En İyi 10 Yunan Mitolojisi Filmi

Yunan mitolojisinden ilham alan en iyi filmleri sizler için derledik!

Yunan mitolojisi filmleri, "Spartaküs" gibi klasiklerden "Truva" gibi daha yeni yapımlara kadar oldukça büyüleyici bir evren sunuyor. Modern hikaye anlatımında da motiflerinin çoğu aslında antik Yunan mitolojisine dayanıyor; trajedi, zafer, aşk ve kayıp temaları oldukça yaygın olanlar.

Aynı şekilde Yunan mitolojisi, Hollywood için verimli bir zemin oluşturdu. Disney'in fantastik destanlarından, kanlı çizgi roman yeniden tasarımlarına kadar, birçok etkili Hollywood projesi, Antik Yunan hikayelerini baz alıyor.

İşte sizler için seçtiğimiz, Yunan mitolojisini konu alan en etkileyici filmler!

İyi seyirler!

1. Ölümsüzler

Orijinal İsmi: Immortals

Süre: 110dk
Tür: Aksiyon , Dram , Fantastik
Yönetmen: Tarsem Singh
Yapımı: 2011 - ABD

Antik Yunan’da geçen mistik filmde, genç savaşçı prens Theseus adamlarıyla kötü güçlere karşı savaş açar; tanrılar ve insanlar, titanlara ve barbarlara karşı.

2. Herkül: Özgürlük Savaşçısı

Orijinal İsmi: Hercules

Süre: 98dk
Tür: Aksiyon , Macera
Yönetmen: Brett Ratner
Yapımı: 2014 - ABD , Macaristan

"Hercules: The Tharcian Wars" çizgi romanından esinlenilerek çekildi. Film klasik Herkül hikayesinin sona ermesinden bir süre sonrasını konu alıyor.

3. Spartaküs

Orijinal İsmi: Spartacus

Süre: 184dk
Tür: Dram , Macera , Savaş , Tarih
Senarist: Dalton Trumbo
Yapımı: 1960 - ABD

Trakyalı bir köle olan Spartaküs bir gladyatör olarak yetiştilir. Varinia isminde bir bayan aşık olur. ve o anki rejime isyan eder. Yalnız onun isyanının bir farkı tüm kölelerde özgürlük için bir kıvılcım yakmasıdır. Sayısız Oscar sahibi bir film olan ''Spartaküs'' 60'lı yıllara damgasını vurmakla kalmayıp, günümüze demokrasi açısından bir pencere açmıştır.

4. Herkül

Herkül, Yunan Tanrı Zeus ve Hera'nın oğludur. Bir tanrı olarak doğan Herkül henüz bir bebekken Zeus'un kardeşi, yeraltı dünyasının tanrısı Hades tarafından kaçırılır ve ölümsüzlüğü ondan alınır. Artık bir yarı tanrıdır. Dünyada tüm bunlardan habersiz büyüyen Herkül, kim olduğunu keşfedince Olimpos'a kabul edilmek ve tam bir tanrı olmak için kendini kanıtlaması gerektiğini öğrenir. Pegasus ve kişisel antrenör Phil'in yardımı ile ünlü bir kahraman haline gelir. Ama Hades hala onun peşindeyken tüm bunlar yeterli olacak mıdır?

5. 300 Spartalı

Orijinal İsmi: 300

Süre: 116dk
Tür: Aksiyon , Macera , Savaş
Yönetmen: Zack Snyder
Yapımı: 2006 - ABD , Bulgaristan , Kanada

Frank Miller’in grafik romanından uyarlanan “300”, M. Ö. 480 yılında geçen Thermopylae savaşını konu alıyor. Filmde Sparta Kralı’nın ordusu ile Pers ordusu arasında başlayan savaş tüm Yunanistan’ın Persler’e karşı birlik olmasını sağlar. Sparta Kralı Leonidas ve emrindeki 300 Spartalının Pers Kralı Xerxes’in büyük ordusuna karşı duruşu başta ölümüne bir savaştır. Ancak bu durum dünyada ilk demokrasinin kuruluşuna da yardımcı olacaktır.

