En İyi Liam Neeson Filmleri!

Ünlü oyuncu Liam Neeson bugün 72 yaşında!

7 Haziran 1952 tarihinde dünyaya gelen Kuzey İrlandalı oyuncu Liam Neesonbugün 72. yaşını kutluyor.

İlk oyunculuk deneyimini dini film "Pilgrim's Progress"te İsa'yı canlandırarak kazanan Neeson, "Schindler'in Listesi"ndeki performansı ile En İyi Erkek Oyuncu için Oscar adaylığı kazandı. Yine kariyerinin başında "Excalibur" filminin çekimlerinde tanıştığı oyuncu Hellen Mirren ile beş senelik bir birliktelik yaşadı. 1994'te Natasha Richardson ile evlenen Neeson, Richardson'ın 2009 yılındaki ölümüne kadar oyuncuyla olan evliğini sürdürdü. 

Doğum günü şerefine kariyerini kutlamak için en iyi Liam Neeson filmlerinden bazılarını sizler için bir araya getirdik!

İyi seyirler!

1. Schindler'in Listesi

Orijinal İsmi: Schindler's List

Süre: 195dk
Tür: Dram , Savaş , Tarih
Yönetmen: Steven Spielberg
Yapımı: 1993 - ABD

2. Dünya Savaşı yıllarının Nazi Almanya'sında girişimci bir Alman Oskar Schindler, askeriye için metal kaplar üreten bir fabrika kurar ve bu iş için sermayeyi ve iş gücünü Yahudiler üzerinden sağlar. İlerleyen zamanda Yahudiler'in gördüğü baskıyı içine sindiremeyen Schindler, onları kurtarmak için uzunca bir liste yapar.

2. 96 Saat

Orijinal İsmi: Taken

Süre: 94dk
Tür: Aksiyon , Gerilim
Yönetmen: Pierre Morel
Yapımı: 2008 - ABD , Fransa

Canından çok sevdiği kızı Kim’in kaçırılışını, cep telefonu bağlantısında çaresiz ve hiçbir şey yapamadan, dinleyen bir babanın durumundan daha kötü ne olabilir? Bu kabus gibi durum, eski bir gizli ajan olan Bryan’ın başına gelir. Genç kadınları satmakta uzmanlaşmış bir çetenin elinden biricik kızını kurtarmak için önünde çok kısa bir zaman dilimi vardır. Ancak Bryan’ın önünde çözülmesi gereken ilk sorun, kendisinin Los Angeles’te, kaçırılan kızının ise Paris’te olmasıdır.Bu büyük mesafe engelini nasıl aşacaktır? Zamana karşı yarışın galibi olabilecek midir?

3. Rob Roy

Orijinal İsmi: Rob Roy

Süre: 139dk
Tür: Aksiyon , Dram , Macera , Savaş , Tarih
Yönetmen: Michael Caton-Jones
Yapımı: 1995 - ABD , İngiltere

1700lerin İskoçyasında, sürüye inek alabilmek için asillerden borç alan Rob Roy, küçük kasabasını daha iyi bir geleceğe taşımayı planlamaktadır. Fakat borç aldığı para çalınınca, Rob Roy, ailesini ve onurunu korumak için 'Robin Hood' tarzı bir hayat tarzını benimsemek zorunda kalır.

4. Karanlık Adam

Orijinal İsmi: Darkman

Süre: 95dk
Yönetmen: Sam Raimi
Senarist: Sam Raimi
Yapımı: 1990 - ABD

Onun sahip olduğu her şeyi yok ettiler. Şimdi suçun yeni bir düşmanı, adaletin de yeni bir yüzü var. Dr. Peyton Westlake'in labaratuvarı sadist Robert Durant tarafından yerle bir edilince, Westlake intikam için ava başlar. 

5. Kinsey

Orijinal İsmi: Kinsey

Süre: 118dk
Tür: Dram
Yönetmen: Bill Condon
Senarist: Bill Condon
Yapımı: 2004 - Almanya , ABD , İngiltere

Alfred Kinsey, Harvard mezunu bir zoologdur. Indiana Üviversitesi’nde biyoloji dersleri vermeye başladıktan sonra, özgür düşünceleri ve mizahi yapısıyla diğerlerinden çok farklı olan öğrencilerinden biriyle evlenir. Kinsey’i kendilerine yakın bulan öğrenciler, zamanla onunla özel hayatlarını da konuşmaya başlarlar. Özellikle cinsel yaşam ve seks üzerine sorulan sorulara cevap veremeyen Kinsey, aslında hiç kimsenin bu sorulara cevap veremeyeceğini fark eder. Çünkü o güne kadar seks üzerine klinik incelemeler yapılmamıştır. Kurduğu ekiple bu konu üzerinde çalışmaya başlayan Kinsey ilk olarak erkekler üzerinde çalışmaya başlar. Yapılan görüşmeler ilerledikçe insanlar utançlarını ve korkularını yenip, deneyimlerini paylaşmaya başlarlar.Alfred Kinsey’nin ilk çalışması Sexual Behaviour in the Human Male, 1948’de yayınlanır ve tüm Amerikan basınının ilgi odağı olur. Ancak bunun peşinden kadınların seks hayatları üzerine incelemeler yapmaya başlayan Kinsey’nin çalışmaları Amerika’da atom bombası etkisi yapar. Alfred Kinsey’nin gerçek yaşamından sinemaya aktarılan film, 20. yüzyılın en radikal bilim adamlarından birinin portresini yansıtıyor.

