2023'te Oscarlar Tarafından Göz Ardı Edilen 10 Harika Film Performansı

2023 yılında Oscarlar tarafından göz ardı edilen harika film performanslarını sizler için derledik!

Her yıl harika performanslarla doludur, ancak bazıları doğru zamanda çıkar ve ödül dikkatini çeker. Eleştirmenler veya stüdyoların kampanyaları bu performansları öne çıkarır ve bazıları Akademi Ödülleri'ne aday gösterilir. Ancak her oyunculuk kategorisinde sadece beş boşluk vardır ve bazı filmler yeterince izlenmez veya Akademi üyelerine hitap etmez.

İşte aday gösterilenlerden daha iyi olduğunu düşünebileceğiniz ve büyük kazançlar veya adaylıklar almış performanslar!

İyi seyirler!

1. Glenn Howerton – Blackberry

Orijinal İsmi: BlackBerry

Süre: 119dk
Tür: Dram , Komedi , Tarih
Yönetmen: Matthew Johnson
Senarist: Matthew Johnson
Yapımı: 2023 - Finlandiya , Kanada

Dünyanın ilk akıllı telefonunun yükseliş ve çöküş hikayesini anlatan bir film. Cep telefonlarının tarihini değiştiren icat olan BlackBerry olmadan iletişim teknolojisi aynı şekilde anlaşılamazdı. Zeki bir mühendis olan Mike Lazaridis ve kararlı bir iş adamı olan Jim Balsillie, birlikte kısa bir süre içinde küresel bir başarı elde edecekleri bir şirket kurmaya karar verirler. BlackBerry olarak bilinen telefonlar, hem iş dünyasında hem de kişisel kullanımda hızla popülerlik kazanır. Ancak, akıllı telefonların piyasaya çıkmasıyla birlikte şirket zorlu bir döneme girer ve başarısının azalmasına tanık olur.

2. Nicolas Cage – Rüya Senaryo

Orijinal İsmi: Dream Scenario

Süre: 100dk
Tür: Fantastik , Komedi
Yönetmen: Kristoffer Borgli
Senarist: Kristoffer Borgli
Yapımı: 2024 - ABD

Talihsiz bir aile babası olan Paul Matthews'ın hayatı, milyonlarca yabancının aniden onu rüyalarında görmeye başlamasıyla altüst olur. Bu durum kabus gibi bir hal alınca Paul, içine düştüğü ün içerisinde yolunu bulmaya çalışır.

3. Dominic Sessa – Geride Kalanlar

Orijinal İsmi: The Holdovers

Süre: 133dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Alexander Payne
Senarist: David Hemingson
Yapımı: 2023 - ABD

Öğretmen Paul Hunham'ı kimse sevmez. Ne öğrencileri, ne diğer öğretim üyeleri, ne de müdür, hepsi onun kibirli ve katı tutumunu sinir bozucu bulur. 1970 yılında Noel tatilinde ailesi olmayan ve gidilecek bir yeri olmayan Paul, evlerine gidemeyen öğrencileri denetleyecektir. Birkaç gün sonra, bu öğrencilerden sadece bir öğrenci geride kalır - sürekli sorun çıkaran 15 yaşında bir genç olan Angus. Paul ve Angus'a katılan baş aşçı Mary, kendi oğlunu Vietnam'da kaybetmiştir. Bu üç çok farklı insan, New England'da iki hafta boyunca yoğun kar altında komik serüvenler paylaşarak beklenmedik bir Noel ailesi oluştururlar.

4. Rachel McAdams – Tanrım Orada Mısın? Benim, Margaret

Orijinal İsmi: Are You There God? It’s Me, Margaret

Süre: 107dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Kelly Fremon Craig
Senarist: Kelly Fremon Craig
Yapımı: 2023 - ABD

11 yaşındaki Margaret ve ailesi şehirden banliyöye taşınır. Margaret; yeni arkadaşlıklar, hisler ve ergenlik çağının başlangıcı ile baş etmeye çalışır. 

5. Koji Yakusho – Mükemmel Günler

Orijinal İsmi: Perfect Days

Süre: 125dk
Tür: Dram
Yönetmen: Wim Wenders
Yapımı: 2023 - Almanya , Japonya

Her biri teknolojik sanat eseri gibi görünen umumi tuvaletleri temizlemekle görevli Hirayama, işini son derece titizlikle, kendini adamışlıkla ve gururla yapar. Onun gözünde, tekrarladığı eylemler bir sanat haline gelmiş, çevresiyle uyumlu bir gelenek oluşturmuştur. Ancak beklenmedik bir dizi karşılaşma, izleyicileri Hirayama'nın geçmişine götürür.

6. Willem Dafoe – Zavallılar

Orijinal İsmi: Poor Things

Süre: 142dk
Yönetmen: Yorgos Lanthimos
Senarist: Tony McNamara
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere , İrlanda

Film, bir Viktorya dönemi aşk, keşif ve bilimsel cesaret öyküsü... "Poor Things", eksantrik ama parlak bir bilim adamı tarafından hayata döndürülen genç bir kadın olan Belle Baxter'ın inanılmaz hikayesini anlatıyor.

7. Penélope Cruz – Ferrari

Orijinal İsmi: Ferrari

Süre: 131dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Michael Mann
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere , Çin , İtalya

Büyük bütçeli biyografik film, eski yarış arabası sürücüsü ve otomobil imalat devi Enzo Ferrari'yi konu alıyor. Hikaye, Ferrari’nin, bir oğlunun yası yüzünden kriz içinde olan evliliği ve karısıyla birlikte 10 yıl boyunca büyüttüğü şirkette baş gösteren iflas tehdidiyle cebelleştiği 1957 yazına odaklanıyor. Ferrari cesur bir yarışa giriyor.

8. Greta Lee, Teo Yoo, John Magaro - Başka Bir Hayatta

Orijinal İsmi: Past Lives

Süre: 106dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Celine Song
Senarist: Celine Song
Yapımı: 2023 - ABD , Güney Kore

Birbirine derinden bağlı iki çocukluk arkadaşı olan Nora (Greta Lee) ve Hae Sung (Teo Yoo), Nora'nın ailesi Güney Kore'den göç ettikten sonra birbirlerinden ayrılırlar. 20 yıl sonra, aşk ve kader kavramlarıyla yüzleşirken, bir hafta boyunca tekrar bir araya gelirler.

9. Natalie Portman, Julianne Moore, Charles Melton - Bir Skandalın Peşinde

Orijinal İsmi: May December

Süre: 117dk
Tür: Dram
Yönetmen: Todd Haynes
Yapımı: 2023 - ABD

Ünlü bir çiftin, magazin dergilerine konu olan, kötü şöhretli aşklarının tüm ülkeyi etkisi altına almasından yirmi yıl geçmiştir. Fakat bir oyuncunun geçmişleriyle ilgili çekilecek bir film için araştırma yapmaya gelmesiyle evliliklerinin dinamikleri değişir.

10. Andrew Scott – All of Us Strangers

Orijinal İsmi: Strangers

Süre: 103dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: Andrew Haigh
Senarist: Andrew Haigh
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

Yapım, günümüz Londra'sında neredeyse boş olan evinde bir gece tesadüfen günlük hayatının ritmini bozan gizemli komşusu Harry ile karşılaşan Adam adlı bir senaristin hikayesini anlatıyor. Adam, Harry ile yakınlaştıkça çocukluk evine doğru çekilir. Burada ölmüş olan anne ve babasının hala hayatta olduğunu ve 30 yıl önce öldükleri günkü yaşta göründüklerini keşfeder.