- Anasayfa
- Karakterler
- Hasan
Hasan
Canlandıranlar
Taner Barlas, 1947 Burdur doğumlu oyuncu, yönetmen ve yazar. İ.Ü. Hukuk Fakültesi'ni ve L.C.C. Tiyatro Okulu'nu bitirdi. Tiyatro ve pandomim eğitimini İngiltere'de ve Polonya'da tamamladı. Ulusal ve uluslararası çeşitli tiyatro ve pandomim festivallerine katıldı. Çeşitli tiyatro ve pandomim oyunları yazdı, yönetti ve oynadı. 1984 yılında kurduğu Taner Barlas Mim Tiyatro'nun 5 yıl sanat yönetmenliğini yaptı.
Cengiz Bozkurt, Nevşehir doğumlu oyuncu. Ankara Atatürk Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1984 yılında ODTÜ'de fizik okumaya başladı. 1990 yılında tiyatrocu olmaya karar verip okulunu bıraktı ve İngiltere'ye gitti. Londra'da yönetmen Mehmet Ergen ile tanıştı ve birlikte çalışmaya başladı. University of London'da "Medya ve İletişim" Bölümü'nü bitirdi. En iyi "Leyla ile Mecnun" dizisindeki Erdal Bakkal karakteri ile tanınır.
19 Mayıs 1983, Gaziantep doğumlu oyuncu.
Annesi diş hekimi olan Atacan ilkokulu Eskişehir'de okumuştur. Lise eğitimini Üsküdar Anadolu Lisesi'nde tamamlanmıştır.
Müzik hayatında profesyonel baterist olarak 2001-2006 senelerinde TR'de "Ben İstersem" adlı programın sunuculuğunu yaptı. 12 Nisan 2008'de Pınar Altuğ ile hayatını birleştirmiştir.
Lise Defteri (Ali), Bir Dilim Aşk (Taner), Nefes Nefese (Barış), Doktorlar (Hasan Turay), Sınav (Sinan), İlk Aşkım (Serkan), Çılgın Dersane (Fırlama Timur), Avanak Kuzenler (Tankut) ve Pamuk Prens (Kendisi) yapımları kronolojik rollerini oluşturmaktadır.
Şevket Çoruh, İstanbul doğumlu oyuncu. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. 1993-2004 yılları arasında oyuncu Günay Karacaoğlu ile evli kaldı. 2018 yılından beri Özge Turna ile evli. Gülenay Çoruh ve Turna Çoruh isimli iki çocuğu var. 1989 yılından beri çeşitli tiyatro oyunlarında rol alıyor. Yılan Hikayesi ve Affet Bizi Hocam gibi pek çok başarılı TV dizisinde rol alan Şevket Çoruh, Sultan Makamı dizisinde Sultan rolünde oynadı. Şevket Çoruh, İnşaat filmindeki Sudi rolüyle ilk sinema oyunculuğu deneyimini yaşadı. 2006-2022 yılları arasında Arka Sokaklar dizisinde polis memuru Mesur Güneri karakterini canlandırdı. 2017 yılında Baba Sahne adını verdiği tiyatroyu açtı. Tiyatro bünyesinde Bir Baba Hamlet oyununda sahneyi Murat Akkoyunlu ile paylaştı.
Tiyatro Ti ve Tiyatro Pera kurucularından. Her iki tiyatronun prodüksiyonlarında oyuncu olarak yer almıştır. Aynı zamanda Pera Güzel Sanatlar Tiyatro Bölümünde eğitmenlik yapmaktadır. Uluslararası tiyatro festivallerine turneler yapmış ve pek çok workshopa katılmıştır.
