Yaz Mevsimini Mükemmel Şekilde Yansıtan 15 Film

Yazın mevsimini yansıtan en keyifli filmleri sizler için derledik!

Yazın başlaması, klasik yaz filmlerine dönme zamanıdır. Sinema salonlarında yaz, büyük bütçeli gişe rekorları kıran filmler demektir. Bu yaz "A Quiet Place: Day One" ve "Deadpool & Wolverine" gibi heyecan verici filmler geliyor. Romantik komediler ve büyüme hikayeleri yaz mevsimine uygundur ve nostaljik bir his taşır. Ancak, korku filmleri, suç dramaları ve müzikaller de yazın duygularını yansıtabilir.

İşte yaz mevsimini mükemmel şekilde yansıtan filmler!

İyi seyirler!

1. Palm Springs

Orijinal İsmi: Palm Springs

Süre: 90dk
Yönetmen: Max Barbakow
Senarist: Andy Sierra
Yapımı: 2020 - ABD

Umursamaz Nyles ve gönülsüz nedime Sarah Palm Springs’te bir düğünde karşılaşır. Fakat düğünün olduğu günü tekrardan yaşadıkları bir döngüde olduklarını fark edince işler karışır. İkili ne düğünden, ne birbirlerinden ne de kendilerinden kaçabilir.

2. The Sandlot

Orijinal İsmi: The Sandlot

Süre: 101dk
Tür: Aile , Komedi
Yönetmen: David M. Evans
Yapımı: 1993 - ABD

Bir grup çocuğun Baby Ruth imzalı beyzbol topunun arka bahçeye kaçması ve o bahçece Canavar isimli bir köpeğin yaşamasıyla, başlarına gelen komik hikaye.

3. Thelma ve Louise

Orijinal İsmi: Thelma & Louise

Süre: 130dk
Tür: Dram , Gerilim , Macera , Suç
Yönetmen: Ridley Scott
Senarist: Callie Khouri
Yapımı: 1991 - ABD , İngiltere

Birlikte haftasonu kısa bir kaçamak yapmak isteyen Thelma ve Louise yola çıkarlar. Her şey yolunda gitmektedir, ama mola verdikleri bir barda meydana gelen bir olay tüm planlarını değiştirmelerine rol açar. Artık peşlerinde bir dedektif vardır. Ayrıca yolda Thelma'nın kendini yakın hissettiği J.D. adlı bir otostopçuyla ve Louise'in geçmişte birlikte olduğu Jimmy karşılarına çıkar.

4. Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi

Orijinal İsmi: Portrait de la jeune fille en feu

Süre: 119dk
Tür: Dram , Romantik , Tarih
Yönetmen: Céline Sciamma
Senarist: Céline Sciamma
Yapımı: 2019 - Fransa

1760 yılında Fransa'da geçen film ressam Marianne'in hikayesine odaklanıyor. Marianne, Héloïse'in evlilik portresini çizmekle görevlendirilir. Héloïse, manastır hayatını terk etmiş bir genç kadındır ve Marianne onun portresini resmederken iki kadının arasında beklenmedik bir çekim oluşur.

5. Breaking Away

Orijinal İsmi: Breaking Away

Süre: 100dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Peter Yates
Senarist: Steve Tesich
Yapımı: 1979 - ABD

Küçük bir kasabada bir ailenin tek çocuğu, üç arkadaşıyla liseden mezun olduktan sonra ne yapacağını düşünürken, son yılda edindiği ve yöresel yarışlarda başarıyla uğraştığı tutkusu, bisikletçiliği tekrar keşfeder. Örnek aldığı İtalyan Cinzano takımına hayranlığı nedeniyle bisikletçilik hobisinin yanında opera dinlemeye başlayan çocuk İtalyanca dersi de alır.

6. Kurtuluş Günü

Orijinal İsmi: Independence Day

Süre: 145dk
Yönetmen: Roland Emmerich
Yapımı: 1996 - ABD

Bir günün ardından büyük şehirlerin bir çoğu uzaylılar tarafından yeryüzünden silinir. Hayatta kalanlar görece basit teknolojileri ve akıllarıyla ziyaretçileri durdurmazsa birkaç gün içerisinde insan ırkı yok olacaktır.

7. Aşk Mevsimi

Orijinal İsmi: The Graduate

Süre: 106dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Mike Nichols
Yapımı: 1967 - ABD

Yeni mezun olmuş Benjamin Braddock'un kendisini, cinselliği ve aşkı keşfetmesinin oldukça satirik öyküsü. Okuldan yaşamını artık ardında bırakmış olan Benjamin'in kafası epeyce karışıktır. Ailesinin ve aile dostlarının tavsiyelerinden bunalmış, hayata karşı tedirgin bir şekilde, banliyödeki evlerinin havuzunda günlerini geçirmektedir. Bir gün babasının patronunun karısı Bayan Robinson tarafından baştan çıkarıldığında hayatı değişir.Yetişkinlerin dünyasına doğru birden atılan bu adıma, Benjamin'in Robinsonlar'ın kızı Elaine ile yakınlaşmasıyla birlikte altüst olmasını ekleyin. Delikanlının metresi, sevgilisinin annesi olduğunda gelişmeleri tahmin etmek iyice zor değil mi?

