Şu Anda Prime Video'daki En İyi 15 Korku Filmi

Şu anda Prime Video platformundaki en iyi korku filmlerini sizler için derledik!

Prime Video'da, heyecan verici slasher filmlerden klasik yaratık korkularına kadar tüyler ürpertici birçok korku filmi mevcut. Başka bir deyişle, çeşitlilik hayatın baharatıysa, Amazon'un korku seçkisi olabildiğince baharatlı. Bu korku klasikleri ve hitleri, film gecesinde keyifle izleyebileceğiniz Prime Video'da şu anda mevcut olan birkaç başlıktan sadece birkaçı.

İşte sizin için seçtiğimiz, Prime Video platformundaki en iyi korku filmleri!

İyi seyirler!

1. Kemikler ve Her Şey

Orijinal İsmi: Bones and All

Süre: 131dk
Tür: Dram , Korku , Romantik
Yönetmen: Luca Guadagnino
Senarist: David Kajganich
Yapımı: 2022 - ABD , İtalya

Toplumun sınırlarında nasıl hayatta kalacağını öğrenen genç bir kadın olan Maren ile derin ve haklarından mahrum bırakılmış bir serseri olan Lee arasında filizlenen aşkın hikayesi. İki genç, onları arka yollara götüren bin millik bir macerada bir araya gelirler. Ancak bütün çabalarına rağmen yollar korkunç geçmişlerine ve aşklarını sınayacak durumlara çıkar.

2. Şeytan Kapanı

Orijinal İsmi: The Devil’s Light

Süre: 93dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: Daniel Stamm
Senarist: Robert Zappia
Yapımı: 2022 - ABD

Şeytan çıkarma ritüeli gerçekleştirecek olan rahibe Ann, bizzat kendi geçmişiyle bağlantılı şeytani bir güçle karşı karşıya gelir.

3. Annemin Derisinde

Orijinal İsmi: In My Mother's Skin

Süre: 97dk
Tür: Fantastik , Korku , Savaş
Yönetmen: Kenneth Dagatan
Senarist: Kenneth Dagatan
Yapımı: 2023 - Tayvan

Filipinler'de II. Dünya Savaşı sırasında çaresiz kalan bir kızın ölüm döşeğindeki annesini koruma görevi et yiyen, aldatıcı bir periye güvenmesi sonucu karmaşık bir hâl alır.

4. Pearl

Orijinal İsmi: Pearl

Süre: 102dk
Tür: Dram , Korku
Yönetmen: Ti West
Senarist: Ti West
Yapımı: 2022 - ABD

Film, Pearl'ün "X" filminde görülen vahşi katile dönüşmesinin hikayesini anlatıyor.

5. Mumya

Orijinal İsmi: The Mummy

Süre: 110dk
Yönetmen: Alex Kurtzman
Yapımı: 2017 - ABD , Çin , Japonya

2000 yıl kadar önce Mısır kraliçesi olmak üzereyken yaptığı yanlış bir tercih nedeniyle hakettiği tahtı alamadan mumyalanıp toprağın altına gömülen Ahmanet, binyıllar boyunca toprağın altında kalmıştır. Bölgede bulunan Nick Morton  Ahmanet'in beklediği yeri tesadüfen ortaya çıkarınca binlerce yıldır bekleyen kötü gücü ve laneti de istemeden serbest bırakmış olur. Hak ettiği yere ulaşana dek karşısına çıkan her şeyi yakıp yıkmaya kararlı prensese engel olabilmek için Morton ve aynı ekipte yer alan Jenny birlikte mücadele edecektir.

6. MEGAN

Orijinal İsmi: M3GAN

Süre: 102dk
Tür: Bilim Kurgu , Korku
Yönetmen: Gerard Johnstone
Senarist: Akela Cooper
Yapımı: 2023 - ABD

Oyuncak şirketinde çalışan dahi bir robotik mühendisi, yakın zamanda yetim kalmış olan yeğenine bir robot tasarlar. Yeğenine destek olmasını ve arkadaşlık etmesini amaçladığı bu insansı robot, küçük kız ile duygusal bağ kurmaya programlanmıştır. Fakat görevini fazla iyi yerine getiren bu robot, yeni arkadaşı için aşırı korumacı davranmaya başlar. Bu korkutucu bağlılık pek çok korkutucu durumu da yanında getirir.

7. Kara Hasat

Orijinal İsmi: Dark Harvest

Süre: 95dk
Tür: Fantastik , Gerilim , Korku
Yönetmen: David Slade
Senarist: Michael Gilio
Yapımı: 2023 - ABD

Küçük bir Orta Batı kasabasında, korkunç Testere Dişli Jack, her yıl mısır tarlalarından gelip kasabanın genç erkeklerine kanlı bir hayatta kalma mücadelesi için meydan okur ve ölümcül bir ritüeli başlar.

8. Anneler

Orijinal İsmi: Welcome to the Blumhouse: Madres

Süre: 83dk
Tür: Gizem , Korku
Yönetmen: Ryan Zaragoza
Yapımı: 2021 - ABD

Meksikalı Amerikalı bir çift, ilk çocuklarının beklemektedir. Ebeveyn olacakları için oldukça heyecanlı olan çift, 1970'lerin Kaliforniya'sında göçmen çiftçilerin olduğu bir bölgeye taşınır. Hamile olan genç kadın, çok geçmeden garip semptomlar ve korkunç vizyonlar yaşamaya başlar. Çift, yaşananların efsanevi bir lanetle mi yoksa daha kötü bir şeyle mi ilgili olduğunu anlamaya çalışır.

