Netflix'te İzleyebileceğiniz En Hüzünlü Filmler

Netflix'te izleyebileceğiniz en hüzünlü filmleri sizler için derledik!

Bazen hepimizin duygusal bir rahatlamaya ihtiyaç duyduğu günler olur. Netflix ise böyle anlara uygun mükemmel bir seçki sunuyor: yürek burkan ve üzücü filmler. Bu filmler, kurgusal karakterlerin trajedileriyle duygusal bir bağ kumamız ve kendinizi daha az yalnız hissetmemiz için yardımcı olabilir. Netflix'in geniş film arşivinde, hem gerçeklikten kaçmanıza yardımcı olacak hem de duygusal yanınızı besleyecek birçok seçenek mevcut. Kayıp ve özlem dolu aşk hikayelerinden, önemli sosyal konuları ele alan dokunaklı dramalara kadar, Netflix'te herkesin kalbine dokunacak bir film bulabilirsiniz.

İşte sizler için seçtiğimiz en hüzünlü Netflix filmleri!

İyi seyirler!

1. Aşkımızın Sonsuzluğu

Orijinal İsmi: Depois do Universo

Süre: 126dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Diego Freitas
Senarist: Diego Freitas
Yapımı: 2022 - Brezilya

Böbrek nakli için bekleyen genç bir piyanist, doktoruyla beklenmedik bir bağ kurar ve müzikle ilgili hayallerini gerçekleştirmek için gereken cesareti bulur.

2. Kalplerimiz Bir

Orijinal İsmi: Purple Hearts

Süre: 122dk
Tür: Dram , Romantik
Yapımı: 2022 - ABD , İngiltere

Umut vadeden bir müzisyen yakında göreve gidecek bir askerle anlaşmalı evlilik yapmayı kabul eder. Ama sahte ilişkileri bir trajedi sonucu fazlasıyla gerçek bir hâl alır.

3. Beasts of No Nation

Orijinal İsmi: Beasts of No Nation

Süre: 137dk
Tür: Dram , Savaş
Yönetmen: Cary Fukunaga
Yapımı: 2015 - ABD , Brezilya

"Jane Eyre" uyarlamasıyla uluslararası sinema arenasında parlayan ve "True Detective" dizisiyle de dikkatleri üzerine toplayan genç yönetmen Cary Fukunaga'nın Uzodinwa Iwala'nın aynı adlı eserinden beyazperdeye taşıdığı filmde, isimsiz bir Afrika ülkesinin iç savaşında savaşan çocuk Asker Agu'nun deneyimleri anlatılıyor.

4. Brain on Fire

Orijinal İsmi: Brain on Fire

Süre: 89dk
Tür: Dram
Yönetmen: Gerard Barrett
Senarist: Gerard Barrett
Yapımı: 2016 - İrlanda , Kanada

Genç gazeteci Susannah Cahalan, New York Times'da çalışmakta, gazete içinde de hızla yükselerek adını duyurmaya başlamaktadır. Her şey yolunda giderken hafıza ve odaklanmayla ilgili sorunlar yaşamaya başlar, bunları beklenmedik krizler takip eder. Bir gün uyandığında kendini bir hastane odasında bulur. Son 1 ayda yaşadığı olaylardan hiçbirini hatırlamamaktadır. Genç kadın, ailesi ve sevgilisi, tam teşhisi konamamış bu hastalığa bir çözüm bulabilmek için her kapıyı çalacaktır. Film, New York Times yazarı Susannah Cahalan'ın kendi deneyimlerinden yola çıkarak yazdığı Brain On Fire adlı kitaptan uyarlandı.

5. All the Bright Places

Orijinal İsmi: All the Bright Places

Süre: 107dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Miguel Arteta
Senarist: Jennifer Niven
Yapımı: 2020 - ABD

Jennifer Niven'in aynı isimli romanından uyarlanan film, lisenin çan kulesine tırmanarak intihar etmeyi planlayan Violet Markey ile sürekli intiharı düşünen ama her seferinde ne kadar küçük olursa olsun, küçük bir şeyin onu durdurduğu Theodore Finch'in karşılaşmaları ile birbirinin yaşantılarını iyileştirmelerini konu alıyor.

6. Lost Girls

Orijinal İsmi: Lost Girls

Süre: 95dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem , Tarih
Yönetmen: Liz Garbus
Senarist: Michael Werwie
Yapımı: 2020 - ABD

Mari Gilbert’in kızının kaybolması ve polisin bu durum karşısındaki durağanlığı, onu kendi davasını araştırmaya iter. Araştırması onu Long Islan’da kızının son görüldüğü bir topluluğa götürür. Kendi çabalarıyla yürüttüğü bu araştırma dikkatleri öldürülmüş sayısız seks işçisinin durumuna dikkat çeker. Mari dünyanın bu davaları unutmasına izin vermeyecektir. Gerçek olaylardan esinlenen hikayede yönetmen olarak Liz Garbus’u görüyoruz.

