Martin Scorsese, “Pearl” Filminin Uykularını Kaçırdığını Söyledi!

20.09.2022 12:20
Martin Scorsese, “Pearl” Filminin Uykularını Kaçırdığını Söyledi!

Usta sinemacı Martin Scorsese, “Pearl” incelemesinde, filmi izledikten sonra çok rahatsız olduğunu ve uykuya dalmakta zorlandığını söyledi.

Martin Scorsese, “Pearl” filmini izledikten sonra çok korktuğunu, uykuya dalmakta zorlandığını ifade etti. Geçtiğimiz hafta sonu Amerika’da gösterime giren “Pearl,” bu yılın başlarında seyirci karşısına çıkan “X”in öncesini anlatıyor. “X” 1970'lerde yaşlı bir kadın olan Pearl ve kocası Howard'ın sahip olduğu Teksas'taki çiftlik evinde yetişkin filmi yapmaya çalışan bir grup genci takip ediyordu. Yeni film “Pearl,” ise bir film yıldızı olmayı hayal ederken, otoriter annesinin gözetimi altında hasta babasıyla kalan Pearl’ün, 1918 yılında geçen başlangıç hikayesini ele alıyor.

X”te yaşlı Pearl'ü (ve Maxine'i) canlandırdıktan sonra, Mia Goth baş karakterin genç versiyonu olarak filmin kadrosuna liderlik etmek için geri dönüyor. Ayrıca “X”in yönetmeni Ti West de tekrar yönetmen koltuğuna oturuyor. 

Venedik Uluslararası Film Festivali'nde prömiyerini yapan “Pearl” efsanevi sinemacı Martin Scorsese'den de parlak bir eleştiri aldı. Scorsese, Slash Film tarafından yayınlanan “Pearl” incelemesinde korku filmini "vahşi, büyüleyici, derinden rahatsız edici" olarak övüyor. Aslında Scorsese, “Pearl”den o kadar rahatsız oldu ki izledikten sonra uykuya dalmakta güçlük çekti:

“Büyülendim, sonra rahatsız oldum, sonra o kadar huzursuz oldum ki uykuya dalmakta zorlandım. Ama izlemeyi bırakamadım.”

Açıkçası, yönetmen West, teknik becerileri ile belli ki çok özel bir şey yakalamayı başardı. Tüm olumlu eleştiriler bir yana, belki de “Pearl”ün bir korku filmi olarak başarısının Martin Scorsese'nin uykusunu kaçırmasından daha büyük bir kanıtı yoktur.

"Pearl"ün ülkemizdeki vizyon tarihi henüz belli değil.