Nubar Terziyan Seslendirmesi
![](https://img02.imgsinemalar.com/images/sanatci/Agah-Hun.jpg)
Türkiye |
7,8/10
Tiyatro ve sinema oyuncusu, film yönetmeni Agah Hun. 1937 de Devlet Konservatuarına girdi. 1947 de Devlet tiyatrosunda Julio Sezar oyunuyla sahne aldı. Sanatçı sinemaya 1953'de ilk renkli Türk filmi olan Halıcı Kız'la geçmiştir. 1955'de ilk filmini yönetti. 1960'da Küçük Operada rejisörlük yaptı. Oyunculuğun yani sıra özellikle karakter tiplemeleriyle dikkat çekti.1974 yılında yapımcı Hulki Saner, William Friedkin’in gişeleri alt üst 'The Exorcist / Şeytan'ının aynı adla Türk versiyonunu gerçekleştirmeyi tasarlar. Metin Erksan’ın yönetmenliğini yaptığı filmde Canan Perver, Cihan Ünal, Meral Taygun ve Agah Hun rol alır.İyi bir seslendirme sanatçısıydı. Sinemada bir çok ünlü oyuncuyu seslendirdi. Türkiye'nin en bilge sesine sahip insanıydı denir. Dini ve tarihi filmlerdeki arka ses, hatta Tanrı sesi olarak tanınırdı. Davudi sesiyle aksakallı dede rollerini oynamış ve uygunsuz durumda karşılaştığı genç çiftlere söylediği 'benden size zarar gelmez' repliğiyle de hafızalarda yer etmiştir.
Devamını Oku
İlgili Filmler
![Keriz Keriz](https://img04.imgsinemalar.com/images/afis_buyuk/k/keriz-1660915210.jpg)
Keriz
Türkiye
100dk.
Komedi, Romantik
![Bir Demet Menekşe Bir Demet Menekşe](https://img01.imgsinemalar.com/images/afis_buyuk/b/Bir-Demet-Menekse.jpg)
Bir Demet Menekşe
Türkiye
74dk.
Dram, Romantik
![Sana Layık Değilim Sana Layık Değilim](https://img03.imgsinemalar.com/images/afis_buyuk/s/sana-layik-degilim-1660915451.jpg)
Sana Layık Değilim
Türkiye
92dk.
Dram
![Cici Gelin Cici Gelin](https://img04.imgsinemalar.com/images/afis_buyuk/c/cici-gelin-1660915721.jpg)
Cici Gelin
Türkiye
78dk.
Komedi, Romantik
![Ekmekçi Kadın Ekmekçi Kadın](https://img03.imgsinemalar.com/images/afis_buyuk/e/ekmekci-kadin-1660915462.jpg)
Ekmekçi Kadın
Türkiye
90dk.
Dram, Suç
![Kalbimdeki Acı Kalbimdeki Acı](https://img05.imgsinemalar.com/images/afis_buyuk/k/kalbimdeki-aci-1660916132.jpg)
Kalbimdeki Acı
Türkiye
75dk.
Dram, Müzikal, Romantik
![Vurgun Vurgun](https://img03.imgsinemalar.com/images/afis_buyuk/v/vurgun-1660915497.jpg)
Vurgun
Türkiye
83dk.
Macera
![Bütün Suçumuz Sevmek Bütün Suçumuz Sevmek](https://img03.imgsinemalar.com/images/afis_buyuk/b/butun-sucumuz-sevmek-1660915653.jpg)
Bütün Suçumuz Sevmek
Türkiye
70dk.
Dram, Romantik
![Elveda Sevgilim Elveda Sevgilim](https://img02.imgsinemalar.com/images/afis_buyuk/e/elveda-sevgilim-1660915497.jpg)
Elveda Sevgilim
Türkiye
86dk.
Dram, Romantik
![Kelepçeli Melek Kelepçeli Melek](https://img02.imgsinemalar.com/images/afis_buyuk/k/Kelepceli-Melek-1313650605.jpg)
Kelepçeli Melek
Türkiye
dk.
Dram
![Satılık Kalp Satılık Kalp](https://img01.imgsinemalar.com/images/afis_buyuk/s/Satilik-Kalp.jpg)
Satılık Kalp
Türkiye
88dk.
Dram
Seslendirenler
![Agah Hün Agah Hün](https://img02.imgsinemalar.com/images/sanatci/Agah-Hun.jpg)
Agah Hün
Türkiye
![Ünal Gürel Ünal Gürel](https://img05.imgsinemalar.com/images/sanatci/Unal-Gurel.jpg)
Ünal Gürel
Türkiye
1 Ocak 1935
![Rıza Tüzün Rıza Tüzün](https://img01.imgsinemalar.com/images/sanatci/r/Riza-Tuzun.jpg)
Rıza Tüzün
Türkiye
![Timuçin Caymaz Timuçin Caymaz](https://img02.imgsinemalar.com/images/sanatci/t/Timucin-Caymaz.jpg)
Timuçin Caymaz
Türkiye