7. Hayatın Bedeli

Orijinal İsmi: Worth

Süre: dk
Tür: Biyografi , Dram , Tarih
Yönetmen: Sara Colangelo
Senarist: Max Borenstein
Yapımı: 2020 - ABD

11 Eylül saldırılarının ardından bir avukat, yitirilen yaşamlara bedel biçmeye çalışırken duygusal bir hesaplaşmayla karşı karşıya kalır.

8. First Match

Orijinal İsmi: First Match

Süre: 94dk
Tür: Dram
Yönetmen: Olivia Newman
Senarist: Olivia Newman
Yapımı: 2018 - ABD

Koruyucu ailenin yanında büyüyen Brooklynli genç kız, yılardır görüşmediği babasını görmek için tek çare erkeklerle güreşmek olduğuna karar verir.

9. Tick, Tick... Boom!

Orijinal İsmi: Tick, Tick... Boom!

Süre: 115dk
Tür: Dram , Müzikal
Yönetmen: Lin-Manuel Miranda
Senarist: Steven Levenson
Yapımı: 2021 - ABD

Jonathan Larson'ın otobiyografik oyununun beyazperde uyarlaması olan film, 1990'lı yılların New York'unda yaşayan ve müzikal besteler yapan Jon isimli bir adamın hikayesini konu ediniyor. 30. yaş gününe yaklaşmış olan Jon, sırf sahne sanatları üzerinde çalışabilmek için yanlış kariyer seçimi yapıp yapmadığı üzerine kendini sorgulamaya başlar. Bir yandan da Jon’un kariyeri için kendi kariyer hedeflerini de askıya almış olan kız arkadaşı Susan’ın baskısını da üstünde hissetmektedir. Acaba hayalleri için her şeyi bir kenara atmasına değecek midir?

10. First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers

Orijinal İsmi: First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers

Süre: 136dk
Tür: Dram , Savaş , Tarih
Yönetmen: Angelina Jolie
Yapımı: 2017 - ABD

Vietnam Savaşı sırasında Amerikan güçlerinin bombardımanına maruz kalan tarafsız Kamboçya'da devreye Kızıl Kmerler girer ve yönetimi ele alır. Devlet için çalıştığı düşünülen birçok insan ve aileleri, çalışma kamplarına sürülür veya öldürülür. Orta sınıf bir ailenin kızı olan Loung Ung da babasının öldürülmesine, kardeşlerinin çalışma kamplarına götürülmesine şahit olacak, kendisi de çocuk asker olmaya zorlanacaktır. 

11. Irreplaceable You

Orijinal İsmi: Irreplaceable You

Süre: 96dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Stephanie Laing
Senarist: Bess Wohl
Yapımı: 2018 - ABD

Küçüklüklerinden beri birbirlerini tanıyan Abbie ve Sam, her anlarında birbirlerinin yanında olan bir çift olmuşlardır. Her şey çok güzel giderken, beklenmedik bir şekilde Abbie'ye kanser tehşisi konulmuştur. Abbie, hastalığının haberini aldıktan sonra, şoku atlatıp nişanlısı Sam'i düşünür. Hastalığını saklamaya karar veren genç kadın, nişanlısı Sam için müstakbel bir kız arkadaş arayışına girişir. 

12. The Fundamentals of Caring

Orijinal İsmi: The Fundamentals of Caring

Süre: 97dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Rob Burnett
Senarist: Rob Burnett
Yapımı: 2016 - ABD

Ben Benjamin, kişisel bir trajedi yaşayıp büyük meblağlarda para kaybedince emekliye ayrılmış bir yazardır. Ben, bu sayede kendisini yardıma muhtaç insanlara bakıcılık yaparken bulmuştur. Çocuk bakıcılığının onlara sadece mama vermek, altlarını değiştirmek gibi rutin işler anlamına gelmediğini, bunun haricinde çocuk psikolojisinden iyi anlayıp yaşadığı hayattan da esinlenerek yardıma muhtaç insanlara yardım eli uzatılması gerektiğini görmüştür. Bu süreç yazarın yaşama bakış açısında yeni bir perspektif geliştirmesine yol açar. Ben ile bakımını üstlendiği çocuk arasında önemli bir dostluk başlar. İkili, umut ve dostluğun önemini anlamaya başladıkça sorunların üstesinden gelme yeteneklerini de test ederler. 