8. Bir Zamanlar... Hollywood'da

Orijinal İsmi: Once Upon a Time in Hollywood

Süre: 162dk
Tür: Dram , Gerilim , Komedi
Yönetmen: Quentin Tarantino
Senarist: Quentin Tarantino
Yapımı: 2019 - ABD , İngiltere , Çin

Hippi yükselişinin yaşandığı 1969 yılında geçen "Once Upon a Time in Hollywood" filminde, Western filmlerinin yıldızı Rick Dalton ve dublörü Cliff Booth artık tanımadıkları bir şehirde iş yapmaya çalışmaktadırlar. Dalton'un ünlü komşusu Sharon Tate, Charles Manson ve yandaşlarının işleyeceği korkunç bir suçun kurbanı olacakken komşuları olan Dalton ve Booth'un yolları hiç beklemedikleri bir şekilde bu hikayeyle kesişecektir. 

9. Jaws

Orijinal İsmi: Jaws

Süre: 124dk
Tür: Gerilim , Korku , Macera
Yönetmen: Steven Spielberg
Yapımı: 1975 - ABD

Devası büyük beyaz bir köpekbalığının küçük bir adada yaşamakta olan insanları tehdit edişi ve onunla mücadeleyi konu alıyor.

10. Romeo ve Juliet

Orijinal İsmi: Romeo and Juliet

Süre: 120dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Baz Luhrmann
Yapımı: 1996 - ABD , Avustralya , Meksika

William Shakespeare'ın trajik aşk destanı Romeo ve Juliet'in, Avustralyalı dahi yönetmen Baz Luhrman tarafından sinemaya uyarlanan bu modern versiyonunda kılıçların yerini, kılıç isimleri taşıyan silahlar alıyor.Günümüz Florida'sında geçen filmde Romeo ve Juliet, kentin iki düşman ailesinin çocuklarıdır. Trajik bir rastlantı sonucu iki genç birbirlerine aşık olurlar ve ailelerin savaşının ortasında bir kaçış bulmaya çalışırlar.

11. Yükselen Ay Krallığı

Orijinal İsmi: Moonrise Kingdom

Süre: 94dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Wes Anderson
Yapımı: 2012 - ABD

50 sene öncesinde geçen film bir kasabada birbirine aşık iki gencin kaçması sonrasında başta kasabanın şerifi olmak üzere tüm kasaba sakinleri gençlerin kaybolduğunu düşünüp onları aramaya başlaması anlatılıyor.

12. Kırılma Noktası

Orijinal İsmi: Point Break

Süre: 122dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Kathryn Bigelow
Yapımı: 1991 - ABD , Japonya

Eski Amerikan başkanlarının maskelerini giyerek Los Angeles'ta banka soymaya başlayan bir çete ortaya çıkar. FBI, olayları derinlemesine araştırırken, şüpheliler listesine sörfçüler de girer. Genç bir ajan olan Johnny'ye ise bu kişilerin arasına sızma görevi verilir.

13. Grease

Orijinal İsmi: Grease

Süre: 110dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Randal Kleiser
Senarist: Warren Casey , Jim Jacobs
Yapımı: 1978 - ABD , İngiltere

1950’lerde geçen filmin öyküsü, bir grup liseli Amerikan gencinin gündelik hayatlarını, müzikli ve neşeli bir şekilde anlatır. Öykünün merkezinde Danny ve Sandy’nin ilişkisi vardır. Danny ve Sandy yaz tatillerinde birbirlerini tanımış ve aşk yaşamış bir çifttir. Tatil bitince ve okullar açılınca ayrıldıklarını düşünürler. Oysa o sene Sandy de Danny’nin okuluna gelecektir. Ama sorun şudur ki: Danny yaz tatilindeki gibi kibar ve romantik biri değildir. En azından çevresinde öyle tanınmamaktadır. Danny okulun en fırlama gençlerinin oluşturduğu bir çete olan T’Birds’ün lideri konumundadır neredeyse. Sandy, yaz tatilinde tanıdığı Danny’nin çok dışında bir Danny ile karşılaşır.

14. Do The Right Thing

Orijinal İsmi: Do The Right Thing

Süre: 120dk
Tür: Dram
Yönetmen: Spike Lee
Senarist: Spike Lee
Yapımı: 1989 - ABD

Brooklyn'de bir pizza dükkanı sahibi olan Sal, orada bulunduğu uzun yıllar boyunca bölgenin demografik değişimine yakından şahit olmuş, Afrika ve Latin kökenlilerin artışını izlemiştir. Yine de bu durumdan oğlu Pino gibi rahatsız değildir. Günün birinde pizzacının Afrika kökenli müşterilerinden birinin masum bir şikayeti, gerilmiş ortamın patlama noktasına gelmesine neden olur. Bütün bunlar yaşanırken pizzacının eve servis elemanlarından Mookie hep ön plandadır.

15. Roma Tatili

Orijinal İsmi: Roman Holiday

Süre: 119dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: William Wyler
Yapımı: 1953 - ABD

Audrey Hepburn’e En İyi Kadın Kadın Oyuncu ödülünü kazandıran Roma Tatili, bir modern zaman prensesinin kraliyet dayatmalarına karşı gelerek tek başına Roma’yı keşfe çıkmasının hikayesini anlatıyor. Burada gazeteci kimliğini saklayarak ilginç hikayeler peşinde koşan Amerikalı bir gazeteciyle tanışıyor. Ancak planı ikilinin birbirine aşık olmasıyla suya düşüyor.