Neredeyse Hiç CGI Kullanılmayan En İyi 10 Büyük Yapım Film

Yapımlarında neredeyse hiç CGI kullanılmayan büyük yapım filmleri sizler için derledik!

Çoğu sinemada, büyük stüdyoların tanıttığı yüksek bütçeli gişe filmleri gösteriliyor. Bu filmler, izleyicilere görsel bir şölen sunmak için genellikle CGI, yani bilgisayar tarafından üretilen görüntüler kullanıyor. Ancak, başarılı bir filmin mutlaka CGI'ye ihtiyacı yok. Günümüzde CGI'sız film yapmak neredeyse imkansız olsa da, bazı filmler bunu minimum düzeyde kullanarak büyük başarı elde edebiliyor. İşte, CGI kullanımını en aza indirgeyerek üretilmiş ve yine de gişe rekorları kıran cesur yapımlar. Bu filmler, görsel efektlerde CGI'nın belirgin olmadığı örnekleri

İşte bu kategoriye uyan sizin için seçtiğimiz en iyi filmler!

İyi seyirler!

1. Barbie

Orijinal İsmi: Barbie

Süre: 114dk
Tür: Komedi , Macera
Yönetmen: Greta Gerwig
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

Barbie Ülkesi'nde yaşamak, bir varoluşsal kriziniz yoksa, mükemmel bir yerde mükemmel bir varlık olmaktır. Ya da bir Ken'sinizdir... Mükemmelliğini kaybetmeye başladığı için Barbie Ülkesi'nden Gerçek Dünya'ya giden Barbie ile davetsiz yol arkadaşı Ken, kendilerini keşfetme yolculuğuna çıkarlar.

2. Oppenheimer

Orijinal İsmi: Oppenheimer

Süre: 181dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Christopher Nolan
Senarist: Christopher Nolan
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

Christopher Nolan'ın yönettiği film, Amerikalı bilim adamı Julius Robert Oppenheimer'ın hikayesini ve İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilmesindeki rolünü anlatıyor. Fizikçi Julius Robert Oppenheimer, İkinci Dünya Savaşı sırasında Manhattan Projesi'nin bilimsel lideri yapılmıştır. Fakat o ve eşi Kitty, bu kararın hem kendi hayatlarında hem de bütün dünyanın üzerinde bu kadar büyük bir etkiye sahip olacağını tahmin bile edemezdi.

3. Joker

Orijinal İsmi: Joker

Süre: 122dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Todd Phillips
Yapımı: 2019 - ABD , Kanada

Gotham City'de yaşayan başarısız komedyen Arthur Fleck, babasız büyümüş bir palyaçodur. Arthur'un en yakın arkadaşı olan annesi onu Happy (Mutlu) adıyla çağırır. Ancak bu ismin ona yüklediği misyon, Arthur'un toplumdan dışlanmasına ve zorbalığa uğramasına engel olamayacaktır. Arthur zamanla, dışlanmışlığın vermiş olduğu hayal kırıklığıyla gözü dönmüş bir katil olagelen alter egosu Joker'e dönüşür.

4. Bir Zamanlar... Hollywood'da

Orijinal İsmi: Once Upon a Time in Hollywood

Süre: 162dk
Tür: Dram , Gerilim , Komedi
Yönetmen: Quentin Tarantino
Senarist: Quentin Tarantino
Yapımı: 2019 - ABD , İngiltere , Çin

Hippi yükselişinin yaşandığı 1969 yılında geçen "Once Upon a Time in Hollywood" filminde, Western filmlerinin yıldızı Rick Dalton ve dublörü Cliff Booth artık tanımadıkları bir şehirde iş yapmaya çalışmaktadırlar. Dalton'un ünlü komşusu Sharon Tate, Charles Manson ve yandaşlarının işleyeceği korkunç bir suçun kurbanı olacakken komşuları olan Dalton ve Booth'un yolları hiç beklemedikleri bir şekilde bu hikayeyle kesişecektir. 

5. 1917

Orijinal İsmi: 1917

Süre: 119dk
Tür: Aksiyon , Dram , Savaş , Tarih
Yönetmen: Sam Mendes
Yapımı: 2019 - ABD , İngiltere , Hindistan , İspanya

1917,I.Dünya Savaşındaki iki genç asker olan Schofield ve Blake’e odaklanıyor. Gerçekleştirilmesi imkansıza yakın olan bir göreve atanan Britanya askerlerinin görevi ise; düşman bölgesini geçerek, yüzlerce askerin ölümünü engelleyecek bir mesaj iletmek… İki asker zamanla yarışırken; Blake’in kardeşinin hayatı tehlikede olan yüzlerce askerin içinde olması da görevi zorlaştırmaktadır.

