Sinema Tarihinin Unutulmaz Babaları

Sinemalarda karşımıza çıkan en unutulmaz babalar!

Geleneksel medyada babalara çocuklarıyla daha mesafeli duran bir imaj çizilebiliyor. Fakat bu baba karakterleri mesafelere meydan okuyor! Çocuklarına gösterdikleri sevgi, samimiyet ve sağladıkları güvenli ortamla bu baba figürleri, ebeveyn olan ve olacak herkesin izlemesi gerekir niteliklerde. Kültleşmiş filmlerde en iz bırakan babalara yer verdiğimiz bu listede birbirinden ilham verici 10 baba karakteri bulunuyor.

İyi okumalar!

1. Aslan Kral - Mufasa

Aslan Kral - Mufasa

Mufasa (James Earl Jones)

Gurur Kayalıkları'nın kralı olan Mufasa; film boyunca sakin, kararlı ve güçlü duruşuyla oğlu Simba'yı iyi bir kral olmak için eğitir.

Aslan Kral Konusu:

Vahşi Afrika'nın derinliklerinde genç bir aslan doğar. Babası bölgenin kralı olan küçük aslan, kısa zamanda onun yerine geçmek isteyen hırslı düşmanlarının tehdidi altında kalır. 

2. Addams Ailesi - Gomez Addams

Addams Ailesi - Gomez Addams

Orijinal İsmi: The Addams Family

Süre: 99dk
Tür: Fantastik , Komedi
Yönetmen: Barry Sonnenfeld
Yapımı: 1991 - ABD

Gomez Addams (Raúl Juliá)

Tutkulu bir eş ve sevecen bir baba olan Gomez, eksantrik ailesine koşulsuz bir sevgiyle bağlı. Çocukları Wednesday ve Pugsley'i her zaman bireysel farklılıklarını keşfetmeleri ve benimsemeleri için destekliyor.

Addams Ailesi Konusu:

Fester -Gomez Addams'ın kaybolan kardeşi- olduğunu iddia eden birisi Addams hanesine ayak bastığında aile çok heyecanlanır. Fakat Morticia, adamın yalan söylediğinden şüphelenir çünkü Fester'ın hayatıyla ilgili hiçbir detayı hatırlayamıyordur. 

3. Üç Adam ve Bir Bebek - Jack, Peter ve Michael

Üç Adam ve Bir Bebek - Jack, Peter ve Michael

Orijinal İsmi: Three Men and a Baby

Süre: 102dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Leonard Nimoy
Yapımı: 1987 - ABD

Jack, Peter ve Michael (Ted DansonTom Selleck , Steve Guttenberg)

Babalığın tanımını tekrardan yapan bu eğlenceli üçlü, beklenmedik zorluklarla başa çıkıyor ve küçük sevimli bir bebeğe bakmanın güzelliğini deneyimliyor.

Üç Adam ve Bir Bebek Konusu:

Jack Holden, arkadaşları Peter ve Michael hayatlarının çoğunu farklı kadınlarla çapkınlık yaparak geçirirler. Fakat hayatları, kapılarının önünde gizemli bir bebeğin belirmesi ile tamamen değişir.

4. Sürüsüne Bereket - Tom Baker

Sürüsüne Bereket - Tom Baker

Orijinal İsmi: Cheaper By The Dozen

Süre: 98dk
Tür: Aile , Komedi
Yönetmen: Shawn Levy
Yapımı: 2003 - ABD

Tom Baker (Steve Martin)

Tam 12 çocuğun babası olan Tom'un hayatı halihazırda birçok zorlukla doludur. Fakat bütün bu zorlukları sevgisi ve iyi niyetiyle karşılar. Espri yeteneği ve samimiyeti ile her çocuğunun değer gördüğü ve desteklendiği bir ev hayatı sağlar.

