Tüm Zamanların En İyi 15 Araba Yarışı Filmi

Tüm zamanların en iyi araba yarışı filmlerini sizler için derledik!

Adrenalin dolu aksiyon sahneleri, yüksek hızda ilerleyen arabalar ve kıyasıya rekabet… Araba yarışı filmleri, izleyicilere hız ve heyecan dolu anlar yaşatan, sinemanın en dinamik türlerinden biridir. Bu filmler, sadece nefes kesen yarış sahneleriyle değil, aynı zamanda dostluk, rekabet ve azim temalarıyla da dikkat çeker. Klasiklerden modern yapımlara kadar, araba yarışı filmleri her yaştan izleyiciyi ekran başına kilitlemeyi başarıyor.

İşte sizler için seçtiğimiz adrenalin dolu araba yarışı filmleri!

İyi seyirler!

1. Asfaltın Kralları

Orijinal İsmi: Ford v. Ferrari

Süre: 152dk
Tür: Aksiyon , Dram , Tarih
Yönetmen: James Mangold
Yapımı: 2019 - ABD

Film, 1966 yılında düzenlenen Le Mans Yarışı’nda yaşanılan gerçek olayları ışık tutuyor. Henry Ford II ve Lee Iacocca ikilisi, tuhaf ancak kararlı bir grup Amerikalı mühendis ve tasarımcıdan kendileri için özel bir araba yapmaları için istekte bulunurlar. Otomotiv vizyoneri Carroll Shelby ile spor otomobil yarış mühendisi ve sürücüsü Ken Miles’ın başını çektiği ekip, uzun yıllardır pistlerde bir numara olan Ferrari’yi Fransa’da düzenlenen 1966 Le Mans Dünya Şampiyonası’nda yenmek için neler yapabileceklerini düşünmeye koyulurlar. 

2. Zafere Hücum

Orijinal İsmi: Rush

Süre: 123dk
Tür: Aksiyon , Dram
Yönetmen: Ron Howard
Senarist: Peter Morgan
Yapımı: 2013 - ABD , İngiltere

1976 Formula 1 motor sporları sezonunda, Formula 1 sürücüleri James Hunt ve Niki Lauda arasındaki rekabeti merkezine alan bir biyografik drama.

3. Senna

Orijinal İsmi: Senna

Süre: 106dk
Tür: Belgesel
Yönetmen: Asif Kapadia
Senarist: Manish Pandey
Yapımı: 2010 - ABD , İngiltere , Fransa

34 yaşında ölümünden önce 3 kez Formula 1 şampiyonluğu elde etmiştir. Brezilyalı efsanevi yarışçı Ayrton Senna üzerine kurulu bu belgesel, Senna’nın 80’lerin ortasında başladığı Formula 1 kariyerini ve en güçlü düşmanı Fransa Dünya Şampiyonu Alain Prost ile mücadelesini anlatırken siyasetin spora getirdiği zorluklara da değiniyor. Senna, rakiplerini tek tek alt edip Formula 1’i fethederken uluslararası bir süperstar haline gelir. Özel hayatında ise alçakgönüllü, biraz utangaç ve memleketi Brezilya’ya milyonlar bağışlayacak kadar vatanseverdir. 1994 yılında yarış esnasında virajı dönemeyip beton duvara çarpan Senna, direksiyon milinden kopan bir kaynak parçasının kaskı delerek başına saplanması sonucu 34 yaşında hayatını kaybetti. Senna, tüm zamanların en iyi yarış pilotu olarak gösterilmektedir.

4. Redline

Orijinal İsmi: Red Line

Süre: 102dk
Yönetmen: Takeshi Koike
Yapımı: 2009 - Japonya

Red Line, beş yılda bir yapılmakta olan evrenin en büyük yarışıdır. Erkek ya da kadın, herkes kazanmak için girer ve tüm hünerlerini sergiler. Gelecekteki yarışlarda neler olacağı ise tam bir merak konusudur.

