Yazın Keyifle İzlenecek Filmler!

Yazın keyfini ikiye katlayacak filmler bu listede!

Yaz ayları hızla yaklaşıyor! Tatil planları, proje teslimleri ve kafa karıştıran hava durumları arasında sizi başarıyla yaz moduna ışınlayacak bir yol da güzel bir film izlemek. Bu listede özenle seçtiğimiz filmlerin yaz için heyecanı arttıracağına eminiz!

Şimdiden iyi seyirler dileriz!

1. The Sandlot

Orijinal İsmi: The Sandlot

Süre: 101dk
Tür: Aile , Komedi
Yönetmen: David M. Evans
Yapımı: 1993 - ABD

Bir grup çocuğun Baby Ruth imzalı beyzbol topunun arka bahçeye kaçması ve o bahçece Canavar isimli bir köpeğin yaşamasıyla, başlarına gelen komik hikaye.

2. Gezgin Pantolon Kardeşliği

Orijinal İsmi: The Sisterhood Of The Traveling Pants

Süre: 119dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Ken Kwapis
Yapımı: 2005 - ABD

Doğdukları zamandan beri hiç ayrılmayan 4 iyi arkadaşın ilk defa birbirlerinden ayrı geçirecekleri o güzel yazın hikayesini anlatıyor.Genç kızlar, farklı vücut yapılarına sahip olmalarına rağmen hepsine uyan bir pantolon bulurlar. Bu pantolonu aralarındaki bağı pekiştirmek için kullanmaya karar verirler. 

3. Beni Adınla Çağır

Orijinal İsmi: Call Me by Your Name

Süre: 132dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Luca Guadagnino
Senarist: James Ivory
Yapımı: 2017 - ABD , Brezilya , Fransa , İtalya

Beni Adınla Çağır'ın öyküsü 1983'ün yaz aylarında geçiyor. Kuzey İtalya'da ailesiyle kırsal bir bölgede tatilde olan Elio günlerini kitap okuyarak, kız arkadaşı Marzia'ya zaman ayırarak geçirmektedir. Arkeoloji profesörü babasına çalışmalarında yardımcı olmak üzere oraya gelen Amerikalı doktora öğrencisi Oliver, Elio'nun hayata bakışını tamamen değiştirir. 1983 yazı, Elio'nun hiçbir zaman unutmayacağı bir yaz olacaktır.

4. Mamma Mia

Orijinal İsmi: Mamma Mia

Süre: 108dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Phyllida Lloyd
Senarist: Catherine Johnson
Yapımı: 2008 - Almanya , ABD , İngiltere

Babasının kimliğini keşfetmeyi ümit eden genç bir kız olan Sophie Sheridan'ın öyküsü, ünlü pop grubu ABBA'nın hit şarkıları eşliğinde anlatılıyor. Sophie Sheridan evlenme aşamasına gelmiş genç bir kızdır. Nikâhtan bir gün öncesinde annesi Donna'nın 20 yıl önce ziyaret ettiği Yunan adalarında yaşadığı geçmişinden üç erkek birden getirir.  

5. Thelma ve Louise

Orijinal İsmi: Thelma & Louise

Süre: 130dk
Tür: Dram , Gerilim , Macera , Suç
Yönetmen: Ridley Scott
Senarist: Callie Khouri
Yapımı: 1991 - ABD , İngiltere

Birlikte haftasonu kısa bir kaçamak yapmak isteyen Thelma ve Louise yola çıkarlar. Her şey yolunda gitmektedir, ama mola verdikleri bir barda meydana gelen bir olay tüm planlarını değiştirmelerine rol açar. Artık peşlerinde bir dedektif vardır. Ayrıca yolda Thelma'nın kendini yakın hissettiği J.D. adlı bir otostopçuyla ve Louise'in geçmişte birlikte olduğu Jimmy karşılarına çıkar.

6. Adventureland

Orijinal İsmi: Adventureland

Süre: 107dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Greg Mottola
Senarist: Greg Mottola
Yapımı: 2009 - ABD

1987 yazında üniversiteden yeni mezun olan James Brennan, mezuniyet sonrası hayalindeki Avrupa turunu planlar. Fakat ailesinin bu tatil için ona para veremeyeceğini öğrenir ve ailesi tarafından New Yok'ta bulunan 'Adventureland' isimli lunaparkta çalışmaya zorlanır. Ona dünyanın en kötü işi gibi gelse de Em Levin'in hayatına girmesiyle bu yaz düşündüğünden daha güzel geçecektir.

7. E.T.

Orijinal İsmi: E.T. the Extra-Terrestrial

Süre: 115dk
Yönetmen: Steven Spielberg
Senarist: Melissa Mathison
Yapımı: 1982 - ABD

Dünyayı ziyarate gelen bir grup uzaylı, acil şekilde dünyayı terketmek durumunda kalınca içlerinden biri dünyada kalır. Kendini bir anda değişik bir gezegende bulan bu uzaylı, 10 yaşındaki bir çocuk olan Elliot tarafından evlerinin bahçesinde bulunur.

8. İlk Aşk İlk Dans

Orijinal İsmi: Dirty Dancing

Süre: 97dk
Tür: Dram , Müzikal , Romantik
Yönetmen: Emile Ardolino
Senarist: Eleanor Bergstein
Yapımı: 1987 - ABD

Bir yaz kampında dans öğretmenliği yapan Johnny Castle, iş dışında kalan vakitlerinde de diğer dansçılarla dans etmektedir. Baby olarak tanınan genç bir kız Johnny'e aşık olur ve onun hem sevgilisi hem de dans partneri olur.

9. Dünyanın Merkezine Yolculuk

Orijinal İsmi: Journey To The Center Of The Earth

Süre: 93dk
Yönetmen: T.J. Scott
Senarist: William Gray
Yapımı: 2008 - ABD

Antropolog Jonathan Brock, Martha Dennison adındaki varlıklı bir kadının 4 sene önce birdenbire ortadan kaybolan kocasını bulma teklifini kabul eder. Ama bu sıradan bir görev olmayacaktır. Jonathan ve ekibi dünyanın merkezine doğru tehlikeli bir yolculuğa çıkar. Karşılaşacakları şeyler, tahmin edemeyecekleri kadar ilginçtir.

10. National Lampoon's Vacation

Orijinal İsmi: National Lampoon's Vacation

Süre: 99dk
Tür: Komedi , Macera
Yönetmen: Harold Ramis
Senarist: John Hughes
Yapımı: 1983 - ABD

Chicago banliyösünde yaşayan Griswold ailesi tatil için Walley World isimli eğlenci parkına gitmek için Los Angeles'a gitmeye karar verirler. Fakat oraya varana kadar başlarına çeşitli talihsizlikler gelir.