Amerikan Kültürünü En İyi Yansıtan Filmler

Hollywood'un kalbinin attığı ülkenin kültürünü en iyi yansıtan filmlere hazır mısınız?

Amerika'nın kültürünü düşündüğümüzde çoğumuzun aklına hızlı yemek kültürü ve film sektörü geliyor. Birbirinden farklı hikayeler anlatan bu filmlerin pek çoğunda Amerikan kültürüne ait ögelere ve Özgürlük Heykeli ve Times Square meydanı gibi popüler simgelere rastlarız. Peki Amerikan yaşamına tanıklık edebileceğimiz en başarılı filmler hangileri? İşte bu sorunun cevabını bu listede vermeye çalıştık.

İyi seyirler!

1. İlk Yenilmez: Kaptan Amerika

Orijinal İsmi: Captain America: The First Avenger

Süre: 126dk
Yönetmen: Joe Johnston
Yapımı: 2011 - ABD

2. Dünya Savaşı yıllarında savaşa katılmak isteyen, ancak çok güçsüz olduğu için sürekli reddedilen Steve Rogers adlı genç, ABD'nin süper asker yaratma programına gönüllü olarak katılır ve deneyin üzerinde yapılmasına izin verir. Bu deneyden çok daha güçlü biri olarak çıkmış, artık Kaptan Amerika olmuştur. Bundan sonra kötü Red Skull ile savaşmak ve ülkesine yardım etmek zorundadır.

2. Jackie

Orijinal İsmi: Jackie

Süre: 100dk
Tür: Dram
Yönetmen: Pablo Larraín
Senarist: Noah Oppenheim
Yapımı: 2016 - ABD , Çin , Fransa

Başkan John F. Kennedy'nin suikaste kurban gitmesinden sonraki dört günü eşi Jacqueline Kennedy'nin (Natalie Portman) yaşadıklarına odaklanarak anlatacak filmde, Jackie'nin metanetini koruma çabaları da özellikle ön plana çıkıyor. Filmin ilk prodüksiyon aşamalarında Kennedy'i Rachel Weisz'ın canlandırması düşünülüyordu.

3. Gizli Sayılar

Orijinal İsmi: Hidden Figures

Süre: 127dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Theodore Melfi
Yapımı: 2016 - ABD

Sovyetler Birliği'nin 1957'de Sputnik I ile Yuri Gagarin'i uzaya göndermesinin ardından, Amerika Birleşik Devletleri'nde özellikle NASA üzerinde yörüngeye bir astronot gönderme konusunda baskı iyice artmıştır. Uzay Araştırmaları Birimi'nin başındaki Al Harrison (Kevin Costner), aralarında siyah kadın matematikçi Katherine Goble Johnson'ın (Taraji P. Henson) da aralarında bulunduğu özel bir ekip kurar. Matematik dehası Johnson ile birlikte bir başka matematikçi Dorothy Vaughan (Octavia Spencer) ve mühendis Mary Jackson (Janelle Monae), çalıştıkları kurumda karşılaştıkları bütün ayrımcı kurallara rağmen, Amerika'nın uzaya insan gönderme araştırmalarında hayati önemde işler başaracak, birçok önyargıyı yıkmayı başaracaklardır.

4. Jaws

Orijinal İsmi: Jaws

Süre: 124dk
Tür: Gerilim , Korku , Macera
Yönetmen: Steven Spielberg
Yapımı: 1975 - ABD

Devası büyük beyaz bir köpekbalığının küçük bir adada yaşamakta olan insanları tehdit edişi ve onunla mücadeleyi konu alıyor.

5. The Florida Project

Orijinal İsmi: The Florida Project

Süre: 112dk
Tür: Dram
Yönetmen: Sean Baker
Yapımı: 2017 - ABD

6 yaşındaki Moonee (Brooklynn Prince) annesi Halley (Bria Vinaite) ile birlikte Orlando'daki Disneyland yakınlarında bulunan Magic Castle Oteli'nde yaşamaktadır. Düzenli bir işi olmayan Halley, günübirlik işlerde çalışarak hayatta kalmaya çalışırken, otelin şefkatli müdürü Bobby (Willem Dafoe), otel kurallarına aykırı olmasına rağmen onların otelde kalmasına izin vermekte, Moonee ve arkadaşlarının yaramazlıklarına otelin diğer sakinlerini aşırı rahatsız etmedikleri sürece ses çıkarmamaktadır. Çünkü Moonee ve annesinin gidebilecek başka bir yerleri olmadığını çok iyi bilmektedir.

