En İyi Sofia Vergara Filmleri ve Dizileri

Başarılı oyuncu bugün 52 yaşında!

Kolombiyalı ünlü oyuncu Sofía Margarita Vergara, 10 Temmuz 1972'de Barranquilla'da dünyaya geldi. Henüz 18 yaşında lise aşkıyla evlenen ve bir çocuğu olan Vergara'nın kariyeri model olarak başlasa da onu dünyaya tanıtan "Modern Family" dizisi oldu. Bu performansıyla Emmy adaylığı kazandı ve 2012 yılında Amerikan televizyonunda en fazla para kazanan kadın oldu.

Kariyeri boyunca pek çok farklı projede yer alan Vergara'nın en beğendiğimiz film ve dizileri bu listede!

1. Modern Family

Modern Family, Amerika ABC televizyonun da yayınlanan bir komedi dizisidir. Dizi, 3 aile ve 3 ayrı yaşamı ele almaktadır. İlk ailemizin reisini "Evli ve Çocuklu" dizisinde meşhur Al Bundy karakterini oynayan Ed O'Neill, Jay Pritchett karakteriyle canlandırıyor. Jay kendinden çok daha genç bir eşe sahiptir. Gloria adlı genç eşinin bir de Manny adlı oğlu vardır. Jay, Manny'e bir yandan üvey babalık yapmaya çalışırken diğer yandan da genç eşini başkalarına kaptırmamaya çalışmaktadır. İkinci ailemiz ise Phil ve Claire Dunphy çiftidir. Claire, Jay Pritchett'in öz kızı, Phil ise damadıdır. Phil ve Claire çiftinin Haley, Luke ve Alex adın da 3 çocukları vardır. Aile'nin en büyük derdi yaramaz oğulları Luke ve erkek arkadaş sorunları başlayan kızları Haley ve Alex. Üçüncü ailemiz ise gay bir çiftten oluşuyor, Mitchell ve Cameron. Mitchell, Jay Pritchett'in öz oğlu. Bu çiftimizin Vietnam'dan evlat edindikleri Lilly adlı bir bebekleri bulunuyor.

2. Şef

Orijinal İsmi: Chef

Süre: 114dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Jon Favreau
Senarist: Jon Favreau
Yapımı: 2014 - ABD

Carl Casper, çok başarılı bir aşçıdır. Ancak kariyeri giderek düşüşe geçmektedir. Aile hayatı da kötü durumdadır. Bunun üzerine ünlü bir gurmenin kendisini eleştirmesiyle kariyeri tükenme noktasına gelir. Son çare olarak eski eşinin önerisini mecburen kabul eder, yanına oğlu Percy ve eski iş arkadaşı Martin'i de katarak bir yemek karavanı alır ve şehir şehir gezerek yeni bir hayata başlar. Percy'nin teknik bilgisi ve Martin'in iyimser ve hevesli karakteri, Casper'ın kaybettiği heyecan ve motivasyonu bulmasına yardımcı olacaktır.

3. Dört Kardeş

Orijinal İsmi: Four Brothers

Süre: 109dk
Tür: Aksiyon , Suç
Yönetmen: John Singleton
Yapımı: 2005 - ABD

Bobby, Angel, Jeremiah ve Jack Mercer çocuklukları birlikte geçen bambaşka karakterlere sahip 4 kardeştir. Zamanla hepsi annelerinin yanından ayrılır. Yıllar sonra annelerinin ölümü üzerine cenaze törenine katılmak için bir araya gelirler. Annelerinin ölümünü merak eden kardeşler, olayı araştırmaya başlarlar. Olayı araştırdıkça, Mercer kardeşler birbirlerine daha çok bağlanırlar ve olayı çözmek için var güçleriyle çalışırlar.

4. Üç Ahbap Çavuş

Orijinal İsmi: The Three Stooges

Süre: 92dk
Tür: Komedi
Yapımı: 2012 - ABD

Çocukken beraber büyüdükleri kilise yetimhanesine yardım etmeye çalışan 3 kafadar Moe, Larry ve Curly, kendilerini bir cinayet davasından bir televizyon şovuna uzanan bir dizi komik ve sakarlıklarla dolu maceranın içinde bulurlar! 