6. Top Gun: Maverick

Orijinal İsmi: Top Gun: Maverick

Süre: 131dk
Tür: Aksiyon , Dram
Yönetmen: Joseph Kosinski
Yapımı: 2022 - ABD

"Top Gun: Maverick" 1986 yapımı "Top Gun" filminin devamı niteliğinde. Hikaye, usta pilot Maverick'in eğitmen olarak hava kuvvetlerine dönüşü sonrasına odaklanıyor. Donanmanın en iyi pilotlarından biri olan Pete “Maverick” Mitchell, 30 yıllık hizmetten sonra ait olduğu yerde, cesur bir test pilotu olarak sınırları zorlar ve kendisini yere bağlayacak olan terfiden kaçmaya çalışıyordur. Maverick, Top Gun mezunlarından oluşan bir müfrezeyi o güne kadar hiçbir pilotun görmediği özel bir görev için eğitmesi gerekince, belirsiz bir gelecekle ve geçmişinden gelen anılarla karşı karşıya kalır. En büyük korkularıyla yüzleşecek ve büyük bir fedakarlık yapmasını gerektiren bir göreve gidecektir.

7. Tenet

Orijinal İsmi: Tenet

Süre: 150dk
Yönetmen: Christopher Nolan
Senarist: Christopher Nolan
Yapımı: 2020 - ABD , İngiltere

Tek bir kelime “Tenet” ile 3. Dünya Savaşı’ndan daha büyük bir kargaşayı ve kaosu önlemeye çalışan bir ajan ve yavaş yavaş yeniden şekillendirdiği “zaman” kavramı. Zaman yolculuğundan farklı olarak zamanı “evirme” olarak tanımlanan bir yetenekle yine zamana karşı verilen bir mücadele.

8. The Batman

Orijinal İsmi: The Batman

Süre: 177dk
Tür: Gerilim , Gizem , Suç
Yönetmen: Matt Reeves
Senarist: Matt Reeves , Peter Craig
Yapımı: 2022 - ABD

Batman olarak geçirdiği iki yıl, Bruce Wayne’i Gotham Şehri’nin gölgelerine sürüklemiştir. Şehrin yozlaşmış yetkilileri ve yüksek profilli kişiler ağı arasında güvenilir müttefikleri Alfred Pennyworth ve Teğmen James Gordon ile Batman, kendisini şehir halkı arasında intikamın yegane örneği olarak kanıtlamıştır. Bir katil, bir dizi sadist entrikayla Gotham’ın seçkinlerini hedef aldığında, arkasında bıraktığı şifreli ipuçları, Batman'i yeraltı dünyasını soruşturmaya iter. Batman burada Kedi Kadın olarak da bilinen Selina Kyle, Penguen olarak da bilinen Oswald Cobblepot, Carmine Falcone ve Riddler olarak da bilinen Edward Nashton gibi karakterlerle karşılaşır. Kanıtlar ve failin planlarının ölçeği netleşirken, Batman yeni ilişkiler kurmalı, suçlunun maskesini düşürmeli ve Gotham Şehri’ni uzun süredir rahatsız eden, gücün ve yolsuzluğun kötüye kullanılmasına adalet getirmelidir.

9. Bıçaklar Çekildi

Orijinal İsmi: Knives Out

Süre: 131dk
Tür: Gizem , Komedi , Suç
Yönetmen: Rian Johnson
Senarist: Rian Johnson
Yapımı: 2019 - ABD

Harlan Trombey 85. Yaş gününde evinde ölü olarak bulunur. Dedektif Benoit Blanc bu olayı araştırmaya başlar. Blanc aileden araştırmaya başlar ama ailenin çok da bir işe yaramayacağını düşünmesi sebebiyle, olayların daha derinine inmesi gerektiğini anlar.

10. İç Savaş

Orijinal İsmi: Civil War

Süre: 109dk
Tür: Aksiyon , Dram , Savaş
Yönetmen: Alex Garland
Senarist: Alex Garland
Yapımı: 2024 - ABD , İngiltere , Finlandiya

Film Amerika'da; hükümet güçlerinin sivillere saldırdığı, gazetecilerin başkentte vurulduğu bir iç savaş sırasında gerçekleşenlere odaklanıyor.