Ridley Scott, Alien Filmi İçin Beşinci Tercihmiş!

23.11.2021 11:33
Ridley Scott, Alien Filmi İçin Beşinci Tercihmiş!

Ünlü yönetmen Ridley Scott 1979 yılında Alien'ı çekerek sinema dünyasının en çok konuşulan bilim kurgu filmlerinden bir tanesine imza atmıştı. Scott, geçenlerde yaptığı bir açıklama ile filmle ilgili ilginç bir gerçeği su yüzüne çıkardı. 

Ridley Scott, 1979 yapımı Alien'ı yönetmek için beşinci seçim olduğunu açıkladı. Alien, Nostromo'nun mürettebatını, ekipten birinin daha da büyük bir tehdit oluşturan yüze sarılan bir uzaylı tarafından saldırıya uğradığını gören ve mürettebatı Xenomorph olarak bilinen insanlık dışı bir yaratığa karşı hayatta kalmak için savaşmaya zorlayan bir imdat çağrısına yanıt verirken takip eder. Filmde Ian Holm, Tom Skerritt, John Hurt, Harry Dean Stanton gibi oyuncular yer alıyor. Sigourney Weaver ise sinemada kadın kahramanların yeniden tanımlanmasına yardımcı olan baş kahraman Ellen Ripley'i canlandırıyor.

Alien, filmi içgüdüsel korkuları, gergin yönü ve Weaver'ın kahramanının aldığı övgüler ile eleştirmenler ve izleyiciler arasında büyük beğeni toplamıştı. Alien 11 milyon dolarlık bir bütçeyle çekildi ve filmin dünya çapında gişede 78 milyon dolar getirdiğini gören ilk gösterimde bu parayı kolayca çıkardı. Yıllar içinde yeniden yayınlanan Alien, bir franchise yaratırken dünya çapında 100 milyon doların üzerinde bir gelir elde etti. Alien serisi yıllar içinde iniş ve çıkışlarını gördü, ancak her şey Scott'ın vizyonuyla başladı.

AV Club ile yaptığı bir röportajda Scott, yönetmen koltuğundaki kariyerini anlattı. Röportaj sırasında Scott, Alien'ı yönetmek için ilk tercih olmaktan çok uzak olduğunu açıkladı ve "Beşinci seçenektim" dedi. Scott, kendisinden önce proje teklif edilen tüm yönetmenlerden bahsetmese de, Robert Altman'a filmin kendisinden hemen önce teklif edildiğini söyledi. Scott, Altman'dan "harika bir film yapımcısı" olarak söz ediyor, ancak projenin ona uymadığını düşünüyor. 

Alien'ın başarısıyla, Scott'ın kariyeri yükselişe geçti ve hemen devamında, 1982 yapımı Blade Runner ile başka bir bilim kurgu klasiği çekti. Scott, Alien serisini 2012'de Prometheus ve 2017'de Alien: Covenant ile yeniden canlandırdı. Ayrıca adı henüz belirlenmemiş bir Alien prequel filmi için tekrar geri dönebilecek gibi görünüyor, ancak bu proje hala geliştirmenin ilk aşamalarında. Scott, Alien serisine tekrar dönsün ya da dönmesin, serinin üretken doğası ve orijinal filmin kalıcı başarısı, Alien'i hayata geçirmek için en nihayetinde beşinci seçimin doğru seçim olduğunu gösteriyor.