“Sınırsızlar Kulübü” Filminin Yönetmeni Jean-Marc Vallée Hayatını Kaybetti.

28.12.2021 13:21
“Sınırsızlar Kulübü” Filminin Yönetmeni Jean-Marc Vallée Hayatını Kaybetti.

Sırnırsızlar Kulübü” gibi filmlerin ve “Big Little Lies” gibi TV projelerinin yönetmeni Jean-Marc Vallée, Kanada, Quebec City dışındaki evinde vefat etti. Temsilcisi yönetmenin kalp krizinden öldüğünü açıkladı. 

Yapım ortağı Nathan Ross yaptığı açıklamada, "Jean-Marc yaratıcılığı, özgünlüğü ve farklı şeyler deneme tutkusunu temsil ediyordu. Gerçek bir sanatçı ve cömert, sevgi dolu bir adamdı. Onunla çalışan herkes, sahip olduğu yetenek ve vizyonu görmeden edemezdi. O benim için bir arkadaş, yaratıcı ortak ve bir kardeşti. Maestro çok özlenecek ama onun güzel stilini ve dünyayla paylaştığı etkileyici çalışmalarının yaşamaya devam edeceğini bilmek rahatlatıyor.”

Vallée, Jared Leto ve Matthew McConaughey’ye Oscar kazandıran 2013 yapımı “Sınırsızlar Kulübü” ile En İyi Kurgu dalında Oscar adaylığı kazandı. Film, Teksas'a ilaç kaçakçılığı yapan ve bunları “Dallas Buyers Club” aracılığıyla diğer AIDS hastalarına dağıtan AIDS hastası Ron Woodroof'un gerçek hikayesine dayanıyordu.

Sonraki yıl ise, başrolünde Reese Witherspoon'un yer aldığı ve kendini bulmak için Pacific Crest Trail'de yürüyüşe çıkan eski bir eroin bağımlısının anılarına dayanan “Yaban”ı yönetti.

Witherspoon ile HBO dizisi “Big Little Lies”da çalışmaya devam etti ve yapımla Emmy kazandı. Çok satan Liane Moriarty romanından uyarlanan dizi Laura Dern, Nicole Kidman ve Shailene Woodley’i de kadrosunda bulunduruyor. Vallée 2018 yılında yine HBO projesi ona roman uyarlaması mini-dizi “Sharp Objects”in yönetmen koltuğunda oturdu. 

Ayrıca, yakın bir arkadaşının hayatına dayanan 2005'in beğenilen filmi “Çılgın”ı çektikten sonra, üç Oscar adaylığı kazanan “Genç Victoria”yı yönetti.

HBO: "Jean-Marc Vallée, kendini adamış bir yönetmendi."

HBO yayınlanladığı bir bildiride, “Jean-Marc Vallée, her sahneyi derinden içsel, duygusal bir gerçekle aşılayan, parlak, kendini adamış bir yönetmendi, gerçekten olağanüstü bir yetenekti. Ayrıca, yönettiği her aktörün yanında durup, tüm benliğini ortaya koyan, son derece ilgili bir adamdı. Ani ölüm haberiyle şok olduk ve oğulları Alex ve Émile'e, geniş ailesine ve uzun süredir yapım ortağı olan Nathan Ross'a en içten taziyelerimizi sunuyoruz.”  açıklamasında bulundu.