Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (08 Nisan 2022)

08.04.2022 09:22
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (08 Nisan 2022)

Bu hafta 6’sı yerli 10 film vizyona giriyor.

Aralarında tüm dünyada övgülere boğulan “Her Şey Her Yerde Aynı Anda”, merakla beklenen “Kirpi Sonik 2” ve Derviş Zaim’in son filmi “Flaşbellek” de var.

 

Her Şey Her Yerde Aynı Anda (Everything Everywhere All at Once)

Süre: 139 dk

Yönetmen: Dan Kwan, Daniel Scheinert

Oyuncular: Michelle Yeoh, Jamie Lee Curtis, Ke Huy Quan

Vergilerini bir türlü bitiremeyen bitkin bir Çinli göçmen kadın, dünyayı kurtarması gereken çılgın bir maceranın içine çekilir. Bunu ancak, sürdürebileceği hayatlarla bağlantılı diğer evrenleri keşfederek yapabilir.

 

Kirpi Sonic 2 (Sonic The Hedgehog 2)

Süre: 122 dk

Yönetmen: Jeff Fowler

Oyuncular: Ben Schwartz, Jim CarreyJames Marsden

“Kirpi Sonic 2", yaşananlardan sonra Tom'un yanında kalan Sonic'in, bu kez yanında daha güçlü bir silahla karşısına çıkan Dr. Robotnik ile yeni mücadelesini anlatıyor.

Sonic, Green Hills’e yerleştikten sonra gerçek bir kahraman olmak için gereken özelliklere sahip olduğunu göstermek için sabırsızlanır. Dr. Robotnik, bu kez yeni ortağı Knuckles ile birlikte medeniyetleri yok etme gücüne sahip olan bir zümrüdün arayışıyla geri döndüğünde kendini kanıtlamak için eline fırsat geçer. Sonic, yardımcısı Tails’le bir olup birlikte zümrüdü yanlış ellere düşmeden bulmak üzere maceraya atılırlar.

 

Flaşbellek

Süre: 125 dk

Yönetmen: Derviş Zaim

Oyuncular: Ali Suliman, Saleh Bakri, Husam Chadat

Derviş Zaim imzalı film, Esad rejiminin ordusunda fotoğrafçı olarak görev yapan Ahmet'in, şahit olduklarını vicdanına yedirememesiyle gelişen olaylara odaklanıyor.

Ahmet Suriye’de Esad rejiminin bir askeridir. Rejim tarafından öldürülen muhaliflerin cesetlerinin yok edilmeden önce fotoğraflandığı ve kayıtlarının tutulduğu gizli bir askeri merkezde fotoğrafçı olarak çalışmaktadır. Bir süre sonra yaşadıklarına vicdanı dayanmaz ve şahit olduklarını duyurmak için harekete geçer.

 

Komplo (The Contractor)

Süre: 103 dk

Yönetmen: Tarik Saleh

Seslendirenler: Chris Pine, Gillian Jacobs, Dustin Lewis

Tarik Saleh'ın yönettiği bu aksiyon dolu filmde Chris Pine başrolde.

Borç içinde, seçenekleri tükenmiş ve ailesini geçindirme konusunda çaresiz olan Harper, özel bir yeraltı askeri gücüyle sözleşme yapar. İlk görev ters gittiğinde, seçkin asker kendini tehlikeli bir komplonun içinde bulur ve hayatta kalmak için savaşır.

 

Son Parti

Süre: 98 dk

Yönetmen: Enes Ateş

Oyuncular: Fırat Altunmeşe, Nil Keser, Almila Ada

Enes Ateş'in yönettiği "Son Parti" lise son sınıf öğrencisi Deniz, Birsu, Katre, Savaş ve Ferman’ın, sınavlar öncesi gerçekleşecek son parti gününde yaşadıklarını konu ediniyor.

İkiz kardeşler Katre ve Birsu, Şehnaz Lisesi 12. sınıf öğrencisidir. Birsu okulun popüler kızıyken Katre ailenin asi çocuğudur. Dönem sonunda bir Şehnaz Lisesi geleneği olan Egemen’in doğum günü partisi vardır. O yıl mezun olacakları için sınavlardan önce son kez bir araya gelecekleri özel bir akşam olacaktır. 12 D öğrencisi Deniz, Birsu’ya aşıktır ve o akşam açılmayı planlar. Ancak Birsu’nun babası doğum gününe gitmesine yalnızca ikiz kardeşi Katre’de gelirse izin verir. Katre’nin ise bir partiye gitmeye hiç niyeti yoktur. Durumu öğrenen Deniz, diğer okulundan davranış sorunları yüzünden uzaklaştrılıp onların okuluna gelen Ferman'ı gözüne kestirir. Ondan, Katre’yi partiye davet etmesini ister. Ferman bu teklifi yapmak için Deniz’den üç bin lira ister. Deniz, Egemen’in partiye içecek alınması için emanet ettiği parayı verir. Akşama kadar bir şekilde içecek temin etmeye çalışacaktır. Bu sırada Ferman da  Katre'den hoşlanmaya başlar.

