“Halo” Dizisinden Yayın Tarihi ve Fragman!

31.01.2022 12:06

Paramount+'ın ünlü video oyunu serisinden uyarladığı “Halo” dizisi için yayın tarihi belli oldu: 24 Mart 2022.

“Halo” dizisinin yolculuğu, Xbox'ın multimedya içeriği üretme çabasının bir parçası olarak uyarlamanın resmi olarak 2013 yılında duyurulmasıyla başladı. Ne yazık ki, Xbox Entertainment Studios 2014 yılında kapandı ve bu da dizinin Showtime tarafından alınmasına neden oldu. Showtime'ın 2018'de Halo'nun 10 bölümlük pahalı ilk sezonuna yeşil ışık yakması ise dört yıl sürdü. Ancak pandemi nedeniyle dizi yeni bir gecikme yaşadı. 2021'in başında “Halo”, tekrar el değiştirdi ve Paramount+'a satıldı.

Seri, tıpkı oyunlarındaki gibi, insanlığın Covenant olarak bilinen uzaylı tehdidine karşı galaksiler arası bir savaşta olduğu 26. yüzyılda geçiyor. Savaşı kazanmak için, parlak bilim adamı Dr. Halsey (Natascha McElhone), genetik ve teknolojik olarak hem fiziksel hem zihinsel yetenekleri geliştirilmiş süper askerler olan Spartalıları yaratır. Dizi, Spartalı birliğin komutanı Master Chief Spartan John-117'nin (Pablo Schreiber) hikayesine odaklanıyor.

"Halo" tamamiyle oyun serisine bağlı olmayacak

Oyunun en ikonik karakterlerinden bazıları dizinin bir parçası olsa da, dizi uyarlaması kendi zaman çizelgesinde geçecek. Geçen yıl, yönetici yapımcı Kiki Wolfkill, dizinin oyunlarla aynı kanonun parçası olmayacağını doğruladı, bu da şovun yazarlarının biraz daha yaratıcı özgürlüğe sahip olmasını ve oyun serisinin herhangi bir eşleşme konusunda endişelenmeden genişlemeye devam etmesini sağlayacak.

“Halo” serisinin romanlar ve çizgi romanlar gibi başka yan ürünleri zaten varken, dizisi farklı bir zaman çizelgesine yerleştirilen ilk ürün. Şimdiye kadar dizinin fragmanları yalnızca ana hikaye vuruşlarını sunuyor, bu nedenle uyarlamada tam olarak neyin değiştiğini henüz bilmiyoruz.

Usta sinemacı Steven Spielberg’ün yapımcıları arasında yer aldığı dizi 24 Mart 2022 tarihinde yayına başlayacak.