"Safir" Dizisi Oyuncularını ve Karakterlerini Tanıyalım!

4 Eylül akşamı ATV'de başlayan, başrollerinde İlhan Şen,  Özge Yağız ve Burak Berkay Akgüln bulunduğu yeni dizi "Safir"e gelin yakından bakalım! 

Burcu Över'in senaryosunu yazdığı, Semih Bağcı'nın ise yönetmenliğini üstlendiği dizi; Gülsoy ailesinin bir gecede değişen ihtiras, tutku, intikam ve zorbalık sınavları ile dolu tehlikeli yollarda kaybolma hikayesini anlatıyor.

Safir” her pazartesi 20.00'de ATV'de!

Peki "Safir" dizisinin oyuncuları ve karakterleri kim?

1. İlhan Şen

İlhan Şen
Doğum Tarihi: 19 Aralık 1987

"Safir" dizisi Ateş Gülsoy kimdir?

Ateş, Gürsöy ailesinin en büyük oğlu. Yurt dışında eğitim görmüş olan Ateş, özgür bir ruh olmasının yanında kibar, dürüst ve adaletli biri. Fakat karşısındaki kişi haddini aşınca taviz göstermez. Ailesi Kapadokya'nın tanınan, zengin ailelerinden. Babasını ise küçük yaşta trafik kazasında kaybetti. Bunun üzerine annesi Ateş'i ailenin baba figürü haline getirdi.

"Safir" dizisinin Ateş Gülsoy'u İlhan Şen kimdir?

İlhan Şen, Bulgaristan doğumlu oyuncu ve manken. Henüz iki yaşında ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşen Şen, eğitim hayatına burada devam etti ve Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 2008 yılında katıldığı modellik yarışmasında Türkiye'nin En İyi Mayo Modeli, 2009 yılında ise Türkiye'nin En İyi Modeli seçildi. Sonrasında dünyanın En İyi Modeli yarışmasında Türkiye'yi temsil etti ve Avrupa'nın En İyi Modeli seçildi. Modellik kariyerine bir süre devam etmesinin ardından oyunculuk yapmaya başladı. İlk kamera önü oyunculuğu deneyimini "Şahin Tepesi" ile yaşadı.

2. Özge Yağız

Özge Yağız
Doğum Tarihi: 26 Eylül 1997

"Safir" dizisi Feraye Yılmaz kimdir?

Kapadokya'da yaşayan Feraye, güzel sanatlar fakültesinin moda tasarımı bölümünde son sınıf öğrencisi. Babası, bölgenin ileri gelen ailesi Gülsoylar için çalışır. Küçük yaşta annesini kaybeden Feraye'nin babası, hastalanıp tekerlikli sandalyeye mahkum kalır. Annesiz kalmasın diye yeniden evlenir fakat feraye üvey annesinin zorbalığına uğrar. Kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenen; çalışkan ve dürüst biri. Gülsoy'ların oğlu Yaman'la birlikte büyüdüler ve birbirlerine aşık oldular.

"Safir" dizisinin Feraye'si Özge Yağız kimdir?

Özge Yağız, İstanbul doğumlu oyuncu. Başkent Üniversitesi mezunu olan Yağız, 2016 yılında "Adını Sen Koy" dizisi ile ilk kamera önü oyunculuk deneyimini yaşadı. Yağız oyunculuk dışında aynı zamanda bir diyetisyen

3. Burak Berkay Akgül

Burak Berkay Akgül

"Safir" dizisi Yaman Gülsoy kimdir?

Ailenin ortanca oğlu olan Yaman, küçük yaşta kaybettiği babasını hiç hatırlamaz. Annesi Gülfem, her zaman abisi Ateş'e öncelik verir. Çocukluğundan beri Feraye ile olan aşklarına bağlı kalır. Sevdikleri için her şeyi göze alabilir, heyecanlı ve romantiktir. En büyük hayali, Feraye ile evlenip sevgi dolu bir aile kurmak.

"Safir" dizisinin Yaman'ı Burak Berkay Akgül kimdir?

Burak Berkay Akgül, 1997 İstanbul doğumlu oyuncu. İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Akgül, oyunculuk kariyerine reklamlarda yer alarak başladı. 2020 yılında "Maria ile Mustafa"da Rüzgar karakterine hayat verdi. 2023 yılında "Safir" dizisinde oynamaya başladı.

4. İpek Tuzcuoğlu

İpek Tuzcuoğlu
Doğum Tarihi: 11 Kasım 1971

"Safir" dizisi Gülfem Gülsoy kimdir?

Gülsoy ailesinin gelini Gülfem; bakımlı, dinç, eğitimli ve güzel bir kadın. Genç yaşta kocası Ahmet'i kaybedince tekrar evlenmedi. Ateş, Yaman ve Okan'ın annesi. Kayınpederi Ömer ile iyi anlaşır. En büyük oğlu Ateş'e çok düşkündür. 

"Safir" dizisinin Gülfem'i İpek Tuzcuoğlu kimdir?

İpek Tuzcuoğlu, İzmir doğumlu oyuncu. 3 yaşında Aynur Ressamoğlu Bale Stüdyosu ile bale eğitimine başlayan Tuzcuoğlu, 10 yıl boyunca buradaki eğitimine devam etti. 16 yaşındayken İzmir Devlet Tiyatrosu'nda "Boy Friend" adlı müzikalde dansçı kadrosunda yer aldı. Ankara Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. "Asmalı Konak"ta Dicle karakterini canlandırdı.

