Son Zamanların Popüler Türk Oyuncuları

2023'ün en popüler oyuncularına bir göz atalım!

Son zamanlarda çıkan platform dizileri ve televizyon dizileri ile pek çok yeni yetenek görmeye başladık. Gelin, bu yılın öne çıkan oyuncularını yakından tanıyalım!

1. Feyyaz Yiğit

Feyyaz Yiğit
Doğum Tarihi: 1 Temmuz 1988

Feyyaz Yiğit, Düzce doğumlu yazar, senarist, müzisyen ve oyuncudur. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nde okudu. 2012 yılında yaptığı "Feyyaz" dizisi ise Türkiye'de yayınlanan ilk profesyonel web dizisi oldu.

En güncel işleri:"Gibi", "Cinayet Süsü" ve "Ölümlü Dünya"

2. Selahattin Paşalı

Selahattin Paşalı
Doğum Tarihi: 2 Şubat 1990

Selahattin Paşalı, İzmir doğumlu oyuncudur. Budapeşte'de Sanat Yönetimi okudu. 25 yaşında İstanbul'a döndükten sonra Craft Atölye'de oyunculuk eğitimi aldı. Show TV dizisi "Kalp Atışı"nda pratisyen bir doktoru oynadı. Netflix dizileri "Aşk 101" ve "Pera Palas'ta Gece Yarısı" ile büyük bir üne kavuştu.

En güncel işleri: "Ömer", "Kurak Günler" ve Mukavemet

3. Sümeyye Aydoğan

Sümeyye Aydoğan
Doğum Tarihi: 2 Nisan 1999

Sümeyye Aydoğan, İstanbul doğumlu oyuncu ve şarkıcıdır. Aslen Arnavut kökenli olan Aydoğan 2020 yılında "Aile Hükümeti" ile ilk film oyunculuğu deneyimini, 2021 yılında ise "Kahraman Babam" ile ilk dizi oyunculuğu deneyimini gerçekleştirmiştir. 2022 yılında "Duy Beni" dizisinde Melisa Gerçek karakteriyle ilk başrolünü oynamıştır.

En güncel işleri: "Magarsus", "Dönence", "Taçsız Prenses"

4. Caner Topçu

Caner Topçu
Doğum Tarihi: 25 Haziran 1997

Caner Topçu, İstanbul doğumlu oyuncudur. Aslen Kastamonulu olan Topçu, ilköğretim ve lise yıllarını İstanbul'da tamamladı. Oyunculuğa olan yeteneğini keşfedince Harun Özer Tiyatro Eğitimi ve Fulya Filazi Oyunculuk Eğitimi aldı. "Beyaz Cehennem", "Dikkat İnternet Var", "Sarıkamış" gibi birçok tiyatro oyununda rol aldı. 2015 yılında "Bilinçsizler" isimli sinema filminde Recep karakterini canlandırmış ve ilk kamera önü rolünü oynamıştır.  3 Ekim 2022 tarihinde Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) tarafından 26.'sı düzenlenen Altın Objektif Ödülleri’nde En İyi Çıkış Yapan Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştır.

En güncel işleri: Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı", "Duy Beni" ve "Dönence

5. Eylül Tumbar

Eylül Tumbar
Doğum Tarihi: 19 Ağustos 2002

Eylül Tumbar, İzmir doğumlu oyuncudur. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sinema ve Dijital Medya Bölümü'nü bitirdi."Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?" dizisinde canlandırdığı Bambi karakteri ile tanınmaya başladı. "Kendi Düşen Ağlamaz" dizisinde de yer almaktadır.

En güncel işleri: "Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?" ve "Kendi Düşen Ağlamaz"

6. Enes Koçak

Enes Koçak
Doğum Tarihi: 1 Ocak 1999

Enes Koçak, İstanbul doğumlu bir model ve dizi-film oyuncusudur. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi ve 2022 yılında Miss&Mr Model yarışmasında birinci oldu.

En güncel işleri: "Hakim", "Kraliçe" ve "Kendi Düşen Ağlamaz"

7. Hafsanur Sancaktutan

Hafsanur Sancaktutan
Doğum Tarihi: 20 Mart 2000

Hafsanur Sancaktutan, İstanbul doğumlu oyuncudur. Küçük yaşta oyunculuk ve tiyatro ile ilgilenmeye başlayan Sancaktutan, "Gülperi" dizisinde Fidan karakterini canlandırdı. 

En güncel işleri: "Son Yaz", "Dünyayla Benim Aramda" ve "Ya Çok Seversen

8. Atakan Hoşgören

Atakan Hoşgören
Doğum Tarihi: 5 Ağustos 1999

5 Ağustos 1999 yılında İstanbul'da dünyaya gelen oyuncu Doğuş Üniversite İngilizce İşletme Bölümü mezunudur. Çocuk yaştan itibaren birçok reklam filminde, tiyatroda oynayan Atakan Hoşgören, “Yıldızlar Şahidim” dizisinde de yer aldı. 

En güncel işleri: "Dönence", "Sana Söz" ve "Akıncı"

9. Afra Saraçoğlu

Afra Saraçoğlu
Doğum Tarihi: 2 Aralık 1997

Afra Saraçoğlu, Edremit doğumlu sinema ve dizi oyuncusu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünü okurken 2016 yılında "İkinci Şans" filmi ile oyunculuğa ilk adımını atmıştır. 2017 yılında "Fazilet Hanım ve Kızları" ilk dizi deneyimini yaşamış ve 50 bölüm boyunca Ece karakterini canlandırmıştır. 

En güncel işleri: "İyi Oyun", "Yeşilçam" ve "Yalı Çapkını"

10. Alperen Duymaz

Alperen Duymaz
Doğum Tarihi: 3 Kasım 1992

Alperen Duymaz, Ankara doğumlu oyuncu ve mankendir. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Duymaz, "Tatlı Küçük Yalancılar" ile kamera oyunculuğuna başladı.

En güncel işleri: "EGO", "Erkek Severse" ve "Son Yaz"