Ünlü Oyuncuların Başarı Öncesi Rol Aldığı 10 Düşük Bütçeli Film

Dünyaca bilinen oyuncuların ünlü olmadan önce rol aldığı düşük bütçeli yapımları sizler için derledik!

Hollywood'un en büyük isimlerinin bazılarının mütevazı maceralarla büyük bir çıkış yaptığı şaşırtıcı olmamalı. Küçük bağımsız yapımcılar ürkütücü gerilimler ve bilim kurgu korkuları üretirken, şaşırtıcı bir şekilde, birkaç yıldız bu çabanın ürünü olarak doğdu. Demi Moore ve Leonardo DiCaprio gibi yıldızlar, hayal edebileceğinizden çok daha hızlı çekilen filmlere katıldılar. Bu yapımlar, oyuncular için bir tür saha testi gibiydi, çünkü birkaç yıl sonra, daha büyük bütçeli ve geniş çapta yayınlanan filmlere imza atarak vaat eden yıldızlar olarak patlama yapacaklardı.

İşte sevilen yıldızların tanınmadan önce yer aldığı düşük bütçeli filmler!

İyi seyirler!

1. Jack Nicholson – The Terror

Orijinal İsmi: The Terror

Süre: 79dk
Tür: Gizem , Korku
Yapımı: 1963 - ABD

Bir Fransız askeri, birliğinden ayrı kalan genç bir asker, gizemli bir kadın tarafından aldatılır. Öğrendiğine göre kadın, yerel Baron'un karısıdır - ve görünüşe göre yirmi yıl önce ölmüştür.

2. Johnny Depp – A Nightmare on Elm Street

Orijinal İsmi: A Nightmare on Elm Street

Süre: 91dk
Tür: Korku
Yönetmen: Wes Craven
Senarist: Wes Craven
Yapımı: 1984 - ABD , İngiltere

Film, Elm Sokağı'nda geçiyor. Boşanmış bir aileye, dedikoducu arkadaşlara, kendisinin verebileceğinden daha fazlasını isteyen erkek arkadaşa sahip olan Nancy Thompson'ın ile kirli, kahverengi şapkası; kırmızı, yeşil kazağı, parmakları bıçaklarla dolu eldiveni ve yanık suratı ile en popüler korku filmi karakteri Freddy Krueger'ın başından geçiyor. Nancy'nin en yakın arkadaşı Tina ve Tina'nın Rod'la baş başa yatak odasında geçirdikleri bir gecede Tina'nın vahşice öldürülmesiyle Nancy'nin komiser olan babası Donald Thompson dahil herkes cinayetten Rod'u sorumlu tutar. Daha sonra Freddy'nin devamlı Nancy'nin kabuslarına girmesi, en yakın üç arkadaşının da kendisiyle aynı kabusları gördüğünü anlaması ve annesinin Nancy'e Freddy'nin gerçek hikayesini anlatması üzerine Nancy; gerçek katilin Rod değil, Freddy olduğundan emin olur ve sadece kabuslarda ortaya çıkan Freddy'e karşı ofansif bir tavır alarak onu rüya dünyasından çıkarmaya çalışır.

3. Charlize Theron – Children of the Corn 3

Orijinal İsmi: Children Of The Corn 3: Urban Harvest

Süre: 92dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: James D.R. Hickox
Senarist: Dode B. Levenson
Yapımı: 1995 - ABD

Katil çocuklar Gatlin, Nebraska kültüne bağlı iki kardeş, evlat edinen bir çift tarafından Chicago'ya götürülür.

4. Demi Moore – Parasite

Orijinal İsmi: Parasite

Süre: 85dk
Tür: Bilim Kurgu , Korku
Yönetmen: Charles Band
Yapımı: 1982 - ABD

Yıl 1992 yakın bir geçmişte atom bombası felaketi yaşanmıştır. Buna bağlı olarak açlık dünya nüfusunu azalmıştır. Amerikan toplumunun dejenere olmuş kalıntılarını sömürme işi Tüccarlar, adında bir organizasyonu tarafından yürütülmektedir. Tüccarlar herkesi kontrol altında tutmak için yeni parazit türü olan bir canlının geliştirme işini Dr. Paul Dean verirler. Böyle bir varlığın ölümcül potansiyeli fark eden, Dean parazit ile Tüccarlardan kaçar, bu süreçte kendine bulaştırmış onunla mücadele etmenin yollarını arıyordur. Kurt adında bir Tüccar peşine düşer ve onu hiçliğin ortasında bulunan bir kasabaya kadar takip eder. Çöldeki serseriler, Dr. Dean elinde bulunan gümüş kutuyu ganimet zannedip içinde bulunan parazit örneğini ile birlikte çalar. Sonrasında kutunun içindekini merak eden serserilerden birine gelişmiş olan parazit saldırır.

