Video Oyunları Gibi Hissettiren Aksiyon Filmleri

Video oyunları gibi hissettiren muhteşem aksiyon filmlerini sizler için derledik!

Bir video oyununa dayanmadan, video oyunu gibi görünen ve hissedilen filmler genellikle daha başarılı olabilir. Çünkü bu filmler, önceden belirlenmiş bir eserin beklentilerinden bağımsız olarak, kendi özgünlüğünü benimseyip özel bir şey yaratma konusunda daha başarılı olabiliyor. Bu sebeple biz de bakış açımızı değiştirip oyun uyarlamaları yanı sıra video oyunu havası taşıyan filmlere göz atalım istedik.

İşte sizler için seçtiğimiz, izlerken oyun oynuyormuş gibi hissettiren muhteşem filmler!

İyi seyirler!

1. Baskın

Orijinal İsmi: The Raid: Redemption

Süre: 101dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Gareth Evans
Senarist: Gareth Evans
Yapımı: 2011 - ABD , Endonezya , Fransa

Özel bir operasyon timi, şehir dışındaki mahallelerden birinde aranan bir uyuşturucu tücarın gizlendiği istihbaratını alır ve adamı yakalamak için oturduğunu binaya baskın düzenlerler.  Fakat atladıkları nokta bu apartmanın her katı farklı suçlularla hüküm giymiş onlarca katil, manyak, hırsız ve çeteyle doludur.

2. Yarının Sınırında

Orijinal İsmi: Edge of Tomorrow

Süre: 114dk
Yönetmen: Doug Liman
Yapımı: 2014 - ABD

Uzaylıların dünyaya saldırması üzerine dünyadaki ordular birleşir ve uzaylılara karşı savaşmaya başlar. Bill Cage, hiç savaşmamış tecrübesiz bir kumandandır ve kendisine intihar görevi verilir. Daha ilk hamlede öldürülen Cage, dirilip tekrar dünyaya gelir ve kendisini sürekli ölüp dirildiği bir zaman döngüsünün içinde bulur. Bu sayede sürekli aynı gün içerisinde dirilip geri dönerek her seferinde daha güçlü bir şekilde mücadele edecektir. 

3. Matrix

Orijinal İsmi: The Matrix

Süre: 136dk
Yapımı: 1999 - ABD

Bir bilgisayar programcısı olan Thomas Anderson aynı zamanda Neo nickname'li çok usta bir "hacker" dır. Ancak siyah takım elbiseli ve gözlüklü adamların yakın takibindedir. Bu takibin nedenini ise karşılaşacağı Morpheus'dan öğrenecektir. Neo, birden kendini Morpheus'un anlattıklarına güvenmek zorunda kaldığı büyük bir komplonun içinde bulacaktır. İçinde yaşadığımızı sandığımız bu dünya tamamiyle aldatıcıdır. Neo, Trinity ve Morpheus'un da yardımıyla kendilerini bu düzeni yıkmaya adayan bir grubun içine katılır.

4. Başlat: Ready Player One

Orijinal İsmi: Ready Player One

Süre: 140dk
Yönetmen: Steven Spielberg
Yapımı: 2018 - ABD

2045 yılında dünya yaşanmaz bir hale gelince, insanlar gündelik hayat dertlerinden uzaklaşabilmek için OASIS adlı bir sanal gerçeklik oyunuyla varoluşlarına bir anlam katabilmeye başlamıştır. OASIS dünyasının mucidi James Halliday, gerçek bir dahidir. Ancak Halliday öldükten sonra, OASIS dünyasının içindeki bir yere bir 'anahtar' gizlediğini, onu bulanın hem 500 milyar dolara, hem de OASIS dünyasının tam kontrolüne sahip olacağını anlattığı, ölümünden önce kaydedilmiş bir videosu ortaya çıkar. Bunun ardından herkes harıl harıl anahtarı aramaya başlar. Colombus, Ohio'da yaşayan genç Wade Watts da bu yarışa dahil olur ve kısa sürede oyundaki başarısıyla herkesin dikkatini çeker. Ancak OASIS şirketinin yöneticileri, büyük ödülü kaptırmaya niyetli değildir ve hem oyunda, hem de gerçek hayatta Wade'i durdurabilmek için her şeyi yapacaklardır.

5. One Shot

Orijinal İsmi: One Shot

Süre: 97dk
Tür: Aksiyon
Yönetmen: James Nunn
Senarist: Jamie Russell
Yapımı: 2021 - ABD , İngiltere

Teğmen Blake Harris liderliğindeki elit bir asker birliği CIA için tehlikeli bir mahkumu ada hapishanesine götürmekle görevlendirilir. Nakil sırasında askeri birlik, mahkumu kurtarmaya çalışan isyancıların saldırısına uğrar.

6. Scott Pilgrim Dünyaya Karşı

Orijinal İsmi: Scott Pilgrim Vs. The World

Süre: 112dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Romantik
Yönetmen: Edgar Wright
Yapımı: 2010 - ABD , İngiltere , Japonya

Aynı isimli çizgi romandan uyarlanan "Scott Pilgrim Dünyaya Karşı", günlerini basgitar çaldığı garaj grubu Sex Bob-omb'la birlikte geçiren 22 yaşındaki Scott Pilgrim'i konu alıyor. Kendisini terk ettikten sonra başarılı bir şarkıcı olan eski kız arkadaşını unutamayan Scott'ın hayatı, hayallerinin kızı Ramona V. Flowers ile karşılaşınca değişir. Fakat bu kızla birlikte olabilmek Ramona'nın süper güçlere sahip yedi eski sevgilisini yenmek zorundadır.

7. Tetikçi

Orijinal İsmi: Crank

Süre: 87dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yapımı: 2006 - ABD

Chev Chelios güne beklenmedik bir uyandırma telefonuyla başlamak üzeredir. Sersem vaziyette, zorlukla hareket eden, kalp atışları bile yavaşlamış olan Chev, çalan cep telefonunu açtığında, katil düşmanı Ricky Verona'dan uykusu sırasında zehirlendiğini ve sadece bir saat ömrü kaldığını öğrenir.

8. John Wick 4

Orijinal İsmi: John Wick 4

Süre: 170dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Chad Stahelski
Yapımı: 2023 - Almanya , ABD

John Wick, High Table'ı yenmenin yolunu keşfediyor. Ancak özgürlüğünü kazanmadan önce Wick'in, dünya çapında ittifaklara ve eski dostlarını düşmana dönüştüren güçlere sahip yeni bir düşmanla yüzleşmesi gerekiyor.