6. Michael Collins

Orijinal İsmi: Michael Collins

Süre: 132dk
Tür: Dram , Gerilim , Savaş , Tarih
Yönetmen: Neil Jordan
Senarist: Neil Jordan
Yapımı: 1996 - ABD , İngiltere , İrlanda

İrlanda'nın bağımsızlık savaşındaki en tartışmalı figürlerden biri olan Michael Collins'in hikayesi. İngilterenin 700 yıldır demir yumrukla yönettiği İrlanda'da, isyancıların 6 günlük meşhur 1916 Dublin Posta Binası kuşatmasının ardından kendini kurtaran tek isyancı lideri Eamon De Valera olur. Aslında İrlanda kökenli bir ABD vatandaşı olan De Valera'nın destekçilerinin çoğu hapsi boylar.Aralarından bir tanesi, ileride adından çok söz ettirecek olan Michael Collins, hapisten çıktığında isyan hareketi ile ilgili yeni fikirlere sahiptir. Direnişte yeni bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunu tespit eden Collins, dava arkadaşı Harry Boland ile birlikte Irish Volunteers (İrlandalı Gönüllüler) isimli bir hareketi başlatır. Terörist saldırılar, gerilla savaşı ve anahtar rol oynayan bir casusluk operasyonunu başarıyla organize edip üçlü bir strateji güden Collins, kısa zamanda İngiliz hükümetini köşeye sıkıştıracaktır. Neticede Cumhuriyetçi Hareket doğar ve Collins, özgürlük isteyen İrlandalılar arasında kahramanlaşır. Bağımsızlığa giden yöntemler konusunda Collins'le aynı görüşleri paylaşmayan De Valera, hareket içerisinde kendi etkinliğini artırmak için karşı mücadele başlatır. Dava arkadaşı Boland'ın sevgilisine aşık olma talihsizliğine düşen Collins artık birden fazla cephede mücadele vermek zorundadır. 

7. Yıldız Savaşları Bölüm I: Gizli Tehlike

Orijinal İsmi: Star Wars Episode I: The Phantom Menace

Süre: 131dk
Yönetmen: George Lucas
Senarist: George Lucas
Yapımı: 1999 - ABD

Naboo gezegenindeki problemi çözmek için iki Jedi Şövalyesi, Qui Gon Jinn ve Obi-Wan Kenobi Naboo'ya doğru yola çıkarlar. Yolda, köle bir çocuk olan Anakin Skywalker ile karşılaşırlar. Çocuğun içindeki "güç"ün çok yüksek olduğunu fark eden şövalyeler Anakin'i de yanlarına alarak yola devam ederler.

8. Aşk Her Yerde

Orijinal İsmi: Love Actually

Süre: 135dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Richard Curtis
Senarist: Richard Curtis
Yapımı: 2003 - ABD , İngiltere , Fransa

Londra'da aşk hayatlarıyla baş etmeye çalışan birbirinden farklı sekiz çiftin Noel'e bir ay kala yaşadıkları maceraları konu alan kültleşmiş bir romantik komedi.

9. Sefiller

Orijinal İsmi: Les Misérables

Süre: 134dk
Tür: Dram , Romantik , Suç , Tarih
Yönetmen: Bille August
Senarist: Rafael Yglesias
Yapımı: 1998 - Almanya , ABD , İngiltere

Victor Hugo'nun ölmez eseri Les Miserables(Sefiller), bir somun ekmek çalan ve karşılığında suçunun çok üstünde hapis cezasına çarptırılan Jean Valjean'ı anlatıyor. Valjean'ın bağışlanması hayatını değiştirecek, genç adam yoksul bir yer olan Vigau'nun valisi olacaktır. Fakat özgür kaldığında da saplantılı polis Javert tarafından takip edilmeye devam edecektir. Annesini kaybeden küçük Cosette'i kendi kızı gibi seven Val Jean, yıllar sonra kendini Fransız Devrimi'nin ortasında bulur.

10. Tehlikeli Saatler

Orijinal İsmi: K-19: The Widowmaker

Süre: 138dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem , Savaş , Tarih
Yönetmen: Kathryn Bigelow
Yapımı: 2002 - Almanya , ABD , İngiltere , Kanada , Rusya

Gerçek bir olayı konu alan film, Rusya'nın ilk nükleer denizaltısı olan K-19'un, 1961'de Kuzey Atlantik'teki ilk yolculuğunda reaktöründe oluşan arıza sonucu yaşananları dramatik bir dille işliyor. Korkunç bir felaket oluşmasını engellemek için mürettebat, tecrübeli kaptanlarının yönetimiyle hayatlarını feda etmek pahasına olası bir nükleer savaşı engellemeye çalışırlar.