Tüm Zamanların Tekrar Tekrar İzlenebilecek En İyi 10 Filmi

Tüm zamanların tekrar tekrar izlenebilecek en iyi filmlerini sizler için derledik!

Herkesin zor zamanlarda sığındığı favori filmleri vardır. Bazen, uzun bir günün ardından yayın platformlarında dolaşmak veya izlemeyi düşündüğünüz belirsiz bir filme karar vermek istemezsiniz. Bu yüzden, her izlediğinizde daha da güzelleşen on zamansız başyapıtı derledik. Komedi, aksiyon, korku gibi çeşitli türlerdeki bu filmler, izleyicileri derinlemesine etkiliyor. Muhtemelen çoğunu biliyorsunuz ve diyaloglarını ezbere biliyorsunuzdur. Ancak, okumaya devam edin ve belki de bir sonraki favori filminizi burada bulabilirsiniz. 

İşte sizler için seçtiğimiz, yıllar geçmesine rağmen değerini asla yitirmeyecek filmler!

İyi seyirler!

1. Büyük Lebowski

Orijinal İsmi: The Big Lebowski

Süre: 117dk
Tür: Komedi , Suç
Yönetmen: Joel Coen , Ethan Coen
Senarist: Joel Coen , Ethan Coen
Yapımı: 1998 - ABD , İngiltere

Herkesin Dude diye hitap ettiği Jeffrey Lebowski günün birinde iki gagnsterin evine girip tartaklayarak borcunu ödemesini istemeleri üzerine bir başka Lebowski'nin daha aynı şehirde yaşadığını anlar. Evine giren gangsterlerin odanın görünüşünü tamamlayan halısına işemelerine içerleyen Dude, kirlenen halısını tazmin etmek için diğer Lebowski'nin yanına gider. Bu ziyaret sonucunda işsiz Dude para kazanabileceği bir iş sahibi olmuştur. Sadece "büyük" Lebowski'nin karısını kaçıranlara verilecek fidyeyi söylenen yere bırakması onu zengin bir adam yapacaktır, ancak bu plan düşünüldüğü gibi işlemeyecektir.

2. Indiana Jones Kutsal Hazine Avcıları

Orijinal İsmi: Indiana Jones And Raiders of The Lost Ark

Süre: 115dk
Tür: Aksiyon , Macera
Yönetmen: Steven Spielberg
Yapımı: 1981 - ABD

Klasikleşmiş macera ve komedi Indiana Jones serisinin 1981 yılında çekilmiş ilk filminde Arkeolog DR. Indiana Jones, 10 Emirin sırrını çözecek olan "Ark of The Conenant"'ı bulmak için yola çıkar. Nazi Almanyasını yöneten Hitlerde bu Ark'ın peşindedir. Indiana ile Alman Ajanlarının karşılaşacağı bu macera Nepal den Kahireye kadar uzanacaktır.

3. İyi, Kötü Ve Çirkin

Orijinal İsmi: Il buono, il brutto, il cattivo

Süre: 161dk
Tür: Western
Yönetmen: Sergio Leone
Yapımı: 1966 - Almanya , ABD , İspanya , İtalya

Tuco, üzerine ödül konulmuş bir kanun kaçağıdır. Keskin nişancı Blondie adlı kovboyla işbirliği yaparak kasabaları dolaşmaktadırlar. Tuco'yu kanun adamlarına teslim eden Blondie, ödülü alıp Tuco'yu asılmaktan son anda kurtarmaktadır. Bir kasabada işlerin ters gitmesi üzerine ortaklıkları bozulur. Melekgöz (kötü) lakaplı Sentenza ise Bill Carson adında büyük miktarda altını ele geçirmiş eski bir askerin izini sürmektedir. Tuco'nun çölde Blondie'yi öldürmek üzere olduğu bir anda Bill Carson'la karşılaşmaları tüm planları değiştirir. Carson, altınları İç Savaş'ın hareketli olduğu bir cephede mezarlığa saklamıştır. Ancak Tuco mezarlığın yerini, Blondie ise mezarın adını öğrenebilmiştir. Mecburen işbirliğine tekrar dönen ikili altınları aramaya koyulur. Sonunda üçünün yolu altınların olduğu yerde birleşir.

4. Sıkı Dostlar

Orijinal İsmi: Goodfellas

Süre: 145dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Martin Scorsese
Yapımı: 1990 - ABD

Henry Hill, Jimmy Conway ve Tommy De Vito adındaki iki gangsterle birlikte bir soygun düzenler. Jimmy ve Tommy, Henry'den başka soyguna karışan herkesi öldürür ve ardından mafyada hızlı bir yükselişe geçer. Gangster çetesi içinde hiyerarşik bir yapılanma vardır ve Henry bu durumu kendine yediremez.