 

Düşler Fabrikası (Drømmebyggerne)

Süre: 81 dk

Yönetmen: Kim Hagen Jensen, Tonni Zinck

Seslendirenler: Rasmus Botoft, Emilie Kroyer Koppel, Martin Buch

"Düşler Fabrikası", güçlü bir hayal gücüne sahip olan genç Minna'nın, düşlerin nasıl yapıldığını keşfetmesini merkezine alıyor.

Zengin bir hayal gücüne sahip ve maceraperest bir kız olan Minna, bir gece rüyasında, rüyaların inşa edildiği renkli dünyayı keşfeder. Adeta bir düşler fabrikası gibidir Rüyaları istediği gibi yönlendirebildiğini fark edince de aklına bir fikir gelir. Bir türlü anlaşamadığı kardeşi Jenny’nin hayal dünyasına gidip ona fark ettirmeden oyunlar oynamaya başlar. Ancak işler ters gidince Minna, Jenny’yi kurtarmak için rüyalar dünyasında bir maceraya çıkacaktır.

 

Kendinden Kaçak

Süre: 88 dk

Yönetmen: Levent Türkan

Oyuncular: Sinasi Yurtsever, Eslem Akar, Şevket Çapkınoğlu

Atakan, Fatih ve Bilal bilgisayar bağımlısı olan ve bu tutkuları yüzünden hayatı kaçıran üç gençtir. Oyun oynarken eve giren çıkan insanların bile farkında olmadıkları için yakınlarında meydana gelen bir hırsızlık olayı üzerlerine kalır ve hapse girerler. Gençler bir komplonun kurbanı olduklarını düşünürler. Hapishane müdürü Arif’in baskıları, hapishane ortamı ve mahkumlar onlar için oldukça boğucu hale gelir. Sonunda kaçmaya ve kendilerine kurulan komployu açığa çıkarmaya karar verirler. Birkaç başarısız girişimin ardından kaçmayı başarırlar ancak hemen pişman olurlar. Çünkü aslında hiçbir şey düşündükleri gibi değildir.

 

Bir Dilek Tut

Süre: 85 dk

Yönetmen: Meta Akkuş

Oyuncular: Altan Erkekli, Vildan Atasever, İhsan Berk Aydın 

11 yaşındaki Berke okulun en havalı kızlarından Su'yu sever. Su'nun etrafındaki kötü çocukların varlığı Berke'yi okuldan kaçmayı isteyecek hale getirir. Ancak Berke'nin tuttuğu dileklerinin bir bir gerçek olmaya başlaması onu özgüvenli birine dönüştürür. Her şey güzel giderken bu olayların yaşanmasına sebep olan kaplumbağası ortadan kaybolunca işler değişir.

 

Şeytanın Kitabı 

Süre: 86 dk

Yönetmen: Okan Ege Ergüven

Oyuncular: Engin Yüksel, Erol ErarslanErgin Kılıkçıer

"Şeytanın Kitabı", yazlıklarına giden Tamer, Yeşim ve 10 yaşındaki kızları Defne'nin başlarından geçen sıra dışı olayları anlatıyor.

Tamer 12 yıllık eşi Yeşim ve 10 yaşındaki kızları Defne ile mutlu bir hayat sürdürmektedir. Her yaz yaptıkları gibi yazlıklarına tatile gelirler fakat bu yaz diğer yazlara benzemeyecektir. Defne'nin topraktan çıkardığı böcekleri yemesi başlayan sıra dışı olaylar Tamer’i Yeşim’in 12 yıldır hiç bilmediği gizemli kökenlerine götürecek ve Cinler aleminin en güçlü ve tehlikeli Cini İbn-i Cühaşe ve onun Cin Ordusu ile tanıştıracaktır.

 

Mahluk

Süre: 73 dk

Yönetmen: Ozan Ceylan

Oyuncular: Ali Burak Küçük, Ogan Şenyolcu, Mustafa Kavalcı

Kan davası yüzünden ailesini kaybeden ve köyde tek başına yaşamak zorunda kalan Kerim, köy halkının sevdiği kendi halinde bir gençtir. Gönlünü kan davalı olduğu ailenin kızı Seher'e kaptırır. Kan davasından dolayı babasını kaybeden Seher ise annesi ile yaşamaktadır. Bu birlikteliğe karşı çıkan Seher'in annesi gözlerini öyle karartmıştır ki gerekirse kızını öldürmek için bile tereddüt etmeyecektir.