Johnny Depp, 25 Yıl Sonra Tekrar Yönetmen Koltuğunda!

16.08.2022 11:30
Johnny Depp, 25 Yıl Sonra Tekrar Yönetmen Koltuğunda!

Johnny Depp çeyrek asır sonra ilk kez bir film yönetecek!

Johnny Depp, İtalyan sanatçı Amedeo Modigliani hakkında biyografik bir drama olan “Modigliani” için yönetmen koltuğuna dönüyor. Al Pacino, Barry Navidi ile birlikte filmin yapımcılığını üstlenecek. 

Dennis McIntyre'ın aynı adlı oyunundan, Jerzy ve Mary Kromolowski tarafından uyarlanan "Modigliani", 1916 Paris'inde geçiyor. Film, İtalyan asıllı ressam ve heykeltıraş Amedeo Modigliani'nin hikayesini anlatıyor. Filmin açıklanan konusunda, "uzun zamandır kendisini başarısızlık olarak görülen Modigliani, hayatında bir dönüm noktası yaşayacak ve nihayetinde sanatsal bir efsane olarak ününü pekiştirecek olan çalkantılı bir 48 saat içine girecek” ifadeleri kullanılıyor.

Depp yaptığı açıklamada, "Bay Modigliani'nin hayatı, sinema perdesine taşımaktan inanılmaz derecede onur duyduğum bir hikaye" dedi. “Büyük zorluklarla dolu bir hayattı, ancak nihai bir zaferdi - tüm izleyicilerin kendinden bir şey bulabileceği, evrensel bir hikaye.”

Johnny Depp, kariyerini tekrar inşa etmeye çalışıyor

Film, Depp'in, eski karısı Amber Heard'e karşı kazandığı karalama davasının ardından kariyerine yeniden başlama çabası olarak görülebilir. Dava ile ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Hollywood’un kendisinden uzak durmasına rağmen Depp, Avrupalı ​​prodüksiyon şirketleriyle iş yapmaya devam ediyor. Ayrıca oyuncu, Fransız film yapımcısı Maïwenn'in bir kraliyet cariyesini konu alan tarihi aşk draması “Jeanne du Barry”de tartışmalı Kral XV. Louis olarak rol alıyor.

“Jeanne du Barry”, Depp'in savaş fotoğrafçısı W. Eugene Smith'i canlandırdığı 2020 bağımsız filmi “Minamata”dan bu yana ilk büyük oyunculuk işi olacak. Aynı yıl, Depp, kendisini "karısını döven" olarak nitelendiren İngiliz tabloid The Sun'a karşı açtığı davayı kaybettikten sonra Warner Bros. tarafından "Fantastik Canavarlar" serisinden ayrılmaya zorlandı. Mads Mikkelsen, 2022'nin "Fantastik Canavar: Dumbledore'un Sırları"nda karanlık büyücü Gellert Grindelwald olarak Depp'in yerini aldı.

Al Pacino ve Barry Navidi yeniden bir arada

Modigliani” ayrıca, 2004'te "The Merchant Of Venice", 2011'de "Wilde Salomé" gibi yapımlarda birlikte çalışmış olan Pacino ve Navidi için de yeni bir işbirliği demek. 

Navidi, “Bu proje Al'in kalbine çok yakındı. Al beni yıllar önce ‘Modigliani’ oyunuyla tanıştırdı ve hikayeye anında aşık oldum” dedi, "Bu Modi'nin hayatından bir kesit, biyografi değil. Johnny ile tekrar çalışmak benim için bir hayaldi - o bu harika hikayeyi hayata getirmek için inanılmaz bir vizyona sahip gerçek bir sanatçı.”

Johnny Depp, 1997 yılında Marlon Brando ile başrolü paylaştığı "The Brave" filmini yönetmişti.