En İyi Ricky Gervais Filmleri

Muhteşem komedyen Ricky Gervais, bugün 62 yaşına giriyor!

Ricky Gervais, komedi dünyasının en parlak yıldızlarından biri olarak, sinema kariyeri boyunca izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Başarılı bir stand-up komedyeni ve televizyon yazarı olarak tanınan Gervais, aynı zamanda sinemada da kendine sağlam bir yer edindi. Gervais’in filmlerinde mizahın ince dokunuşları ve düşündüren hikayeler, izleyicilere keyifli bir sinema deneyimi sunuyor.

Doğum günü 25 Haziran olan bu yetenekli sanatçının, en iyi filmlerinden oluşan bir listeyi sizin için derledik. İşte Ricky Gervais’in mutlaka izlenmesi gereken en iyi filmleri!

İyi seyirler!

1. Yalanın İcadı

Orijinal İsmi: The Invention of Lying

Süre: 100dk
Yapımı: 2009 - ABD

Yalan söylenilmeyen bir dünyada kişisel çıkarı için yalan söyleme fırsatı yakalayan bir kişinin komik hayatını içeriyor.

2. Special Correspondents

Orijinal İsmi: Special Correspondents

Süre: 100dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Ricky Gervais
Senarist: Ricky Gervais
Yapımı: 2016 - İngiltere , Kanada

New York’un Queens bölgesinde bulunan bir İspanyol restoranının üstündeki gizli yerinden sahte savaş haberleri geçen, kibri ve hayat tarzı yüzünden mesleki anlamda da zor günler geçiren bir radyo gazetecisinin hikayesi anlatılıyor.

3. Hayalet Şehir

Orijinal İsmi: Ghost Town

Süre: 102dk
Tür: Dram , Fantastik , Komedi
Yönetmen: David Koepp
Senarist: David Koepp , John Kamps
Yapımı: 2008 - ABD

Yakınları tarafından çok sevilen Bertram Pincus günün birinde ölür. Ama Pincus'un bu ölüm durumu sadece 7 dakika sürer. 7 dakikalık bu aradan sonra hayatına geri dönen Pincus'un artık tüm hayaletleri ve daha önce ölen herkesi görebilme gibi bir yeteneği vardır. Ancak bu yetenek ona fayda değil zarar getirmeye başlamıştır. Çünkü tüm ölüler Pincus'dan bir şeyler talep etmeye başlamıştır. Bu durum onu ölülerle hayattakiler arasında komik bir elçi haline getirmeye başlar.

4. Müzede Bir Gece

Orijinal İsmi: Night At The Museum

Süre: 108dk
Yönetmen: Shawn Levy
Senarist: Thomas Lennon
Yapımı: 2006 - ABD , İngiltere

Müzede Bir Gece, Larry Daley'nin hikayesini takip eden bir aile macera-komedi filmidir. Şansı yaver gitmeyen bir hayalperest olan Larry, New York City'deki Amerikan Doğa Tarihi Müzesi'nde gece güvenlik görevlisi olarak işe başlar. Larry, yeni işinin sıradan olmadığını, müzedeki sergilerin her gece eski bir Mısır eserinin büyülü güçleri sayesinde canlandığını keşfeder.

5. Yıldız Tozu

Orijinal İsmi: Stardust

Süre: 127dk
Yönetmen: Matthew Vaughn
Senarist: Jane Goldman
Yapımı: 2007 - ABD , İngiltere , İzlanda

“Stardust”ta sevdiği kadının kalbini kazanabilmek için Yvaine adlı yıldızı sönmek üzere olan bir oyuncuya yeniden hayat vermeye söz veren Tristian’ın öyküsü anlatılır. Tristian ile Yvaine beraber çıktıkları macerada Kaptan Shakespeare adlı bir korsan ve şeytani ruhlu bir cadıyla yüz yüze gelmek zorunda kalacaklardır.

6. Muppets

Orijinal İsmi: The Muppets

Süre: 103dk
Tür: Aile , Komedi , Müzikal
Yönetmen: James Bobin
Yapımı: 2011 - ABD

Üç hayranın da yardımıyla Muppet'lar kötü işadamından tiyatrolarını korumaya çalışırlar.

7. Cemetery Junction

Orijinal İsmi: Cemetery Junction

Süre: 94dk
Tür: Dram , Komedi
Yapımı: 2010 - İngiltere

70ler geri döndü. Zaman değişir ama bazı şeyler baki kalır. Stephen Merchant ve Ricky Gervais’in mükemmel ve sıcacık komedisi Cemetery Junction, sıradan yaşamlarından kurtulmayı düşleyen üç kafadarın hikayesini anlatıyor. Hayatlarının geri kalanını içerek, kavga ederek ve sağda solda takılarak geçiremeyeceklerinin farkına varan kafadarlar artık bir seçim yapmak zorundadır. Ancak hiç bir şey göründüğü kadar kolay değildir.

8. Müzede Bir Gece 2

Orijinal İsmi: Night At The Museum 2: Escape From The Smithsonian

Süre: 105dk
Yönetmen: Shawn Levy
Yapımı: 2009 - ABD , Kanada

Doğal Tarih Müzesi yenilenmek için kapatılır. Müze içindeki eserler ise meşhur Washington müzesinde devlet tarafından koruma altına alınır. 136 milyon eser ve koleksiyonlar dünyanın en büyük müzesi olan Smithsonian kurumunda sergileniyor. Filme bu sefer yeni kahramanlar yani yeni eserler ekleniyor, ve bunlardan biri de tek başına Atlantik'i geçen efsanevi kadın pilot Amelia Earhart.

9. For Your Consideration

Orijinal İsmi: For Your Consideration

Süre: 86dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Christopher Guest
Senarist: Christopher Guest
Yapımı: 2006 - ABD

Üç oyuncu, 1940'ların ortalarındaki Amerikan Güneyi'nde geçen bir drama filmi olan "Home for Purim"deki performanslarının ödül sezonunda ilgi uyandırdığını öğrenirler.

10. David Brent: Life on the Road

Orijinal İsmi: Life on the Road

Süre: 96dk
Tür: Komedi , Müzikal
Yönetmen: Ricky Gervais
Senarist: Ricky Gervais
Yapımı: 2016 - İngiltere

The Office, orijinal versiyonun yayınlanmasından tam 13 yıl sonra David Brent: Life on the Road isimli bir filmle geri dönerek ana karakteri David Brent’i ayrı eve çıkartıyor. Brent, The Office’deki işinden emekli olduktan sonra biriktirdiği parasıyla masrafları kendisine ait olmak üzere bir müzik grubu kurar ve bu grupla turneye çıkar. Amacı her zaman hayalini kurduğu gibi bir rock yıldızı olabilmektir. Foregone Conclusion adını verdikleri grupta söz yazarlığı ve solistlik yapan Brent, artık kırklı yaşların sonuna geldiğinden hayatında değişiklik aramaktadır. Müzik piyasasında söz sahibi olmak isteyen kahramanımızın tahmin edilebileceği gibi yetenekleri de oldukça sınırlıdır.