Fransız Oyuncu Alain Delon, Ötanazi İstediğini Açıkladı

21.03.2022 10:50
Fransız Oyuncu Alain Delon, Ötanazi İstediğini Açıkladı

Fransız oyuncu Alain Delon (86 yaşında) ötanazi ile yaşamına son vermeye karar verdi.

Efsanevi Fransız oyuncu Alain Delon, yaşlanmanın bir işkence olduğunu söyleyerek ötanazi istediğini açıkladı. Alain Delon'un oğlu Anthony, verdiği bir röportajda, babasının ötanazi konusunda yardım istediğini ve kendisinin de onun hayatının son anları yanında olmayı kabul ettiğini söyledi.

Delon'un kararı, eski karısı ve Anthony'nin annesi Nathalie Delon'un ölümüyle ilgili deneyimlerinden kaynaklanıyor olabilir. 1964'ten 1969'a kadar onun meslektaşı ve eşi olan Nathalie Delon, Ocak 2021'de pankreas kanserinden vefat etti. Nathelie, ötanazi olmak istedi, ancak Fransa'daki yasalar nedeniyle dilekleri yerine getirilemedi. Anthony, “Özgür bir ruh olan annem, hayatını yaşadığı gibi ölmek istedi” dedi.

Delon, uzun süredir ötenazi savunucusuydu. Geçtiğimiz yıllarda verdiği bir röportajında “Ötanazi mantıklı ve doğal bir şey” diyen Delon ekledi  “belirli bir yaş ve zaman noktasından, bir hastanenin veya yaşam destek cihazlarına bağlı olmadan bu dünyadan sessizce ayrılma hakkına sahibiz.”

Delon'un ötanazisinin İsviçre'de gerçekleşmesi bekleniyor. 1999'da İsviçre vatandaşlığı aldı ve 2019'da felç geçirdiği için İsviçre'de kalmaya devam ediyor. Avukatlarıyla miras konusunda görüştüğü biliniyor.