6. Kızlar Sahada

Orijinal İsmi: A League Of Their Own

Süre: 128dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Penny Marshall
Yapımı: 1992 - ABD

II. Dünya Savaşı'nın başlamasıyla, Amerikan erkekleri doğru savaşa gider, bütün işler hanımların üzerine kalır. Beysbol için de aynı şey geçerlidir ve bütün sporcular asker olunca, sporu kurtarmak için Kızlar Profesyonel Beysbol Ligi kurulur. Başlarda, mini etekleriyle koşuşturan bu güzelim kadınları, ellerinin hamuruyla bu işe bulaştıkları için kimse önemsemez. Fakat 11 yıl boyunca verdikleri mücadele ve kazandıkları başarılarla tarihteki yerlerini alırlar.

7. Goodfellas

Orijinal İsmi: Goodfellas

Süre: 145dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Martin Scorsese
Yapımı: 1990 - ABD

Henry Hill, Jimmy Conway ve Tommy De Vito adındaki iki gangsterle birlikte bir soygun düzenler. Jimmy ve Tommy, Henry'den başka soyguna karışan herkesi öldürür ve ardından mafyada hızlı bir yükselişe geçer. Gangster çetesi içinde hiyerarşik bir yapılanma vardır ve Henry bu durumu kendine yediremez.

8. Mezun

Orijinal İsmi: The Graduate

Süre: 106dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Mike Nichols
Yapımı: 1967 - ABD

Yeni mezun olmuş Benjamin Braddock'un kendisini, cinselliği ve aşkı keşfetmesinin oldukça satirik öyküsü. Okuldan yaşamını artık ardında bırakmış olan Benjamin'in kafası epeyce karışıktır. Ailesinin ve aile dostlarının tavsiyelerinden bunalmış, hayata karşı tedirgin bir şekilde, banliyödeki evlerinin havuzunda günlerini geçirmektedir. Bir gün babasının patronunun karısı Bayan Robinson tarafından baştan çıkarıldığında hayatı değişir.Yetişkinlerin dünyasına doğru birden atılan bu adıma, Benjamin'in Robinsonlar'ın kızı Elaine ile yakınlaşmasıyla birlikte altüst olmasını ekleyin. Delikanlının metresi, sevgilisinin annesi olduğunda gelişmeleri tahmin etmek iyice zor değil mi?

9. Batı Yakası Hikayesi

Orijinal İsmi: West Side Story

Süre: 153dk
Tür: Dram , Romantik , Suç
Yapımı: 1961 - ABD

Jets'in üyesi Tony'nin (Richard Beymer) Sharks'ın liderinin kız kardeşi Maria'ya (Natalie Wood) aşık olmasıyla iki grup arasında bir şiddet patlaması olur ve filmin kalpleri kıran finalinde pek çok masum kan dökülür.

10. Ay Işığı

Orijinal İsmi: Moonlight

Süre: 111dk
Tür: Dram
Yönetmen: Barry Jenkins
Senarist: Barry Jenkins
Yapımı: 2016 - ABD

Ay Işığı filminde Chiron'un hayatının 3 dönemi anlatılıyor: Miami'de uyuşturucu bağımlısı ve ihmalkar annesi Paula ile birlikte yaşayan küçük Chiron'un çocukluk dönemi, etrafındaki yaşıtları tarafından sürekli fiziksel ve sözlü tacize maruz kaldığı ergenlik dönemi ve Atlanta'da uyuşturucu satıcılığı yaptığı yetişkinlik dönemi. Film, genç bir insanın hayatının farklı dönemlerini, toplumda yer bulma çabasını ve kendi kimliğini kabullenme sürecini işliyor.