En İyi Sylvester Stallone Filmleri

Efsanevi oyuncu bugün 78 yaşında!

Sylvester Gardenzio Stallone, 6 Temmuz 1946 tarihinde New York'ta dünyaya geldi. İtalyan kökenli oyuncu, senarist ve yönetmen, doğum sırasında yaşanan bir komplikasyon sebebiyle yüzünün sol alt tarafı felç bir şekilde dünyaya geldi. Bu yüzden uğradığı zorbalıkla oyunculuk ve vücut geliştirmeyele başa çıktı. 1977 yılında kült film "Rocky" ile En İyi Özgün Senaryo ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında iki Akademi Ödülü'ne aday oldu. 

İlham verici hikâyesiyle usta oyuncu Sylvester Stallone'un en iyi performanslarına gelin birlikte göz atalım!

1. Creed: Efsanenin Doğuşu

Orijinal İsmi: Creed

Süre: 132dk
Tür: Aksiyon , Dram
Yönetmen: Ryan Coogler
Senarist: Ryan Coogler
Yapımı: 2015 - ABD

Eski boksör Apollo Creed'in evlilik dışı biri ilişkiden doğan çocuğu olan Donnie (Michael B. Jordan) annesinin ölümünün ardından Creed'in dul eşi tarafından himaye altına alınır ve zengin bir ailede rahat bir şekilde büyür. Ancak o bu hayatı reddederek boksör olma hayallerine kapılır ve kendisini yetiştirmesi için Rocky Balboa'nın peşine düşer.

2. Rocky

Orijinal İsmi: Rocky

Süre: 119dk
Tür: Dram
Yönetmen: John G. Avildsen
Senarist: Sylvester Stallone
Yapımı: 1976 - ABD

Yoksul ve kimsesiz bir boksör olan Rocky Balboa ,Dünya Ağır Sıklet şampiyonu Apollo Creed ile Ünvan maçına çıkacaktır. Apollo Creed için bir gösteri maçından başka bir şey olmayacak olan bu maç Rocky için hayatının şansı anlamını taşımaktadır.

3. Rambo: İlk Kan

Orijinal İsmi: First Blood

Süre: 93dk
Yönetmen: Ted Kotcheff
Yapımı: 1982 - ABD

Vietnam gazisi John Rambo küçük bir kasabanın şerifi tarafından taciz edilince kontrolden çıkar. Eski bir Yeşil Bereli olduğu farkedilinceye kadar iş işten geçer. Rambo bir polisi öldürüp kırsal alana kaçar. Görevlilerin, bu genç adamın köşeye sıkıştırıldığında tam bir ölüm makinasına dönüştüğünü anlamaları için mıntıkadaki silahlı personelin çoğunun hayatını kaybetmesini beklemek gerekecektir. Yardım için bölgeye Rambo'nun Vietnam'daki komutanı Albay Trautman gelir.  

4. Kobra

Orijinal İsmi: Cobra

Süre: 87dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: George P. Cosmatos
Yapımı: 1986 - ABD

Kod adı Kobra olan Marion Cobretti, güneş gözlükleri takan, kürdan çiğneyen ve deri ceketini üzerinden çıkarmayan aykırı bir polistir. Birlikte çalıştığı insanları zor durumda bırakan tavırları nedeniyle neredeyse bütün departman ona sırt çevirmiş de olsa bir katilin şehre gelişi ile Kobra’nın kendini affettirme şansı olacak.

5. Zirvede

Orijinal İsmi: Over The Top

Süre: 93dk
Tür: Aksiyon , Dram
Yönetmen: Menahem Golan
Yapımı: 1987 - ABD

Lincoln Hawk tek dostu olan kamyonuyla, tek bildiği yaşam şeklin, sürdürmektedir; yani Amerika'nın uçsuz bucaksız yollarının tozunu atıp, arada bir de diğer kamyoncularla bilek güreşi yarışmalarına katılmaktadır. Aslında eski hayatı böyle değildir: Ayrılmış olduğu karısı Christina, milyarder Jason Cutler'ın kızından başkası değildir. Kaldı ki boşanmalarında kötü yürekli ihtiyarın azımsanmayacak bir payı vardır. Ne eski karısını ne de oğulları Michael'ı yıllardır görmemiş olan Lincoln, bir gün ölümcül bir hastalığa yakalanan Christina'nın isteğini kıramaz ve onca zamandır bir askeri okulda okumakta olan Michael'ı yanına alarak yollara düşer. Böylece gerçek bir baba oğul yakınlaşması yaşamak ve boşa geçen yılların acısını da çıkarmak ister. Elbette Lincoln'ün aklındaki tek şey bu değildir. Onun gözü 100 bin dolarlık para ve yepyeni bir de kamyon ödüllü Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasının zirvesindedir!  