5. Erkan Bektaş

Erkan Bektaş
Doğum Tarihi: 11 Mart 1972

"Safir" dizisi Vural Bakırcıoğlu kimdir?

Fakir bir ailenin çocuğu olarak Kapadokya'da doğup ailesiz büyüyen Vural, hırslı ve güç düşkünü biri haline geldi. İş dünyasının karanlık tarafında kendini var edip çok para kazandı. İki çocuğu Bade ve Bora'ya çok düşkün. Para ve ailesi için yapmayacağı şey yok. Ömer Gülsoy'un oğlu Ahmet'le çocuk yaşta tanışan Vural, Ömer'e kendini sevdirdi. İtibar dışında her şeyi olan Vural, Ömer ile yapacağı ortaklıklarla itibar kazanmayı hedefler.

"Safir" dizisinin Vural'ı Erkan Bektaş kimdir?

Erkan Bektaş; Ankara doğumlu tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Oyunculuk Bölümü'nü bitirdi. Ercan Yazgan - Bülent Kayabaş Tiyatrosu, Tiyatro Tempo, Tiyatro Oyunevi, Oyun Atölyesi, Tiyatro Seyirlik, Stüdyo Oyuncuları gibi tiyatrolarda çalışan Bektaş, 2010 yılında kendi tiyatrosu Tiyatro Baykuş'u kurdu. Aynı zamanda dizi ve film projelerinde kamera önü oyunculuğu yapan Bektaş, seslendirme sanatçılığı ve yönetmenliği de yaptı.

6. Müfit Kayacan

Müfit Kayacan
Doğum Tarihi: 17 Ocak 1959

"Safir" dizisi Ömer Gülsoy kimdir?

Ahmet'in babası; Ateş, Yaman ve Okan'ın dedesi olan Ömer, oğlunu trafik kazasında kaybetti. Otoriter bir adam. Vural ile ortak olup tekstil fabrikası kurmak isteyince karanlık işlere bulaşmak zorunda kalır.

"Safir" dizisinin Ömer'i Müfit Kayacan kimdir?

Müfit Kayacan, Antalya doğumlu oyuncu ve tiyatro yönetmeni. En iyi bilinen rolleri arasında "Aşk 101"de canlandırdığı Necdet ve "Bartu Ben"de canlandırdığı Dayı karakterleri vardır. Çukurova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu olan Kayacan, Altın Portakal Film Festivali'nde jüri üyeliği yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın (AŞT) kurucuları arasında bulunan Kayacan, burada 25 sene genel sanat yönetmenliği yaptı.

7. Can Bartu Arslan

Can Bartu Arslan

"Safir" dizisi Okan Gülsoy kimdir?

Gülsoy ailesinin en küçüğü olan Okan, kendini dedesi Ömer'e kanıtlamak için her şeyi yapar. Deli dolu biri, günü kurtarmaya bakar.

"Safir" dizisinin Okan'ı Can Bartu Arslan kimdir?

Can Bartu Arslan, 2000 yılı İstanbul doğumlu oyuncu. Kariyerine çocuk oyuncu olarak başlayan Arslan, 2008 yılında "Cennetin Çocukları"nda yer aldı. 2018 yılında Okan Universitesi Konservatuar Tiyatro Bölümü'nde tam burslu olarak okumaya başladı.

8. Nur Yazar

Nur Yazar
Doğum Tarihi: 7 Ocak 1982

"Safir" dizisi Cemile Yılmaz kimdir?

Cemile, kızı Aleyna'ya her şeyden fazla değer verir. Muhsin'in ikinci eşi, Feraye'nin üvey annesidir.

"Safir" dizisinin Cemile'si Nur Yazar kimdir?

Nur Yazar, İstanbul doğumlu oyuncu. Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi mezunu olan Yazar, tiyatro yönetmeni İlham Yazar ile evli. 2007 yılında "Yeni Evli" dizisi ile kamera önü oyunculuğa başladı.

9. Gizem Sevim

Gizem Sevim

"Safir" dizisi Aleyna Yılmaz kimdir?

Aleyna, Cemile'nin biricik kızı. Aynı zamanda Feraye'nin üvey kız kardeşi. Yaman'a sırılsıklam aşıktır.

"Safir" dizisinin Aleyna'sı Gizem Sevim kimdir?

Gizem Sevim, 1997 Konya doğumlu oyuncu. Harika Uygur Studio ve Eylem Yıldız Temel Oyunculuk’ta eğitim alan Sevim, 2022 yılında yer aldığı "Gülümse Kaderine" ile kamera önü oyunculuğa başladı.

10. Selin Işık

Selin Işık
Doğum Tarihi: 26 Kasım 1987

"Safir" dizisi Bade Bakırcıoğlu kimdir?

Bade, Vural'ın kızı. Vural ve Ömer, Bade ile Ateş'i evlendirip akraba olmak ister.

"Safir" dizisinin Bade'si Selin Işık kimdir?

Selin Işık, İzmir doğumlu oyuncu. Radyo ve Televizyon Bölümü'nü bitiren Işık, "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizisinde canlandırdığı Özlem Çakırbeyli karakterini canlandırdı.