13. Blue Jay

Orijinal İsmi: Blue Jay

Süre: 81dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Alexandre Lehmann
Senarist: Mark Duplass
Yapımı: 2016 - ABD

Kaliforniya'daki küçük memleketlerine döndüklerinde tesadüfen tanışan iki eski lise aşkı, ortak geçmişleri üzerine düşünmeye başlar.

14. Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok

Orijinal İsmi: Im Westen nichts Neues

Süre: 147dk
Tür: Aksiyon , Dram , Savaş
Yönetmen: Edward Berger
Yapımı: 2022 - Almanya

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok, Birinci Dünya Savaşı'nda Batı Cephesi'nde savaşan genç bir Alman askerinin sürükleyici öyküsünü anlatıyor. Paul ve silah arkadaşları, savaşın ilk baştaki coşkusunun siperlerde hayatları ve birbirleri için savaştıkça nasıl çaresizliğe ve korkuya dönüştüğünü ilk elden deneyimliyor.

15. Kemiklerine Kadar

Orijinal İsmi: To the Bone

Süre: 107dk
Tür: Dram
Yönetmen: Marti Noxon
Senarist: Marti Noxon
Yapımı: 2017 - ABD

Ellen, yeme bozukluğu için şimdiye kadar 4 farklı tedavi merkezine gitmiş anoreksik bir genç kadındır. Ellen’ın ailesi onun gözlerinin önünde öldüğünü düşünmektedirler. Yetenekli bir sanatçı olan Ellen, yaptığı çizimin kendisi gibi anoreksik birine korkunç bir etkiye neden olunca çizmemeye başlamıştır. Kötü bir dönem geçiren, yaşamayı isteyip istemediğine karar veremeyen Ellen, sonunda 5. ve son kez tedavi olmaya karar verir. Anoreksi hastalarının tedavi merkezini yöneten sıra dışı doktor, Ellen’in hastalığını aşmasını ve yaşamayı seçmesine yardımcı olur.

16. Hayata Röveşata Çeken Adam

Orijinal İsmi: A Man Called Otto

Süre: 126dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Marc Forster
Senarist: David Magee
Yapımı: 2022 - ABD , İsveç

Huysuz emekli bir adam, gürültülü yeni komşularıyla beklenmedik bir arkadaşlık kurar. Yapım, 2015 tarihli İsveç filminin yeniden yapımıdır.

17. Roma

Orijinal İsmi: Roma

Süre: 135dk
Tür: Dram
Yönetmen: Alfonso Cuarón
Senarist: Alfonso Cuarón
Yapımı: 2018 - ABD , İngiltere

Film, yönetmenin 1960'larda ve 70'lerde Meksika'da büyüdüğü yıllarda bölgede yaşanan olaylara dayanıyor. Siyah beyaz olarak filme çekilen Roma, 1970'lerin başında, Mexico'daki Roma mahallesinde geçiyor ve kişisel, sosyal ve politik çekişmeler sırasında bir ailenin dengesini korumaya çalışmasını konu alıyor. Orta sınıf bir ailenin evinde hizmetçilik yapan Cleo'yu merkezine alan filmde, aile evde yaşanan değişikliklerle boğuşurken, sokaklarda ise Meksika hükümetin desteklediği milisler ve öğrenci göstericiler arasında büyük bir çatışma vardır. Film, Venedik Film Festivali'nde prömiyer yapmış ve En İyi Film dalında Altın Aslan ödülü kazanmıştır.

18. Kodachrome

Orijinal İsmi: Kodachrome

Süre: 105dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Mark Raso
Senarist: Jonathan Tropper
Yapımı: 2017 - ABD

A.G. Sulzberger’in The New York Times için yazdığı bir makaleden yola çıkan "Kodachrome"un konusu şöyle: Matt Ryder, uzun yıllardır ayrı kaldığı ve ölmekte olan babası Benjamin ile birlikte ülkeyi boydan boya arabayla geçmek zorunda kalır. Dünyanın en ünlü fotoğrafçılarından biri olan Benjamin, ‘Kodachrome’ film basabilen son laboratuvar kapanmadan önce, elindeki dört eski film rulosunu laboratuvara götürmek istemektedir. Benjamin’in hemşiresi Zoey ile birlikte üçlü, geçmişlerini arkada bırakarak, analogtan dijitale geçen dünyada bir seyahate çıkarlar.