Sürüsüne Bereket Konusu:

Modern Amerikan ailesi ortalama 1.87 çocuk sahibidir. Fakat Tom Baker ve sevgili eşi Kate bir düzine çocuk sahibi olarak hayatın belki daha ucuz değil ama daha iyi olacağına inanmaktadırlar. Baker'ların hayatı Illinois'in küçük bir kasabasında kalabalık aileleri ile mutlu ve huzurlu geçmektedir.Tom'un kasabanın futbol takımının koçudur. Ailenin günlük yaşamı sevgi ve kaosla örülüdür. Tom'a hayalindeki iş olan büyük bir üniversitenin koçluğunu  teklif edilince aile meclisini toplanır. Her ne kadar çocukları istemese de yeni bir hayata adım atmaya karar verirler. Aynı zamanda Kate de hatıralarını yazdığı kitabın basılacağını öğrenir. Ajansı onu New York'a kitabının tanıtımını yapması için çağırmaktadır. Tom hem bütün çocukların sorumluluğunu hem yeni eve ve yeni işe alışmanın güçlüğünü tek başına yüklenmek zorunda kalacaktır.

5. Müthiş Dadı

Müthiş Dadı

Orijinal İsmi: Mrs. Doubtfire

Süre: 125dk
Tür: Aile , Dram , Komedi
Yönetmen: Chris Columbus
Yapımı: 1993 - ABD

Daniel Hillard (Robin Williams

Çocuklarını daha çok görebilmek için kılık değiştirip bir bakıcı olmayı bile göze alan çılgın ve sevecen bir baba.

Müthiş Dadı Konusu:

Sizce sıradan bir baba çocukları ile daha fazla zaman geçirebilmek için ne kadar ileri gider? Daniel Hillard sıradan bir baba değildir. Eski karısının evde bir bakıcıya ihtiyacı olduğunu öğrenince hemen bu iş için başvurur. Mükemmel peruğu, birazcık makyaj ve bütün durumlara elverişli elbisesi ile Mrs. Doubtfire kendini işne adamış İngiliz bir bakıcı olarak hemen işe alınır. Ve tüm alesiyle yepyeni bir hayat yaratır. Şok edici, neşeli ve çoğu zaman dokunaklı olan bu filmi Robin Williams tekrar tekrar seyredilmesini sağlıyor.

6. National Lampoon's Vacation - Clark Griswold

National Lampoon's Vacation - Clark Griswold

Orijinal İsmi: National Lampoon's Vacation

Süre: 99dk
Tür: Komedi , Macera
Yönetmen: Harold Ramis
Senarist: John Hughes
Yapımı: 1983 - ABD

Clark Griswold (Chevy Chase)

Aile tatillerinde felaketi de beraberinde getirse de Clark iyi niyeti, bitmek tükenmeyen neşesi ve ailesi için özel anılar yaratmaya olan tutkusu ile güzel bir babalık örneği oluşturuyor.

National Lampoon's Vacation Konusu:

Chicago banliyösünde yaşayan Griswold ailesi tatil için Walley World isimli eğlenci parkına gitmek için Los Angeles'a gitmeye karar verirler. Fakat oraya varana kadar başlarına çeşitli talihsizlikler gelir.

7. Sevginin Bağladıkları

Sevginin Bağladıkları

Orijinal İsmi: Sleepless in Seattle

Süre: 104dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Nora Ephron
Yapımı: 1993 - ABD

Sam Baldwin (Sam Baldwin)

Trajik bir kaza sonucu eşini kaybeden Sam, oğluna büyük bir bağ ile bağlıdır. Yas sürecinde olmasına rağmen oğluna sevgi dolu bir ortam yaratır ve her zaman onun ihtiyaçlarını önceliklendirir. 

Sevginin Bağladıkları Konusu:

Eşini kaybetmiş Sam Baldwin, oğlu Jonah ile birlikte sakin bir hayat sürmektedir. Ulusal bir radyo kanalında yayın yapmaya başlayınca hayatında bazı değişiklikler olacaktır; çok sayıda kadın hayrana sahip olmak gibi. Sam'in yaşadığı yerden hayli uzak olan Annie de Sam'in hayranlarından biridir. Evlenmek üzere olduğu halde kafası bu konuyla ilgili karışık olan Annie, Sam'e göndermeyeceğini bildiği bir mektup yazar. Ardından dayanamaz ve etkilendiği bu erkekle tanışmaya karar verir.