9. On Numara Katil

Orijinal İsmi: Totally Killer

Süre: 105dk
Yönetmen: Nahnatchka Khan
Yapımı: 2023 - ABD

Kötü şöhretli "16 Yaş Katili" ilk cinayetinden 35 yıl sonra başka bir kurban almak için geri döndüğünde, 17 yaşındaki Jamie yanlışlıkla 1987'ye zamanda yolculuk yapar ve katili başlamadan durdurmaya kararlıdır.

10. Ölüm Günün Kutlu Olsun

Orijinal İsmi: Happy Death Day

Süre: 97dk
Tür: Gerilim , Gizem , Komedi , Korku
Senarist: Scott Lobdell
Yapımı: 2017 - ABD

Üniversite öğrencisi Tree Gelbman, çok içtiği bir akşamın sabahında kendini tanımadığı bir başka öğrencinin odasında bulur. O gün, doğumgünüdür ve akşam kendisi için verilecek partiye katılması gerekmektedir. Ancak parti esnasında yalnız olduğu bir anda maskeli birinin saldırısına uğrayarak öldürülür. Ama aslında ölmemiştir, aynı günün sabahına tekrar uyanır. Bundan sonraki her gece, maskeli saldırganın değişik yer ve şekillerdeki cinayetlerine kurban gitmeye başlar. Her gece öldürülmeye bir son vermek isteyen Tree, ipuçlarını bir araya getirerek katilinin kim olduğunu bulmaya çalışacaktır.

11. Parçalanmış

Orijinal İsmi: Split

Süre: 117dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: M. Night Shyamalan
Senarist: M. Night Shyamalan
Yapımı: 2016 - ABD

Güvenilir psikiyatr Dr. Fletcher, Kevin adlı hastasının en az 23 farklı kişiliği bünyesinde barındırdığını kanıtlamıştır. Ancak henüz tamamen ortaya çıkmamış son bir kişilik vardır ki, meydana çıktığında diğer kişilikleri süpürecek çok vahşi bir karakterin habercisidir. Bu dizginlemesi zor gücün etkisiyle Kevin, 3 genç kızı kaçırıp yaşadığı yerde alıkoyar. Hırslı ve kararlı Casey'nin önderliğinde gençler hayatta kalabilmek için, Kevin içindeki şeytani güce tamamen boyun eğmeden önce oradan kaçmak zorundadırlar.

12. Davet

Orijinal İsmi: The Invitation

Süre: 105dk
Tür: Gerilim , Korku
Senarist: Blair Butler
Yapımı: 2022 - ABD

Annesinden başka hiçbir akrabası olmadığını düşünen Evie, annesinin ölümü üzerine DNA testi yaptırır. Testin sonucunda uzun zamandır kayıp olan ve hiç bilmediği bir kuzeni olduğunu öğrenir. Varlığını yeni öğrendiği ailesi tarafından İngiliz kırsalında gerçekleşecek gösterişli bir düğüne davet edilen Evie, burada yakışıklı aristokrat ev sahibi ile yakınlaşır. Fakat bu masalımsı macera, ailenin geçmişinde karanlık sırlar ve akrabaların cömertliklerinin ardındaki rahatsız edici amaçlar sonucu bir hayatta kalma mücadelesine dönüşür.

13. The Purge

Orijinal İsmi: The Purge

Süre: 43dk
Tür: Dram , Gizem , Suç
Yönetmen: Tara Nicole Weyr
Senarist: James DeMonaco
Yapımı: 2018 - ABD

Değiştirilmiş bir Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan, ilgisiz birkaç kişi, tüm suçun 12 saat boyunca yasal olduğu bir gece hayatta kalmak için ne kadar ileri gideceklerini keşfediyor.

14. Cadı

Orijinal İsmi: The VVitch: A New-England Folktale

Süre: 92dk
Tür: Dram , Gizem , Korku , Tarih
Yönetmen: Robert Eggers
Senarist: Robert Eggers
Yapımı: 2015 - ABD , İngiltere , Brezilya , Kanada

17. yüzyılda İngiltere'de yaşayan William ve Katherine çifti, beş çocuğuyla birlikte ıssız bir ormanın içerisinde hristiyan kurallarına sıkı sıkıya bağlı bir şekilde yaşamaktadır. Aile düzenleri ise beklenmedik garip olayların ortaya çıkmasıyla sarsılmaya başlar. Yeni doğan çocukları Sam, ardında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur, büyük kızları Thomasin ilahi sesler duyduğuna inanmaktadır, ikizleri ise tuhaf kafiyeler mırıldanmaya başlar. Bu durumlar ailenin başına gelecek büyük felaketlerin başlangıcı olur. Robert Eggers'in yazp yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie ve Harvey Scrimshaw gibi isimler bulunuyor.

15. Gizli Gerçek

Orijinal İsmi: Run

Süre: 90dk
Tür: Dram , Gerilim , Korku
Yönetmen: Aneesh Chaganty
Yapımı: 2020 - ABD

Annesi tarafından her şeyden uzak yetiştirilen genç bir kız eğitimini de evde almaktadır. Hayatını dört duvar arasında sürdürür. Genç kızın hayatı annesinin ondan korkunç bir sır sakladığını öğrendiğinde alt üst olur. Sır onu inanılması zor bir gerçekle yüzleştirir.