Andrew Garfield, Metot Oyunculuğunu Savundu!

23.08.2022 16:17
Andrew Garfield, Metot Oyunculuğunu Savundu!

Andrew Garfield, metot oyunculuğu hakkında konuştu.

Metot oyunculuğu hakkında oyunculuk dünyasında farklı görüşler var. Brian Cox, David Harbour ve Mads Mikkelsen gibi yıldızlar bu süreci "tehlikeli", "iddialı" ve hatta "hastalıklı" olarak nitelendiriyor. Ancak geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda Andrew Garfield, kendisinin böyle düşünmediğini söyledi.

Metot oyunculuğu hakkındaki algı yanlışlığı

Garfield, "Sanırım, oyunculuk yönteminin ne olduğu konusunda pek çok yanlış anlama var" dedi. "İnsanlar hala bu şekilde davranıyor ama bu setteki herkese karşı bir pislik olmakla ilgili değil. Aslında bu, sadece hayali koşullar altında dürüstçe yaşamak ve aynı anda etrafına karşı gerçekten iyi, normal bir insan olmak. Ayrıca gerektiğinde bırakabilmek ama kalmak istediğinizde içinde kalmakla ilgili.”

Oyuncu, kendisine Emmy adaylığı getiren FX'in mini dizisi "Under the Banner of Heaven"ın tanıtımını yapmak için katıldığı röportajda metot oyunculuğu hakkındaki görüşlerini paylaştı. Garfield, bunun insanların fark ettiğinden çok daha içsel olduğunu ve yöntemin tehlikeli veya gösterişçi olduğu algısının, sette yöntemi yapıyormuş gibi davranan insanlardan geldiğini söyledi.

Garfield, “Yanlış anlamadan, 'metot oyunculuğu saçmalıktır' fikrinden biraz rahatsızım. Hayır, saçmalık diyorsan, metot oyunculuğunun ne olduğunu bildiğini sanmıyorum ya da metot oyuncusu olduğunu iddia eden ve aslında yöntemi hiç uygulamayan biriyle çalıştınız” dedi.

Garfield "Silence" filmi üzerine: "Kendimi seks ve yemekten mahrum bıraktım"

Garfield ayrıca, 17. yüzyılda bir Cizvit rahibi canlandırdığı 2016 yapımı “Silence” sürecinde benimsediği  kendi metot oyunculuğu yaklaşımından bahsetti. Garfield, Cizvit yazar Peder James Martin'in yanında çalışarak, Katolikliği okuyarak, araştırarak ve ruhsal egzersizler yaparak bir yıl boyunca rol için hazırlandı. Altı ay boyunca bekar kaldı ve beğenilen Martin Scorsese filmine hazırlanmak için oruç tuttu. Garfield, “O zamanlar kendimi seks ve yemekten mahrum bırakmaktan kaynaklı oldukça vahşi, tuhaf deneyimler yaşadım.” ifadelerini kullandı.

  • Martin Scorsese ve Andrew Garfield "Silence" filminin setinde