Nicolas Cage, Marvel Filmlerini Savundu!

24.03.2022 10:31
Nicolas Cage, Marvel Filmlerini Savundu!

Nicolas Cage, amcası Francis Ford Coppola’nın Marvel filmleri için yaptığı eleştirilere katılmıyor. 

Coppola, çizgi roman filmlerini "farklı görünmek için defalarca ve tekrar tekrar yapılan bir prototipler" olarak eleştirdikten sonra Cage, Mart GQ röportajında ​​Marvel ile sanat filmleri arasındaki "çatışmayı anlamadığını" açıkladı. 

"Evet, bunu neden yapıyorlar?" diyen Cage, GQ'ya Coppola ve Scorsese gibi yönetmenlerin çizgi roman filmlerine saldırmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. "Çatışmayı anlamıyorum. Bu algı veya görüş konusunda onlarla aynı fikirde değilim.”

Uzun zamandır bir çizgi roman hayranı olan Cage, Tim Burton'ın “Superman Lives” filminde Superman'i oynaması için aday gösterilmişti. Cage, 2007 ve 2011 filmlerinde Ghost Rider'ı canlandırmaya devam etti.

Cage, “Marvel tüm aileyi eğlendirmek konusunda gerçekten mükemmel bir iş çıkardı. Üzerinde çok düşündüler. Demek istediğim, ilk iki 'Ghost Rider' filmini yaptığım zamandan kesinlikle büyük bir ilerleme oldu. Kevin Feige veya bu makinenin arkasında kim varsa, hikayeleri bir araya getirmenin ve tüm karakterleri birbirine bağlamanın ustaca bir yolunu bulmuş. Ebeveynlere ve çocuklara çekici gelen ve insanlara dört gözle bekleyecek bir şeyler veren sağlıklı eğlencenin nesi yanlış olabilir? Ben sadece, sorunun ne olduğunu anlamıyorum."

Hayranlar, “Yetenekli Bay C” yıldızının yeni Marvel Sinematik Evren filmi “Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında”da görüleceği ile ilgili spekülasyonlar başlattı ancak Cage öyle bir şey olmadığını söyledi:

"Ah, sanmıyorum. Beni kadroya aldıklarını sanmıyorum," dedi Cage. "Yani, yapardım. Eğlenceli olurdu. [Benedict] Cumberbatch ile çalışmayı çok isterdim ama bunun olacağını sanmıyorum."

Cage'e benzer şekilde, Jane Campion'un Netflix Western filmi “The Power of the Dog” ile Oscar'a aday gösterilen “Doktor Strange” ve “Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok” yıldızı Cumberbatch daha önce Vanity Fair'e gişe ve sanat filmlerini birbirinden tamamen ayrı olarak görmediğini söylemişti. 

Cumberbatch ayrıca, “[Ama] bir Marvel yıldızınız yoksa, herhangi bir filmi finanse etmek çok, çok, çok, çok zor - hikaye ne kadar önemli olursa olsun, sanatçı ne kadar yetenekli, ödüllü ve takdir edilmiş olursa olsun” diye ekledi. 

Morbius” oyuncusu Jared Leto kısa süre önce Marvel'e sinema salonlarını kurtardığı için teşekkür etti ve Variety'ye “Marvel filmleri olmasaydı, sinemaların var olup olmayacağını bile bilmiyorum” dedi. Ancak Leto "herkes için yer yok gibi görünüyor ve bu biraz kalp kırıcı olmaya başlıyor" diyerek diğer filmlerin gösterim için salon bulamaz hale gelmesinin de altını çizdi.