5. Hong Kong Ekspresi

Orijinal İsmi: Chung Hing Sam Lam

Süre: 103dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Kar-Wai Wong
Senarist: Kar-Wai Wong
Yapımı: 1994 - Hollanda , Hong Kong

Film, PC 233 ve PC 633 yaka nolu iki polisin sevgilileri tarafından terk edilmeleri sonrasında yaşamlarında yeni bir sayfa açmaya çalışmalarını konu ediyor. İçine düştükleri bu durumdan ve yemek yemek için uğradıkları "Midnight Express" adlı büfeden başka ortak özelliği olmayan iki karakterin öyküleri de film içinde herhangi bir ortaklığa sahip değil. WKW'nin, "Fallen Angels" filminin çekimleri arasında 23 günde çektiği film, 90'lı yılların en sevilen işlerinden biri olarak yönetmeni şöhrete taşımıştı.

6. Garsoniyer

Orijinal İsmi: The Apartment

Süre: 125dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Billy Wilder
Yapımı: 1960 - ABD

New York'ta büyük bir sigorta şirketinin 31.000 çalışanından biri olan C.C.'Bud' Baxter Manhattan'daki bekar evini şirketin üst düzey yöneticilerinin kaçamakları için kullanmalarına izin vermesi ile başarı basamaklarını olduğundan daha hızlı bir şekilde tırmanmaya başlar. Sonunda şirkette ikinci idareci asistanlığına kadar terfi eder. Durumdan yararlanmak isteyen başka yöneticiler de apartmanın anahtarını istemeye başlayınca trafik biraz sıkışır ve Baxter kendi dairesini neredeyse kullanamaz hale gelir. Son olarak şirketin patronu Jeff Sheldrake'ın Baxter'ın garsoniyerine götüreceği kızın, kendisinin de hoşlandığı asansör görevlisi Fran Kubelik olduğunu öğrenmesi Baxter'ın kalbini kırar ama yine de evin anahtarını patronuna verir. Kubelik patronların eve 'attıkları' diğer kızlardan farklıdır. Gösterişsiz ve sessizdir. Masum ve melankolik bir görünüşü vardır, yaptığının farkında değildir sanki. Baxter umutsuz bir sevgi arayışı içindeki bu kıza tutulur.

7. Mulholland Çıkmazı

Orijinal İsmi: Mulholland Drive

Süre: 147dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: David Lynch
Senarist: David Lynch
Yapımı: 2001 - ABD , Fransa

Genç, hevesli bir aktrist büyük umutlarla Hollywood'a varır ancak gelir gelmez de kendisini bir cinayetten kılpayı kurtulmuş ve geçmişini bilmeyen gizemli bir kadının macerası içerisinde bulur. Ancak bu macerada rüya ve gerçek iç içedir.

8.

Yapımı: -

Ash şimdi bir gece daha hayatta kalmak zorunda. Bu kez sahneye, orijinal öyküde kötülüğü icad edip dünyaya salan Profesör'ün kızı, bir tamirci, Profesör'ün ortağı ve tamircinin kızarkadaşı da dahil oluyor. Gece boyunca tüm bu karakterler, iblisler ordusu, grotesk derecede bir komiklik, kan, vahşet, bir elektrikli testere, bir çifte, havada uçan bir göz ve espri anlayışı olan kesik bir elin yaptıklarını izleyeceğiz.

9. Kaynar Sıcak

Orijinal İsmi: Laat Sau Sen Taan / Hard Boiled

Süre: 126dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: John Woo
Yapımı: 1992 - Hong Kong

Tequila, Hong Kong'da yaşayan çok tecrübeli bir polistir ve partnerini silah kaçakçılarıyla yaşanan bir çatışmada kaybetmiştir. Tequila bu adamları yakalamak için, Tony isminde bir gizli polisle işbirliği yapacaktır. Tony, acımasız bir adam olan Johnny Wong'un hükmettiği Hong Kong Triadına kiralık katil olarak sızmak ister.Bütün bunlar olurken başlıca iki silah kaçakçısı örgüt, hükümranlık alanları için birbirine savaş açmış durumdadır. Dolayısıyla genç polisin aralarına girmesi hiç de zor olmayacaktır.

10. Mad Max: Fury Road

Orijinal İsmi: Mad Max: Fury Road

Süre: 121dk
Yönetmen: George Miller
Yapımı: 2015 - ABD , Avustralya

Kıyamet sonrası bir çorak arazide, bir kadın, bir grup kadın mahkum, psikotik bir inanan ve Max adında bir serserinin yardımıyla anavatanını aramak için zalim bir yöneticiye isyan eder.