5. Yıldırım Günleri

Orijinal İsmi: Days Of Thunder

Süre: 107dk
Tür: Aksiyon , Dram , Macera
Yönetmen: Tony Scott
Senarist: Tom Cruise , Robert Towne
Yapımı: 1990 - ABD

Cole Trickle Nascar yarışlarının zor dünyasına girer. Heyecanlı ve sinirlerine hakim olamayan Cole, bir gün sağlık sorunları yüzünden doktora gider ve Claire Lewicki'ye aşık olur.

6. Death Race 2000

Orijinal İsmi: Death Race 2000

Süre: 80dk
Yönetmen: Paul Bartel
Yapımı: 1975 - ABD

Amerika Birleşik Devletleri, karizmatik ama kötücül bir başkan tarafından yönetilen, baskıcı bir rejine dönüşmüştür. Başkanın kitleleri eğlendirmek için yarattığı favori etkinlik ise Ölüm Yarışı'dır. Birbirinden değişik silahlarla donanmış ölümcül 5 takım, yayaları öldürmeye ve birbirlerini yoketmeye odaklı bu korkunç yarışta kapışırlar. Uzun yıllardır yarışın yenilmez şampiyonu olan Frankenstein, yarı insan yarı makina bir savaşçıdır. Diğer yarışçılar Machine Gun Joe, Nero the Hero, Calamity Jane ve Matilda the Hun Frankenstein'ı tahtından indirmek için uğraşadursun, rejim karşıtı hareketin öncüsü Thomasina Paine'in yarışı manipüle ederek başkanı düşürmek gibi kendi planları vardır.

7. The Last American Hero

Orijinal İsmi: The Last American Hero

Süre: 95dk
Tür: Dram
Yönetmen: Lamont Johnson
Senarist: Tom Wolfe
Yapımı: 1973 - ABD

Genç bir belalı, kaçak içki işini bırakıp güneyin gördüğü en iyi NASCAR yarışçısı olmaya çalışır.

8. Yarışçılar

Orijinal İsmi: The Racers

Süre: 88dk
Tür: Dram
Yönetmen: Henry Hathaway
Yapımı: 1955 - ABD

Yarış arabası sürücüsü Gino Borgesa'nın pistte ve aşk hayatındaki mücadelesini anlatıyor.

9. Two-Lane Blacktop

Orijinal İsmi: Two-Lane Blacktop

Süre: 102dk
Tür: Dram
Yönetmen: Monte Hellman
Senarist: Will Corry
Yapımı: 1971 - ABD

Monte Helmanın 1971’de yönettiği two lane blacktop tarihin belki de tek existansiyel otomobil filmi olarak ders kitaplarına geçti. Beach boys üyesi denis wilsonun tamirci, dönemin en ünlü folk şarkıcısı james taylorın şoför ve varren oatesın çok konuşan gto sahibi olarak rol aldığı filmde neredeyse hiç konuşma yok. Filmin başrol otomobilleri 55 chevy 454 ve 70 pontiac gto’dur. 55 chevy hala çok moda olan mat gri ve devasa bir 454 motora sahip. Öte yandan çok boş zamanı ve parası olan bir pilotu canlandıran oates yolda karşılaştığı chevy ile yeni satın aldığı sarı gtoyu devamlı kapıştırmaya çalışıyor. Fakat taylor ve wilson süper cool oldukları için bu teklifle neredeyse hiç ilgilenmiyorlar. Filmin bir diğer karakteri olan otostopçu kız ile olan ilişkileri ise tam bir muamma şeklinde sürüyor. Kesinlikle her otomobilcinin arşivinde bulunması gereken bir film.

10. Hızlı Yarışçı

Orijinal İsmi: Speed Racer

Süre: 135dk
Tür: Aile , Aksiyon , Komedi , Macera
Yapımı: 2008 - Almanya , ABD , İngiltere

Genç sürücü Speed Racer, ailesinin ve yüksek teknolojiye sahip Mach 5 arabasının yardımıyla yarış dünyasının şampiyonu olmayı hayal eder.