Yabancı Dizilerden Uyarlanan Yerli Dizilerimiz

Bu yerli dizilerin yabancı dizilerden uyarlandığını biliyor muydunuz?

Geçtiğimiz senenin en popüler işlerinden biri şüphesiz ki Demet Evgar'ın başrolünde olduğu ve Güney Kore yapımı "Doctor Cha"dan uyarlanan "Bahar" dizisi oldu. Fakat yine efsanevi oyunculardan oluşan bir kadroya sahip olup yabancı dizilerden uyarlanmış birçok farklı dizi bulunmakta.

Gelin, bu dizilere yakından bakalım!

1. Adım Farah

Uyarlandığı Dizi: La Chica que Limpia

Uyarlandığı Ülke: Arjantin

"Adım Farah" dizisi, ülkesinden kaçmak zorunda kalan ve oğluyla beraber yasa dışı bir şekilde hayatta kalmaya çalışan Farah’ın yanlışlıkla cinayete şahitlik etmesini ve aynı gece Tahir Lekesiz ile yollarının kesişmesini konu alıyor.

2. Alev Alev

Orijinal İsmi: Alev Alev

Süre: 120dk
Tür: Dram
Yapımı: 2020 - Türkiye

Uyarlandığı Dizi: Le Bazar de la Charité 

Uyarlandığı Ülke: Fransa

Birbirinden farklı üç kadın olan Cemre, Rüya ve Çiçek’in yolları bir yangında kesişir. Cemre, kızıyla birlikte yeni bir hayat kurmanın peşindeyken, Rüya edindiği ayrıcalıkların kötü yüzüyle tanışacaktır ve Çiçek ise kendini mutlu etmek isterken nerdeyse kimliğinden olur. Bu yangın her şeyi değiştirecektir.

3. Bir Annenin Günahı

Orijinal İsmi: Bir Annenin Günahı

Tür: Dram
Yapımı: 2020 - Türkiye

Uyarlandığı Dizi: Hanggang Saan

Uyarlandığı Ülke: Filipinler

Özge Özberk'in başrolünde yer aldığı dizi, 40'lı yaşlarının başında, balıkçı dükkanı işleten Suna'nın oğlu Yusuf ile birlikte kurduğu hayallerin aniden yıkılmasıyla birlikte yaşadığı zorlukları konu ediniyor.

4. Bir Derdim Var

Orijinal İsmi: Bir Derdim Var

Tür: Dram , Gizem
Yönetmen: Burak Müjdeci
Yapımı: 2023 - Türkiye

Uyarlandığı Dizi: Oltre La Soglia

Uyarlandığı Ülke: İtalya

İnsan zihninin sırlarının keşfini yaparken, her zaman meslektaşlarının bir adım önünde olan Doktor Nilüfer (Birce Akalay), cam kırıkları üzerinde yürüyecek ve umudun hayatta her zaman olduğunu görecek. Dr. Nilüfer'in mesleğini tehlikeye atabilecek bir sırrın peşindeki kararlı takibi, uzlaşması güç Savcı Ömer (Mert Fırat) ile büyük bir çatışmaya dönüşecek.

5. Darmaduman

Orijinal İsmi: Gelecek Uzun Sürer

Tür: Dram
Yönetmen: Deniz Yorulmazer
Senarist: Damla Serim
Yapımı: 2022 - Türkiye

Uyarlandığı Dizi: Beverly Hills, 90210

Uyarlandığı Ülke: Amerika

İstanbul'da oturan arkadaşların liseden üniversiteye ve gerçek hayata geçişlerini konu alıyor.

6. Dönence

Uyarlandığı Dizi: Exceptional 

Uyarlandığı Ülke: İsrail

Gece'nin, Gülce adında asperger sendromlu bir kardeşi vardır. Kardeşinin eğitimi için İstanbul’dan taşınması Gece’nin bütün hayatını değiştirecektir.

7. Evlilik Hakkında Her Şey

Uyarlandığı Dizi: The Split

Uyarlandığı Ülke: Britanya

Başarılı bir boşanma avukatı olan Azra Günay, işinin duayeni olan annesi Çolpan Cevher ve inatçı kardeşi Sanem ile birlikte uzun yıllardır İstanbul'un tanınmış ve nüfuzlu kişilerinin davalarıyla uğraşmaktadır.

Artık Azra'nın bir sonraki adımı atma zamanı. Annesi Çolpan emekli olacak ve ofisin yönetimini kızı Azra'ya devredecek ama işler Azra'nın beklediği gibi gitmez. Azra ile annesi arasında çıkan şiddetli bir tartışma, Cevher ailesinde büyük bir şoka neden olur. Cevher ailesi paramparça geçmişleriyle yüzleşirken Azra evliliğini ve hayatını sorgulamaya başlar. Hayatı boyunca görmezden geldiği korkularla yüzleşmek zorunda kaldığında, ailedeki tüm dengeleri değiştirecek bir karar alır. Geçmişten gelen sürpriz bir ziyaretçi, kararının arkasında durmasını zorlaştıracaktır.

8. Hakim

Orijinal İsmi: Hakim

Süre: 115dk
Tür: Dram
Yapımı: 2022 - Türkiye

Uyarlandığı Dizi: Your Honor

Uyarlandığı Ülke: Amerika

Dizide, yıllarca adaleti sağlamak adına çalışan bir hakimin oğlunun suça karışmasıyla birlikte yaşadıkları ele alınıyor. Hakimin yaşadığı trajik olayları işleyecek olan dizi, adalet ve vicdan arasında nasıl bir ilişki olduğunu da izleyiciye sunuyor.

9. Hayat Bugün

Uyarlandığı Dizi: New Amsterdam

Uyarlandığı Ülke: Amerika

İdealist bir doktorun şehirdeki bir hastaneye atanmasından sonra meydana gelen olayları konu alıyor.

10. Menajerimi Ara

Orijinal İsmi: Menajerimi Ara

Süre: 120dk
Tür: Belgesel , Dram , Komedi
Yönetmen: Ali Bilgin
Yapımı: 2020 - İngiltere , Kanada , Türkiye

Uyarlandığı Dizi: Dix pour cent 

Uyarlandığı Ülke: Fransa

Hayallerinin peşinde Antalya’dan İstanbul’a taşınan Dicle, sinema sektörüne girmek ve bu acımasız şehirde hayata tutunmak için gece gündüz çalışmaktadır. Neredeyse gittiği her iş görüşmesinden ret alan Dicle bu sektörün zor olduğunu kavrar. Son şansı olarak üvey babasının ajansına gitmeye karar veren Dicle’nin hayatı hiç beklemediği şekilde değişecektir.