İhsan Yüce (1929-1991) sinema ve tiyatro oyuncu, senarist ve şair. 1929'da Elazığ'da doğan Yüce, İzmir Atatürk Lisesi ve ardından İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde okudu. Sanat yaşamına İzmir'de başlayan Yüce, daha sonra Bizim Tiyatro'yu ve Drama Tiyatrosu'nu kurdu. 'Altın Yumruk'la adım attığı sinemada 'Senede Bir Gün', 'Bir Millet Uyanıyor' ve 'Sürtüğün Kızı' gibi önemli filmlerde rol aldı. 'Derya Gülü' ile 18'inci Antalya Altın Film Şenliği'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı. Asıl mesleği senaristlik olan İhsan Yüce, 117 filmde rol aldı, altı film yönetti, bir filmin yapımcılığını üstlendi ve 55 filmin de senaryosuna imza attı. Tiyatro ve sinema sanatçısı İhsan Yüce, 1991 yılında yaşamını yitirdi. Karacaahmet Mezarlığı'na gömüldü. 13'üncü Antalya Film Şenliği'nde (1976) 'İşte Hayat' ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, 18'inci Antalya Film Şenliği'nde (1981) 'Derya Gülü' ile En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini kazandı.
Mustafa Münir Özkul (1925-2018) sinema ve tiyatro sanatçısı. 60 yıllık sanat hayatında birçok efsanevi filmde rol alan Özkul, en çok Hababam Sınıfı serisindeki Mahmut Hoca rolüyle hatırlanmaktadır. 1925'te Bakırköy'de dünyaya gelen Özkul, sahneye çok küçük yaşlarda çıkmaya başladı. 1950'li yıllarla birlikte sinema perdesinde de yer almaya başlayan Özkul, kısa sürede Yeşilçam'ın en gözde oyuncuları arasına girer. Sinemadaki unutulmaz performansları ise çoğunlukla 1970'lerdeki sonraki babacan karakterli rolleriyle olmuştur. Sev Kardeşim, Yalancı Yarim'den sonra gelen Hababam Sınıfı'nın otoriter, aynı zamanda eğitim sevgisiyle dolu müdür yardımcısı Kel Mahmut rolü kendisiyle özdeşleşmiştir. Bizim Aile, Aile Şerefi, Neşeli Günler gibi kalabalık kadrolu filmlerde ise ailenin babası rolleriyle sinemaseverlerin hafızalarına kazınmıştır. Bu dönemde Tarık Buğra'nın eserinden uyarlanan televizyon dizisi İbiş'in Rüyası'nda İbiş'i canlandırmıştır. 1980'lerin başında Gırgıriye serisiyle kariyerine devam eden Özkul'un son önemli rolleri arasında Şener Şen'in başrolünde olduğu Milyarder ve o dönemlerin genç yönetmeni Reha Erdem'in ilk uzun metrajlı filmi A Ay'daki küçük rolü sayılabilir. 1990'lardan itibaren fazla sinema filmi ve dizide yer almayan Özkul'a 2003 yılında demans ve KOAH teşhisi konulduktan sonra evinden pek çıkmadan, sürekli gözetim altında hayatını sürdürdü. 5 Ocak 2018'de, İstanbul Beyoğlu'ndaki evinde hayatını kaybetti. Cenazesi, 7 Ocak Pazar günü Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ndeki tören ve Teşvikiye Camii'ndeki cenaze namazının ardından Bakırköy Mezarlığı'na gömüldü. Özkul, İsmail Dümbüllü'nün ünlü kavuğunu 1968'de Dümbüllü'den devralmış, daha sonra Ferhan Şensoy'a devretmiştir. 1998'de Devlet Sanatçısı unvanı verilmiştir. 4 kez evlenen Özkul ilk evliliğini Şadan Hanım'la, ikinci evliliğini tiyatro oyuncusu Suna Selen'le, üçüncü evliliğini Yaşar Hanım'la, dördüncü evliliğini ise 1986'da kendisinden 28 yaş küçük Umman Hanım'la yapmıştır. 1966 doğumlu kızı Güner Özkul da oyunculuk yapmaktadır. Ayrıca ilk evliliğinden doğan Hayriye adlı bir kızı daha vardır.
Ünsal Emre (1947-2012) sinema oyuncusu. Ses dergisinin düzenlediği artist yarışmasını kazanarak sinema hayatına başlamıştır ilk filmi başrölünü Cüneyt Arkın ve Filiz akın'ın paylaştığı 1969 yapımı Lekeli Melek isimli film olmuştur
İlgili Filmler




































