Netflix Reklamlı Üyelik Planını Kasım’da Tanıtacak!

07.09.2022 11:13
Netflix Reklamlı Üyelik Planını Kasım’da Tanıtacak!

Bu Kasım ayında Netflix, reklam destekli yeni üyelik planını kullanıma sunuyor!

Başlangıçta, 2023'ün başlarında piyasaya sürülmesi planlanan Netflix, reklam destekli yeni üyelik planı için süreç hızlanıyor. Şu an itibariyle, üyelik planı için resmi bir fiyat bilgisi yok.

Şirket tarafından yapılan açıklamada basitçe şöyle yazıyor: "Daha düşük fiyatlı, reklam destekli bir üyelik planının nasıl başlatılacağını tasarlanamanın ilk günlerindeyiz ve herhangi bir karar alınmadı." Yine de bazı kaynaklar reklam yapılarının tam olarak nasıl çalışacağına dair birkaç gerçeği doğruladı.

Netflix, Microsoft ile ortaklık kuruyor

Netflix, reklam anlaşmalarını bir araya getirmek için Microsoft ile ortaklık kuruyor ve teklifler bin görüntüleme başına 65 dolardan başlıyor. Görünüşe göre, yayın platformu hizmetlerinde reklam alanı için genel fiyat, bin görüntüleme başına ortalama 20 dolar civarında bir yerde, bu nedenle Netflix önemli ölçüde daha yüksek bir yerden başlıyor. 

Ayrıca Netflix, reklam ajanslarından yılda 10 milyon dolarlık bir taahhüt istiyor. Yeni üyelik planını başlatıldığında yaklaşık 500.000 abonenin geleceğini tahmin ediyor. Reklamlar ayrıca izleyiciyi hedeflemeyecek, daha çok TV reklamlarına benzer bir formatta karşımıza çıkacak. Plan aynı reklamın tekrar tekrar tekrarlanmasını önleyen bir sisteme de sahip olacak ve bu şüphesiz seyirciyi bazı baş ağrılarından kurtaraca.

Netflix’in yeni reklam destekli üyelik planının detayları muhtemelen önümüzdeki günlerde açıklık kazanacak.