"Prens" Dizisi Oyuncularını Tanıyalım

16 Haziran 2023'te BluTV'de yayınlanmaya başlayan ve başrolünde Giray Altınok'un bulunduğu dizi "Prens"e gelin yakından bakalım! 

Dizi; Bongomia Hükümdarlığı’nın ciddiye alınmayan veliahtı, ailesinin isim verme zahmetine bile girmediği ortanca kardeş ‘Prens’ (Giray Altınok)'in krallığın dengelerini değiştirmesini konu alıyor. Bülent İşbilen'in yönettiği diziyi Giray Altınok ve Kerem Özdoğan kaleme alıyor.

Peki "Prens" dizisinin oyuncuları kim?

1. Giray Altınok

Giray Altınok
Doğum Tarihi: 11 Aralık 1983

Karakter: Prens

Giray Altınok, İzmir doğumlu oyuncu ve senarist. Pamukkale Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nü bitiren Altınok, oyunculuk eğitimini Akademi 35 Buçuk'ta aldı. Sosyal medyadaki ve "Güldür Güldür"deki tiplemeleriyle geniş kitlelere ulaştı. 2023 yılında eşsenaristliğini yapıp başrolünü üstlendiği "Prens" dizisi ile popülerliği arttı. Aynı zamanda "Ölümlü Dünya 2" filmiyle izleyicilerle buluştu.

2. Ceyda Düvenci

Ceyda Düvenci
Doğum Tarihi: 16 Nisan 1977

Karakter: Kraliçe Sion

Ceyda Düvenci, Bursa doğumlu oyuncu, seslendirme sanatçısı ve sunucu. Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. 1990'lı yıllarda oyunculuğa başlayan Düvenci, "Sabah Şekerleri" isimli bir programı sunarken tanınmaya başladı. Son yıllarda "Kadınlara Mahsus", "Prens" ve "Sakla Beni" yapımlarında yer aldı. 2015 yılında kendisi gibi oyuncu Bülent Şakrak ile evlenen Düvenci, 2023 yılında bu evliliğini sonlandırdı. Serebral palsi hastası olan kızı Melisa'nın tedavi süreci ve hayatından yola çıkarak çocuk kitapları yazdı.

3. Derya Pınar Ak

Derya Pınar Ak
Doğum Tarihi: 7 Ağustos 2003

Karakter: Hasharia

Derya Pınar Ak, 2003 doğumlu oyuncudur. İlk kamera önü oyunculuk deneyimini "Cadı Üçlemesi 13+" ile yaşayan Ak, "Kar ve Ayı" ve "Sevmek Zamanı" gibi yapımlarda da yer almıştır.

4. Çağdaş Onur Öztürk

Çağdaş Onur Öztürk
Doğum Tarihi: 16 Ağustos 1979

Karakter: Thenio

Çağdaş Onur Öztürk, Türk oyuncu. Ege Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı ve Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı mezunudur. Kuzey Güney adlı dizide canlandırdığı Barış Hakmen karakteriyle tanınmaktadır.

5. Serdar Orçin

Serdar Orçin
Doğum Tarihi: 21 Ocak 1976

Karakter: Kalesh

Serdar Orçin, Bayburt doğumlu oyuncu. Mehmet Bayazıd Lisesi'nde eğitim görürken tiyatroya başlayan Orçin, 1999 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde Tiyatro eğitimini tamamladı. 2000 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları'nda çaloşmaya başladı. İstanbul Kraliyet Tiyatrosu'nun kuruluş çalışmalarında bulundu ve ilk oyununda oynadı. Ulusal festivallerin yanı sıra Cannes, Montreal, BFI London gibi uluslararası festivallerde başarı kazanan yapımlarda yer aldı. Başrolünü paylaştığı "Can" filmi Sundance Film Festivali uluslararası yarışma bölümüne Türkiye'den katılan ilk film oldu. Film, Jüri Özel Ödülü'yle döndü. 2007 yılında ağır bir trafik kazası geçirdi. Orçin, aynı zamanda Oyuncular Sendikası yönetim kurulu üyesidir.