19. Siyah Beyaz

Orijinal İsmi: Passing

Süre: 98dk
Tür: Dram
Yönetmen: Rebecca Hall
Senarist: Rebecca Hall
Yapımı: 2021 - ABD , İngiltere , Kanada

1920'lerin New Yorku'nda beyaz olarak kabul edilen eski bir çocukluk arkadaşıyla yolları kesişen siyahi bir kadının dünyası altüst olur.

20. Marriage Story

Orijinal İsmi: Marriage Story

Süre: 137dk
Tür: Dram
Yönetmen: Noah Baumbach
Senarist: Noah Baumbach
Yapımı: 2019 - İngiltere

Bir yönetmen olan Charlie ve oyuncu olan eşi Nicole, evlilikleri tükenmekte olan bir çifttir. Kolay bir boşanma süreci geçirmeyi planlayan çift için bu süreç, çocuklarının velayeti söz konusu olduğunda daha karmaşık bir hal alır. Çiftin boşanma sürecinde hayatlarına farklı şehirlerde yön vermeye çalışması, işlerin iyice kızışmasına neden olur. Carlie projelerini sürdürmek için New York'ta kalmak isterken, Nicole ise kadrosuna katıldığı televizyon dizisi için Los Angeles'ta yaşamayı planlar. Uzun zaman boyunca içlerine attıkları kızgınlıklar da, gün geçtikçe agresifleşen bir boşanma sürecine sebep olacaktır.

21. Diecisiete

Orijinal İsmi: Diecisiete

Süre: 99dk
Tür: Dram , Komedi
Yapımı: 2019 - İspanya

17 yaşındaki bir çocuk terapi köpeğini bulmak için ıslahevinden kaçar ve erkek kardeşi ve büyükannesi ile Cantabria üzerinden yeniden bağlantı kurma yolculuğuna çıkar.

22. Rahat Bir Nefes

Orijinal İsmi: Andið eðlilega

Süre: 95dk
Tür: Dram
Yönetmen: Isold Uggadottir
Senarist: Isold Uggadottir
Yapımı: 2018 - Belçika , İsveç , İzlanda

Film, beklenmedik koşullarda hayatları kesişen iki kadının hayatına odaklanıyor. İzlanda'lı bir anne ile Gine'li bir göçmen arasındaki hassas bağın hikayesi ekranlara geliyor.

23. Boy Erased

Orijinal İsmi: Boy Erased

Süre: 115dk
Tür: Dram
Yönetmen: Joel Edgerton
Senarist: Joel Edgerton
Yapımı: 2018 - ABD , Avustralya , Çin

Garrard Conley’in aynı adlı otobiyografik kitabından uyarlanan film, ABD’nin Arkansas kasabasında görevli bir papazın oğlu olan ve tıpkı babası gibi dindar olarak yetiştirilen Jared Eamons’ın 19 yaşında gay olduğunu itiraf etmesi üzerine ailesinin yoğun baskıları sonucunda zorla bir “eşcinsel dönüşüm terapisi”ne gönderilmesini ve orada yaşadığı dramatik olayları konu alıyor.

24. Melankoli

Orijinal İsmi: Melancholia

Süre: 130dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yönetmen: Lars von Trier
Senarist: Lars von Trier
Yapımı: 2011 - Almanya , Danimarka , Fransa , İsveç

“Melancholia, dünyanın sonunda başlıyor.” diye nitelendiriyor filmi Lars Von Trier.“Filmin konusunun ne olduğunu söyleyebilirim ama nasıl ve niye yaptığımı söyleyemem. Böylece oturup filme kadar komplo teorileri kuracaksınız. Bir planım var ve bu planı asla anlamayacaksınız” diye de ekliyor üstüne. Konusu hakkında ise şunları söylüyor : “Bir düğün ve melankoli var. İki kız kardeş hakkında psikolojik bir felaket filmi. Melankolik kardeş, kaya gibi sakin, karanlık dünyasına baktığınızda kaderi bekler gibi davranıyor. Diğer kız kardeş ise giderek panik yapıyor.”

25. Bir Kadının Parçaları

Orijinal İsmi: Pieces Of A Woman

Süre: 126dk
Tür: Dram
Yönetmen: Kornél Mundruczó
Senarist: Kata Wéber
Yapımı: 2020 - ABD , Kanada , Macaristan

Martha, evde doğum yaparken oldukça zorlayıcı deneyimler yaşar. Bunun ardından yaşadığı duygusal çöküntüyle ve dalgalanmalarla mücadele vermesi, bir yandan da kocası Sean ve annesi Elizabeth ile yaşadığı sorunlarla başa çıkması gerekmektedir.