6. Gece Şahini

Orijinal İsmi: Nighthawks

Süre: 99dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Bruce Malmuth
Yapımı: 1981 - ABD

Dick ve Matt New York’un pis ve adi suçlularla dolu sokaklarında güvenliği sağlamaya çalışan iki polistir. Avrupa’da büyük bir terörist çetesinin baş elemanlarından biri olan Wolfgang’ı yakalamak için müthiş bir mücadeleye başlarlar.

7. Cehennem Melekleri 2

Orijinal İsmi: The Expendables 2

Süre: 103dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Macera
Yönetmen: Simon West
Yapımı: 2012 - ABD , Bulgaristan

Bay Church için oldukça basit bir işi aldıktan sonra, Expendables’ın plânları yanlış gider ve içlerinden biri, rakip bir paralı asker olan Jean Vilain tarafından öldürülür. Expendables, yeni üyeleri Billy the Kid ve Maggie ile ölümcül bir silâhı durdurmak ve kardeşlerini öldüren caniden intikam almak için düşman bölgesine doğru yola çıkar.

8. Kaçış Planı

Orijinal İsmi: Escape Plan

Süre: 115dk
Tür: Aksiyon , Gerilim
Yönetmen: Mikael Håfström
Yapımı: 2013 - ABD , İngiltere

Dünyanın en önemli güvenlik uzmanlarından biri olan Ray Breslin, işinde son derece tanınan bir güvenlik tasarımcısıdır. Kendi tasarlayıp inşa ettiği üst düzey korumalı hapishanenin konuklarından biri ise kendisi olur. Kendi tasarladığı hapishanede şimdilerde mahkum olarak yer alan Ray, yüksek güvenlik engellerini bir bir aşarak firar etmeyi planlamaktadır. Bu yolda hapishanenin en saygı duyulan mahkumlarından olan gizemli Emil ile anlaşır. Emil'in tek derdi arkadaşlarına zarar gelmemesi, hapishane şartlarının mümkün mertebe insancıl olmasıdır. Ancak Ray'in planları bambaşkadır.

9. Tango Ve Cash

Orijinal İsmi: Tango & Cash

Süre: 104dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim , Komedi
Yönetmen: Andrey Konchalovsky
Senarist: Randy Feldman
Yapımı: 1989 - ABD , Portekiz

Ray Tango ve Gabe Cash, Los Angeles'ın mesleklerinde çok iddialı 2 polis memurudur. Uyuşturucu ve silah kaçakçısı Perret, bu iki adamın peşinde olmasından bunalarak, onların işlemedikleri bir suç yüzünden hapse girmelerine neden olur. Cinayet silahıyla yakalanarak hapse giren Tango ve Cash suçsuz olduklarını ispatlayabilmek için işbirliğine girerler. Hapishane yöneticilerinden biri Cash'in eski bir arkadaşıdır ve onların hapisten kaçmaları için yardımcı olur.

10. Death Race 2000

Orijinal İsmi: Death Race 2000

Süre: 80dk
Yönetmen: Paul Bartel
Yapımı: 1975 - ABD

Amerika Birleşik Devletleri, karizmatik ama kötücül bir başkan tarafından yönetilen, baskıcı bir rejine dönüşmüştür. Başkanın kitleleri eğlendirmek için yarattığı favori etkinlik ise Ölüm Yarışı'dır. Birbirinden değişik silahlarla donanmış ölümcül 5 takım, yayaları öldürmeye ve birbirlerini yok etmeye odaklı bu korkunç yarışta kapışırlar. Uzun yıllardır yarışın yenilmez şampiyonu olan Frankenstein, yarı insan yarı makina bir savaşçıdır. Diğer yarışçılar Machine Gun Joe, Nero the Hero, Calamity Jane ve Matilda the Hun Frankenstein'ı tahtından indirmek için uğraşadursun, rejim karşıtı hareketin öncüsü Thomasina Paine'in yarışı manipüle ederek başkanı düşürmek gibi kendi planları vardır.