8. Benim Adım Sam

Benim Adım Sam

Orijinal İsmi: I Am Sam

Süre: 132dk
Tür: Dram
Yönetmen: Jessie Nelson
Yapımı: 2001 - ABD

Sam Dawson (Sean Penn)

Sam, zekâ düzeyi normalin çok daha altında olmasına rağmen iyi bir baba olmanın ilk şartının çocuğunu sevmek olduğunu gözler önüne seriyor ve kızı için büyük bir mücadele veriyor. 

Benim Adım Sam Konusu:

Sam Dawson, kızı ile mutlu bir şekilde yaşayan ve Beatles'a büyük hayranlık besleyen bir adamdır. Genç adamın zekâ düzeyinin 7 yaşında bir çocuğunkine eş durumda olması onları çok fazla rahatsız etmez. Kızı 7 yaşına geldiğinde ise onun için asıl sorunlar başlar. Artık kızı ondan çok daha ileri bir düzeye gelmektedir ve Sam ona pek fazla yardım edememektedir. Hükümet görevlileri kızı Sam'in yanından alırlar. Sam kızını geri alabilmek için 'sevgi' kelimesinin anlamına fazlasıyla uzak avukat Rita Harrison'ı tutar.

9. Umudunu Kaybetme

Umudunu Kaybetme

Orijinal İsmi: The Pursuit of Happyness

Süre: 117dk
Tür: Dram
Yönetmen: Gabriele Muccino
Senarist: Steve Conrad
Yapımı: 2006 - ABD

Chris Gardner (Will Smith)

Çektiği ekonomik zorlukların üzerine eşinin onu terk etmesi ile kendini çok zor bir durumun içinde bulunan Chris, oğlunun bu zorluklardan etkilenmemesi için elinden geleni yapar asla pes etmez.

Umudunu Kaybetme Konusu:

The Pursuit of Happyness'ta iki yakasını bir araya getirmeye çalışan bir aile babasıdır. Ailesini ayakta tutmak için cesurca çabalamasına rağmen, beş yaşındaki oğlu Christopher’ın annesi maddi zorlukların yarattığı sürekli baskı altında direncini kaybetmek üzeredir. Artık dayanamayacağını anlayınca, istemeye istemeye evi terk eder. Artık bekar bir baba olan Chris, yılmadan, bildiği tüm satış becerilerini kullanarak daha iyi kazandıran bir işin peşine düşer. Prestijli bir borsa şirketinde stajyerlik bulur ve ücret almasa da programın sonunda iş ve parlak bir gelecek elde edeceğini umarak kabul eder. Parasal güvencesi olmayan Chris ve oğlu, kısa süre sonra oturdukları daireden çıkartılırlar ve düşkünler evi, otobüs durağı, tuvalet; geceyi geçirmek için bulabildikleri her yerde kalırlar. Çektiği sıkıntılara rağmen, Chris, babalık görevini sevgi ve özenle yerine getirmeye devam eder ve oğlunun kendisine karşı duyduğu sevgi ve güveni, karşısına çıkan engelleri aşmak için kullanır.

10. Bay Anne

Bay Anne

Orijinal İsmi: Mr. Mom

Süre: 91dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Stan Dragoti
Senarist: John Hughes
Yapımı: 1983 - ABD

Jack Butler (Michael Keaton)

Beklenmedik şekilde işini kaybeden Jack Butler, tam zamanlı bir baba olmanın ne demek olduğunu bez değiştirmek, yemek ve temizlik gibi  eğlenceli zorluklarla karşılaşarak öğrenir.

Bay Anne Konusu:

Bir anda işten çıkarılan Jack, eşiyle görevleri değişir. Eşi Caroline tekrar çalışmaya başlarken Jack bir ev babası olur. Bu da üç küçük çocuğuna tam zamanlı bakma sorumluluğunu üstlenmesi demektir.