6. Aslı Tandoğan

Aslı Tandoğan
Doğum Tarihi: 2 Nisan 1979

Karakter: Anarkhia

Aslı Tandoğan, Ankara doğumlu oyuncu. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Arp Bölümü'nü bitirdi. 2002 yılında Antalya Devlet Opera ve Balesi orkestrasında arp sanatçısı olarak çalışmaya başlayan Tandoğan, 2003 yılında oyunculuk kariyerine devam etmek için İstanbul'a yerleşti. 2003 yapımı "Gülüm" dizisiyle oyunculuğa başladı. "Kabadayı" filminde Kenan İmirzalıoğlu ile başrolleri paylaştı. 2014 yılında finansçı Cahit Tan Yeşilada ile evlendi ve bu evliliğinden iki çocuk dünyaya getirdi.

7. Yılmaz Gruda

Yılmaz Gruda
Doğum Tarihi: 14 Temmuz 1930

Karakter: Larousse

14 Temmuz 1930’da İstanbul'da dünyaya gelen Ahmet Yılmaz Gruda Ankara Ticaret Lisesindeki eğitim sürecini yarıda bırakarak devlet memuru oldu. Şiire ilgisi olan Gruda'nın yazdığı şiirler, 1950'li yıllarda, çeşitli dergilerde yayımlanmaya başladı. Oyunculuk macerası ise 1956 yılında girdiği Cep Tiyatrosu'nda başladı. Sanatçı sonrsında Ankara Devlet Tiyatrosu'na geçti. 

Ankara Meydan Sahnesi ve Nisa Serezli topluluklarında bulundu. Bir dönem ise oyunculuğa ara verip memurluk hayatına dönüp muhasebecilik yaptı. Muammer Karaca Tiyatrosu'nu yönetti. Aynı zamanda Attila İlhan ile beraber mavi hareketini yaratan şairlerdendir. Seyirlik tiyatro oyunları da yazıp, çeviriler yapan Gruda'nın eserlerinde geleneksel Türk tiyatrosu ve Çehov etkisi açıkça görülür.

Kamera önünde de yer alan Gruda, sinema ve dizi filmlerde rol aldı. İlk evliliğini 1957'de Tolga Tiğin ile yaptı. İlk kızı Elgin bu evlilikten doğdu. 1963'te ayrıldılar. 1965-76 arasında tiyatro ve sinema oyuncusu Ayşen Gruda ile evli kalan sanatçının Elvan (d. 1968) adında bir kızı oldu. 1985'ten 2014'teki vefatına dek Türkan Gruda ile evli kaldı.

8. Onur Özaydın

Onur Özaydın
Doğum Tarihi: 6 Temmuz 1985

Karakter: Orion

Onur Özaydın, İstanbul doğumlu oyuncu. Yüksek Lisansını Kadir Has Üniversitesi'nde Oyunculuk dalında yaptı."Öyle Bir Geçer Zaman Ki" dizisinde canlandırdığı Cengiz karakteri ile popülerlik kazandı. 

9. Bahadır Vatanoğlu

Bahadır Vatanoğlu

Karakter: Larg

Bahadır Vatanoğlu, 1983 yılında İstanbul'da dünyaya gelen oyuncu. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimi alan Vatanoğlu, 2002 yılında "Sırlar Kapısı" ile oyunculuğa başladı. Son yıllarda "Prens", "Nasıl Fenomen Oldum" ve "Savaşçı" yapımlarında yer aldı.

10. Hüseyin Avni Danyal

Hüseyin Avni Danyal
Doğum Tarihi: 12 Nisan 1961

Karakter: Kral Thun

Hüseyin Avni Danyal, Trabzon doğumlu oyuncu. Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nü bitiren Danyal, Ankara Devlet Tiyatrosu ve Bursa Devlet Tiyartrosu'nda uzun yıllar sahne aldı. "Aşk Tesadüfleri Sever", "Beyaz Melek", "Yargı" ve "New York'ta Beş Minare" gibi pek çok film ve dizide yer aldı.