Elizabeth Olsen, Yeni “X-Men” Filmlerine Katılmak İstiyor!

11.05.2022 10:41
Elizabeth Olsen, Yeni “X-Men” Filmlerine Katılmak İstiyor!

Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında”dan sonra, Elizabeth Olsen, Marvel Sinematik Evren’de tekrar başlatılacak “X-Men” serisinde yer almak istediğini söyledi.


Haberin devamı “Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında” filmiyle ilgili tat kaçırıcı detaylar (spoiler) içerebilir.


“Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında” filminin yıldızı Elizabeth Olsen, Scarlet Witch'in Marvel Sinematik Evren’in (Marvel Cinematic Universe - MCU) “X-Men” yapımlarının bir parçası olmasını istiyor. Marvel'in mutant çizgi roman karakterlerinin MCU içinde gösterilmesinden çok önce bir geçmişi var. Ancak Marvel Stüdyoları yakın zamana kadar bunların hiçbirini kullanamadı. 20th Century Fox, “X-Men”in film haklarına sahipti ve 2000'de başlayıp 2020'de sona eren kendi film serisini yarattı. Disney'in 20th Century'yi satın almasından ve “X-Men” film haklarını Marvel Stüdyoları’na geri vermesinin ardından “X-Men” mutantlarının MCU’ya dahil olabilmesi için şartlar sağlanmış oldu. 

Kevin Feige ve Marvel ekibinin geri kalanı, X-Men MCU'da oluşturulmadığı için mutantları tanıtmak için yavaş bir yaklaşım benimsedi. Marvel Stüdyoları, Ryan Reynolds'un Deadpool'unu “Deadpool 3”te kullanmayı ve “X-Men: The Animated Series”i yeniden yaratmayı planlıyor. Bununla birlikte, “Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında”, Patrick Stewart'ın Profesör X olarak geri dönüşüyle, mutantları MCU'ya her zamankinden daha fazla yaklaştırdı. Paylaşılan evrendeki mutantların eksikliği, Marvel, “X-Men”i tam olarak entegre ettiğinde, çizgi romanlardaki iki mutant zaten evrende hali hazırda varolacak - Wanda Maximoff, diğer adıyla Scarlet Witch ve Pietro Maximoff, diğer adıyla Quicksilver (Aaron Taylor-Johnson).

İzleyiciler, “Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında” filminde Scarlet Witch'in MCU hikayesinin devamını gördüğüne göre, Elizabeth Olsen bundan sonra ne olacağını düşünüyor. Çok sayıda röportajda oyuncu, Wanda'nın hikayesinin bundan sonra nereye gideceği konusunda aklında belirli bir fikri olmadığını söyledi. Bunun yerine hayranların ne beklediğini duymak ve Kevin Feige ile olasılıklar hakkında konuşmak istediğini belirtti. CinemaBlend ile yakın tarihli bir röportajda Elizabeth Olsen, Scarlet Witch'in MCU'nun yeni “X-Men” projelerinin bir parçası olma olasılığına coşkulu bir yanıt verdi:

“Bu filmden sonra ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Hayranların ne istediğini ve fikirlerin neler olduğunu duymak istiyorum. Ama sanırım az önce söyledin, eğer “X-Men”i geri getireceksek, orada olmak isterim. Ama henüz gerçek bir planım yok. Bir noktada Kevin ile bunun hakkında konuşacağım için çok heyecanlıyım.”

Wanda Maximoff, çizgi romanlarda Magneto'nun mutant kızı olarak geçerken, “Yenilmezler: Ultron Çağı” filminde ona yepyeni bir hikaye verildi. “WandaVision” ile Kaos Sihrini aldı ve onu efsanevi Scarlet Witch’e dönüştü. Mutant bağlantılarına değinemeyecekleri için MCU sihirli yeteneklerine eğildi. Tabii ki, Scarlet Witch kendisi mutant olmasa bile MCU'nun mutant hikayelerine dahil olabilir. Marvel Studios, “X-Men” için planlarını henüz açıklamadığından, Wanda Maximoff'un hgeleceği belli değil. “Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında” sona erdikten sonra Scarlet Witch'in ölmediğini varsayarsak, Elizabeth Olsen en azından hikayesi devam ederken çeşitli “X-Men” karakterleriyle etkileşim kurma fırsatına sahip olabilir.