5. Julia Louis-Dreyfus – Troll

Orijinal İsmi: Troll

Süre: 82dk
Tür: Fantastik , Korku
Yönetmen: John Carl Buechler
Senarist: Ed Naha
Yapımı: 1986 - ABD , İtalya

Yeni bir eve taşınan Wendy Anne Potter, Troll tarafından kaçırılır ve daha sonra kızın süretine bürünerek apartman halkını peri ve bitkilere çevirir. Wendy'nin abisi Harry Potter apartmanda yaşayan cadıyla birleşipTroll'u durdurmaya çalışır.

6. Brad Pitt – Cutting Class

Orijinal İsmi: Cutting Class

Süre: 91dk
Tür: Gizem , Komedi , Korku , Suç
Yönetmen: Rospo Pallenberg
Senarist: Steve Slavkin
Yapımı: 1989 - ABD

Lise öğrencisi Paula Carson'ın ilgisini çeken iki sınıf arkadaşı vardır: "kötü çocuk" Dwight ve babasının şüpheli ölümü sonrasında zihinsel bir hastaneye yatırıldığı Brian, rahatsız edici genç bir adam. Serbest bırakıldıktan kısa bir süre sonra, daha fazla cinayet işlenmeye başlar. Brian eski hilelerine geri mi döndü, yoksa Dwight sadece rekabeti ortadan kaldırmaya mı çalışıyor?

7. Arnold Schwarzenegger – Hercules in New York

Orijinal İsmi: Hercules in New York

Süre: 92dk
Tür: Fantastik , Komedi , Macera
Senarist: Aubrey Wisberg
Yapımı: 1970 - ABD

Yüzyıllar geçtikçe Herkül Olimpusta bulunmaktan sıkılmıştır ve buradan ayrılmaya karar vermiştir.Bunun için ise New York şehrini seçmiştir kendine.Fakat Zeus Herkül'ün mistik güçleri ile bu dünyaya ayak uyduramayacağını düşünmüş ve yarı-Tanrı Herkül'ün fikrini değiştirip Olimpus'a geri dönmesi için bir kaç adamını yollamıştır.Fakat yolladığı adamlar Herkül'ün fikrini değiştirememiştir.Zeus buna sinirlenip Herkül'ü cezalandırmak için Nemesis'i görevlendirmiştir.

8. Leonardo DiCaprio – Critters 3

Orijinal İsmi: Critters 3

Süre: 86dk
Yönetmen: Kristine Peterson
Yapımı: 1991 - ABD

Her şeyi veya herkesi yiyebilecek küçük tüylü yaratıklar, gözlerini bir Los Angeles apartman kulesine dikerler.

9. Tom Hanks – Mazes and Monsters

Orijinal İsmi: Mazes and Monsters

Süre: 100dk
Tür: Dram , Fantastik
Senarist: Tom Lazarus
Yapımı: 1982 - ABD

Bir takıntı haline gelene kadar sadece bir oyundu.. Gençlik ve çocukluk, oyun ve hile,sanal ve gerçek iç içe, labirentler ve canavarlar sadece bir oyun mu ? Hayallerimizin ürünü olan bir takıntı mı ? Yoksa gerçek diye adlandırdığımız bazı gerçekler de hayal dünyamızın bir oyunu mu ?

10. Jennifer Aniston – Leprechaun

Orijinal İsmi: Leprechaun

Süre: 91dk
Tür: Fantastik , Komedi , Korku
Yönetmen: Mark Jones
Senarist: Mark Jones
Yapımı: 1993 - ABD

Lanetli bir cücenin gizli hazinesini ele geçirmek isteyen insanlar bir süre sonra onla baş edilemeyeceğini anlarlar ama artık iş işten geçmiştir.