Daniel Radcliffe’in Oyunculuk Yelpazesini Gösteren 10 Enteresan Film

Muhteşem bir film yelpazesi bulunan oyuncu Daniel Radcliffe, bugün 35 yaşına giriyor!

Daniel Radcliffe, modern çağın en ilginç ve etkileyici aktörlerinden biri ve bu tuhaf rolleri, onun oyunculuk yelpazesini mükemmel bir şekilde gösterir. Radcliffe, en çok Harry Potter serisindeki rolüyle tanınsa da, o zamandan beri her türden ilginç filmde yer aldı. "Harry Potter ve Felsefe Taşı"nın yayınlanmasıyla yıldızlığa yükselen Radcliffe, serinin sona ermesinin ardından Hollywood'un en popüler aktörlerinden biri oldu. 

İşte Daniel Radcliffe'in oyunculuğunu en iyi şekilde gösteren enteresan filmler!

İyi seyirler!

1. Çakı Gibi

Orijinal İsmi: Swiss Army Man

Süre: 97dk
Yönetmen: Dan Kwan , Daniel Scheinert
Yapımı: 2016 - ABD

Tek başına ıssız bir adaya düşen Hank Thompson, buradan kurtulmanın hiçbir yolunu bulamayınca düştüğü umutsuzlukla intihar etmeye karar verir. Tam kendini asacakken kıyıda bir erkek cesedi görür. Manny adını verdiği bu cesedin konuşabilmek gibi birçok akıl almaz özelliği vardır ve onun varlığıyla evine dönebilmek için tekrar bir umudu olacaktır.

2. Silahlar Fora

Orijinal İsmi: Guns Akimbo

Süre: 95dk
Tür: Aksiyon , Komedi
Yönetmen: Jason Lei Howden
Senarist: Jason Lei Howden
Yapımı: 2020 - Almanya , İngiltere

Sıradan ve rutin hayatında bir oyun şirketinde programcılık yapan Miles, bu hayatı çekilir kılmak için internet zorbalarını trolleyerek, insanların daha duyarlı olması için uğraşmaktadır. Ancak bir gün hiç beklemediği bir geri dönüş alır ve artık yeni edindiği savaşçı rolü ile hem kendi hayatını hem de eski sevgilisinin hayatını kurtarmak için mücadele etmek zorundadır.

3. Boynuzlar

Orijinal İsmi: Horns

Süre: 120dk
Tür: Dram , Fantastik , Gerilim
Yönetmen: Alexandre Aja
Senarist: Keith Bunin
Yapımı: 2013 - ABD

Kız arkadaşının sırlarla dolu ölümünün ardından zor zamanlardan geçen Ignatius Perrish, bir sabah uyandığında şeytani boynuzlarının çıkmaya başladığını farkeder. Aynı anda insanların onunla konuşurken en derinlerinde sakladıkları sırları ona ifşa ettiğini de şaşkınlıkla görür. Herkes kız arkadaşının cinayeti nedeniyle onu suçlamaktadır, ancak Ig, bu yeteneğini kız arkadaşının gerçek katilini ortaya çıkarmak için kullanmaya karar verir. Film Joe Hill'in 2010 yılında yazdığı çok satan kitabından uyarlandı.

4. Kayıp Şehir

Orijinal İsmi: The Lost City

Süre: 112dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Macera
Yönetmen: Aaron Nee , Adam Nee
Senarist: Dana Fox
Yapımı: 2022 - ABD

Zeki ama inzivaya çekilmiş yazar Loretta Sage, hayatını kahraman karakter “Dash”i canlandırmaya adamış yakışıklı kapak modeli Alan'ın yer aldığı popüler aşk-macera romanlarında egzotik yerler hakkında yazarak geçirmektedir. Loretta, Alan ile birlikte yeni kitabının tanıtım turnesinde iken, onu son kitabında yer alan antik kayıp şehrin hazinesine götürebileceğini uman eksantrik bir milyarder tarafından kaçırılır. Sadece kitaplarının sayfalarında değil, gerçek hayatta da bir kahraman olabileceğini kanıtlamak isteyen Alan, onu kurtarmak için yola koyulur. Destansı bir orman macerasına atılan bu beklenmedik çiftin, Kayıp Şehir’de hayatta kalmak ve sonsuza dek kaybolmadan önce antik hazineyi bulmak için artık birlikte çalışması gerekmektedir.

