“Dark” Yaratıcılarının Yeni Netflix Dizisi “1899”dan İlk Fragman Yayınlandı!

07.06.2022 12:01

Netflix’in çok sevilen yapımlarından “Dark” dizisinin yaratıcıları Baran bo Odar ve Jantje Friese gizem dolu yepyeni bir dizi ile dönüyor: “1899.”

Çıktığı dönemde büyük ilgi gören ve “beyin yakan” diziler arasında kendine yer edinen “Dark”ın yaratıcıları “1899” ile yine benzer bir etki yaratacak gibi görünüyor.  Dizinin başrollerinde “Dark”tan hatırlayacağımız Andreas Pietschmann’ın yanı sıra, Aneurin Barnard, Emily Beecham, Anton Lesser, Clara Rosager gibi isimler yer alıyor.

"1899"da gizem ve gerilim bir arada

Netflix’in “Netflix Geeked Week” etkinliği kapsamında paylaştığı fragman bize dizinin havası hakkında ipuçları veriyor. Dizide, Londra'dan New York'a eski kıtayı terk etmek üzere batıya giden bir göçmen gemisindeki insanlar başka bir göçmen gemisi keşfettiklerinde, yolculukları beklenmedik bir yola sapıyor. Gemide buldukları şey ile kabus dolu zamanlar başlıyor. 

Diziyle ilgili hoş bir detaysa farklı milletlerden oyuncuların yapımda kendi dillerinde konuşması. Friese, yaptığı açıklamada kültürlere ve dillere sadık kalmanın öneminin altını çizdi ve dilin olduğumuz kişiyi de etkilediğini söyledi.

Henüz bir yayın tarihi verilmese de 1899 dizisinin bu yıl içerisinde Netflix kütüphanesinde yerini alması bekleniyor.