6. Truva

Orijinal İsmi: Troy

Süre: 196dk
Tür: Aksiyon , Macera , Savaş , Tarih
Yönetmen: Wolfgang Petersen
Senarist: David Benioff
Yapımı: 2004 - ABD , İngiltere , Bulgaristan , Malta

On yıl süren ve bir medeniyetin çöküşüne neden olacak savaşı, Truva prensi Paris ile Isparta Kraliçesi Helen'in aşkı başlatır. Paris’in Helen’i kocası Kral Menelaus’tan çalması kabul edilemeyecek bir hakarettir. Aile onuru Menelaus’a yapılan bu yanlış hareketin kardeşi Agamemnon’a da yapıldığını öngörmektedir. Mikene Kralı olarak büyük bir güce sahip olan Agamemnon, Helen’i Truva’dan geri getirerek kardeşinin şerefini kurtarmak için kısa sürede Yunanistan’ın tüm ordularını bir araya toplar.

7. Titanların Savaşı

Orijinal İsmi: Clash of the Titans

Süre: 106dk
Yönetmen: Louis Leterrier
Senarist: Phil Hay , Travis Beacham
Yapımı: 2010 - ABD

Nihai güç için süren mücadele, insanları krallara karşı ve kralları da tanrılara karşı kışkırtmaktadır. Diğer taraftan, tanrılar arasındaki savaş da dünyayı yok edebilecek güçtedir. Bir tanrı olarak doğmuş, ancak insan gibi yetiştirilmiş olan Perseus, ailesini yeraltı dünyasının kinci tanrısı Hades'e karşı korumak konusunda çaresizdir. Kaybedecek hiçbirşeyi kalmayan Perseus, Zeus'un güçlerini ele geçirebilecek ve dünyaya cehennemi yaşatabilecek Hadese karşı, çok tehlikeli bir görevi yönetmeye gönüllü olur. Şeytanlarla ve korkunç canavarlarla olan savaşı kazanmanın tek yolu tanrı olarak güçlerini kabul etmek ve kendi kaderini çizmektir.

8. Percy Jackson & Olimposlular Şimşek Hırsızı

Orijinal İsmi: Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief

Süre: 118dk
Tür: Aile , Fantastik , Macera
Yönetmen: Chris Columbus
Yapımı: 2010 - ABD

Film, babasının Mitolojik Yunan Tanrısı Poseidon ve annesinin ise sıradan bir insan olduğu Percy adındaki gencin zorlu hikayesini anlatacak. Serinin bu ilk kitabında/filminde Percy kendini ispatlamak için Zeus’un çalınan şimşeğini bulup hırsız olmadığını herkese göstermek zorunda kalıyor. Yıllardır görmediği babasıyla yüzleşmesi ve tanrılardan bile çok daha güçlü bir hazineyi ortaya çıkarması ise apayrı bir hikaye.

9. Wonder Woman

Orijinal İsmi: Wonder Woman

Süre: 141dk
Yönetmen: Patty Jenkins
Yapımı: 2017 - ABD

Sadece savaşçı amazon kadınların yaşadığı Themyscira adasında büyüyen, buranın dışına hiç çıkmamış ve hiçbir erkek görmemiş Diana müthiş savaş yeteneklerine sahip bir yarı tanrıdır. Günün birinde adaya bir Amerikan savaş uçağı düşer. Uçağın pilotu Steve Trevor, Diana tarafından kurtarılır. Dünyanın büyük bir savaş halinde olduğunu anlatan pilotun sözleriyle Diana, adasını terkederek uygar dünyaya doğru yola çıkar ve dünya savaşını bitirebilmek için bütün hünerlerini ortaya sermeye başlar. 

10. Altın Postlu Cengaver

Orijinal İsmi: Jason And The Argonauts

Süre: 104dk
Tür: Aile , Fantastik , Macera
Yönetmen: Don Chaffey
Senarist: Beverley Cross
Yapımı: 1963 - ABD

Jason yıllar önce kral babasını öldüren ve yerine geçen kraldan hükümdarlığını geri kazanmak istemektedir. Bunun tek yolu ise daha önce aramaya giden kimsenin bir daha geriye dönemediği dünyanın diğer ucundaki efsanevi altın postu bulmaktır. Jason, aralarında büyük savaşçı Herkül’ünde bulunduğu herbiri alanında en iyilerinden olan bir grup asker ile birlikte Altın Post’u bulma ümidi ile zorlu yolculuğa çıkar. Bu küçük askeri gruba tanrıların kraliçesi ve Zeus’un eşi Hera yardımcı olacaktır.