5. Victor Frankenstein

Orijinal İsmi: Frankenstein

Süre: 109dk
Yönetmen: Paul McGuigan
Senarist: Max Landis , Mary Shelley
Yapımı: 2015 - ABD , İngiltere

Sıradışı fikirleri olan bilim insanı Victor Frankenstein ve oldukça zeki yardımcısı Igor Strausman insanlığa hizmet edebilmek için ölümsüzlüğü bulabilmenin peşine tutkuyla düşmüşlerdir. Ancak zaman geçtikçe Victor'un takıntıya dönüşen ısrarı başta kendisi olmak üzere herkes için tehlikeli sonuçlar doğuracaktır. Yalnızca Igor, Victor'u aklını kaybetmekten ve yarattığı canavardan kurtarabilme gücüne sahiptir.

6. Pretoria'dan Kaçış

Orijinal İsmi: Escape from Pretoria

Süre: 102dk
Tür: Dram , Gerilim , Tarih
Yönetmen: Francis Annan
Senarist: Francis Annan

Gerçek olaydan esinlenilen filmde, iki politik mahkûmun Güney Afrika’da bir hapishaneden kaçışı ve orada geçen kargaşa içindeki yaşamları anlatılıyor.

7. Beasts of Burden

Orijinal İsmi: Beast of Burden

Süre: 90dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Jesper Ganslandt
Senarist: Adam Hoelzel
Yapımı: 2018 - ABD

Sean Haggerty’nin yasa dışı bir kargoyu teslim etmek için yalnızca bir saati vardır. Bu bir saat içinde uyuşturucu karteline, bir tetikçiye ve Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi’ne her şeyin yolunda olduğuna dair güvence vermelidir. Aynı zamanda eşinin de hayatta kalmasını sağlamalıdır. Tüm bunları ise uçağının kokpitinden halletmesi gerekmektedir.

8. Playmobil

Orijinal İsmi: Playmobil: The Movie

Süre: 99dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi , Macera
Seslendirenler: Wendi McLendon-Covey
Yönetmen: Lino DiSalvo
Yapımı: 2019 - Almanya , ABD , İngiltere , Kanada

Marlanın küçük kardeşi Charlie Playmobile isimli çizgi film dünyasında ansızın kaybolur. Marla küçük kardeşini bulmak için elinden geleni yapacaktır. Film Marlanın bu yoldaki macerasına odaklanıyor.

9. Ya Aşksa

Orijinal İsmi: What If?

Süre: 102dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Michael Dowse
Senarist: Elan Mastai
Yapımı: 2013 - ABD , İrlanda , Kanada

Tıp fakültesini bırakmış olan Wallace, kadınlarla ilişkilerinde sürekli başarısızlığa uğradığı için aşk hayatını bir ölçüde rafa kaldırmıştır. Ancak animatörlük yapan Chantry ile tanıştıktan sonra bu konudaki düşünceleri değişecektir. Chantry ile hemen yakınlık kuran ve kısa sürede çok iyi arkadaş olmayı başaran Wallace için tek sorun Chantry'nin Ben adlı erkek arkadaşıdır. Wallace, en iyi arkadaşının aynı zamanda hayatının aşkı olmasından doğan karışık duyguların arasında kalacaktır.

10. Weird: The Al Yankovic Story

Orijinal İsmi: Weird: The Al Yankovic Story

Süre: 108dk
Tür: Komedi , Müzikal , Suç
Yönetmen: Eric Appel
Senarist: Eric Appel
Yapımı: 2022 - ABD

Hikaye, Al Yankovic'in hızlı yükselişinden 'Eat It' ve 'Like a Surgeon' gibi ilk hitleriyle şöhreine, ateşli ünlü aşk ilişkilerine ve çılgın yaşam tarzına kadar Yankoviç'in hayatının her yönünü anlatıyor.