“Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok” Oscar’lara Göz Kırpıyor!

05.01.2022 14:32
“Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok” Oscar’lara Göz Kırpıyor!

Sony ve Marvel, “Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok” için Oscar kampanyası başlattı. Stüdyolar filmin, “En İyi Film” dalında aday olmasını umuyor.

Sony ve Marvel Studios, “En İyi Film” Oscar adaylığı umuduyla “Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok” için ödül kampanyasına resmen başladı. “Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok”, dünya çapında büyük ses getirdi ve pek çok olumlu eleştiri aldı. Filmin inanılmaz başarısı biraz beklenmedik bir gelişme de getirdi: Oscar adaylığı umudu. 

Süper kahraman filmlerinin, özellikle Marvel Sinematik Evren’dekilerin, ödül sezonunun bir parçası olma şansına ilişkin tartışmalar son yıllarda arttı. Bu kısmen Akademi Ödülleri'nin izleyici sayısının azalmasından kaynaklanıyor, ancak “Black Panther”in En İyi Film adaylığı ve üç Oscar ödülü, seçmenlerin yeterince iyiyse bu filmleri tamamen görmezden gelmeyeceğini kanıtladı. Bu yıl da “Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok”un mükemmel gişe performansı ve aldığı tepkiler ödül sezonuna dahil edilip edilmeyeceği konusunda soru işaretleri yarattı. 

“Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok”, "En İyi Film" kategorisinde yarışan 2. Marvel filmi olabilir!

“Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok”un Oscar kampanyasının başlangıcında, Sony ve Marvel, göründüğü kadarıyla filmin duygusal özüne odaklanıyorlar. Her iki reklamda da San Francisco Chronicle'ın incelemesinden "Yapımcılar havai fişeklere değil karaktere güveniyorlar" alıntısı yer alıyor. İlk reklamda ayrıca KPCC'nin incelemesinden "Bu film tam bir patlama ama aynı zamanda şaşırtıcı derecede duygusal" yazan bir alıntı da yer alıyor. Stüdyolar, seçmenlerin “Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok”u yalnızca “En İyi Film”de değil, “En İyi Erkek Oyuncu” (Tom Holland), “En İyi Yönetmen” (Jon Watts) ve başka birkaç Oscar kategorisinde daha değerlendirmesini umut ettiklerini belirtti. 

“Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok”un “En İyi Film” Oscar kampanyası başladığına göre, başarılı olup olmayacağını yalnızca zaman gösterecek. "Black Panther" ve "Joker" yakın zamanda aksini kanıtlasa bile, Akademi geleneksel olarak en prestijli ödülleri için büyük gişe rekorları kıran filmlere bakmıyor. Ayrıca, zaten büyük ölçüde “En İyi Film” adaylığına sahip olacağı tahmin edilen 2021 gişe rekorları kıran “Dune” var. “Dune”, “Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok”un ödüldeki on adaylıktan birini almasını zorlaştırabilir. Yine de “Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok”, 8 Şubat 2022'de Oscar adayları açıklandığında belki de sürpriz yapabilir.