5. Madea Goes to Jail

Orijinal İsmi: Madea Goes To Jail

Süre: 103dk
Tür: Dram , Komedi , Suç
Yönetmen: Tyler Perry
Senarist: Tyler Perry
Yapımı: 2009 - ABD

Amerikan'ın en ünlü, terbiyesiz büyükannesi Madea Simmons, sinirlerini kontrol edilemez hale getirdiğinden hapishaneye düşer. Madea Goes to Jail, filmin yönetmen ve senaristi olan Tyler Pery'nin bilinen oynundan yola çıkılarak çekilmiştir. 2008 yapımı bir dram olan Tyler Perry'nin The Family That Preys adlı filmiyle de bu filmin sinematik ilgisi bulunuyor.

6. Papi'nin Peşinde

Orijinal İsmi: Chasing Papi

Süre: 80dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Linda Mendoza
Yapımı: 2003 - ABD

Üç şehir, üç kadın eşittir üç bela... İflah olmaz çapkın Thomas, New York`lu ana kuzusu Patricia için onu ailesinden kurtaracak bir kahraman... Chicago`daki entelektüel avukat Loreno için ise idealist bir erkek... Miami`li garson Cici için ise iflah olmaz ateşli bir eş... Bu üç tutkulu kadın ancak “çapkına” sürpriz yapmak amacı ile LA`a uçunca birbirlerinden haberdar olurlar. Thomas`ın başı beladadır... Her çiçekten bal almaya meraklı Thomas`ın komedisi.

7. Dogtown'ın Lordları

Orijinal İsmi: Lords Of Dogtown

Süre: 107dk
Tür: Dram
Yönetmen: Catherine Hardwicke
Senarist: Stacy Peralta
Yapımı: 2005 - Almanya , ABD

70'li yılların özgür ruhu insanların üzerinde en büyük değişken olmuştur. Tam bu esnada bir ekstrem sporun bayrak taşıyıcısı olacak olan üç genç ortaya çıkmıştır. Kaykay sporu, onların varlığından sonra hiçbir zaman eskisi gibi olmayacaktır.

8. Sıcak Takip

Orijinal İsmi: Hot Pursuit

Süre: 87dk
Tür: Aksiyon , Komedi
Yönetmen: Anne Fletcher
Yapımı: 2015 - ABD

Beceriksiz bir polis memuru suçluları ve kirli polisleri ortaya çıkarmak için yaşadığı maceralar anlatılmıştır. Bir gün yine bu amacını gerçekleştirmek için işe başlar. Karşılaştığı iki kadını suç üstü yapmak için çok çaba sarfeder. Fakat bunu gerçekleştirmek o kadarda kolay olmayacak. Çünkü hiç beklemediği şeyler yaşayacaklardır. 

9. Yılbaşı Gecesi

Orijinal İsmi: New Year's Eve

Süre: 118dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Garry Marshall
Senarist: Katherine Fugate
Yapımı: 2011 - ABD

Filmde, yeni yıl arifesinde New York'ta yaşayan birkaç çiftin ve bekarların hayatlarının kesişmesi konu alınıyor.

10. Son Oyun

Orijinal İsmi: Wild Card

Süre: 92dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Simon West
Senarist: William Goldman
Yapımı: 2015 - ABD

Las Vegas'ta üst düzel bir koruma olarak çalışan, bir yandan kumar bağımlılığından kurtulmak için mücadele eden Nick Wild, yine Vegas'ta eskortluk yapan eski kız arkadaşı Holly'nin önceki gece gittiği bir yerde vahşice dövülüp 3 kişi tarafından tecavüze maruz kaldığını öğrenir. Genç kadının yönlendirmesiyle tecavüzcüleri bulup döven Nick, dövdüğü kişilerden birinin namlı bir gangster çıkması sonrasında kendini, kaçmaya çalıştığı suç dünyasının en ortasında bir ölüm kalım savaşında bulacaktır.