Gerçek Bir Kurtarma Operasyonuna Odaklanan “Thirteen Lives”tan İlk Fragman Geldi!

29.06.2022 15:15
Gerçek Bir Kurtarma Operasyonuna Odaklanan “Thirteen Lives”tan İlk Fragman Geldi!

Ron Howard imzalı, gerçek bir kurtarma operasyonunu anlatan Amazon Prime Video filmi “Thirteen Lives”tan ilk fragman yayınlandı.

2018 Tayland mağara kurtarması, dünyayı etkisi altına alan bir olaydı. Doğal olarak, bu hikaye hakkında birkaç proje geliştirildi ve örneklerden biri, Ron Howard'ın yönettiği Viggo Mortensen, Colin Farrell ve Joel Edgerton'ın yanı sıra bir dizi yerel yeteneğin başrol oynadığı “Thirteen Lives.”

Haziran ve Temmuz 2018'de, genç bir futbol takımının üyeleri, yoğun yağışların mağara sistemini sular altında bırakıp çıkış yollarını kapatmasının ardından Tayland'ın Tham Luang Nang Non mağarasında 18 gün boyunca mahsur kaldı.

Yaşları 11-16 arasında değişen ekip ve koçları haftalarca mahsur kaldığından, durum küresel ilgi gördü ve onları bulmak için uluslararası bir kurtarma ekibi kuruldu. Howard'ın filmi, dalgıçların mahsur kalan ekip üyelerini kurtarma çabalarına odaklanarak kurtarma operasyonunda yaşananları anlatacak.

“Thirteen Lives,” 29 Temmuz'dan itibaren bazı Birleşik Krallık sinemalarında gösterime girecek ve ardından 5 Ağustos'ta Amazon Prime Video'da yayınlanacak.