Mulan'dan Yeni Görsel Yayınlandı

02.10.2019 11:14
Mulan'dan Yeni Görsel Yayınlandı

Masalından ve orijinal animasyonlarından Disney tarafından live-action şeklinde uyarlanmış olan Mulan'dan özel bir görsel paylaşıldı. Yönetmenliğini Niki Caro’nun üstlendiği filmden paylaşılan bu yeni görselde, Mulan'ın orduya erkek kılığında katıldığını görüyoruz. 

 

Çin'in efsanevi savaşçısı Hua Mulan'dan ilham alınarak kurgulanan, prenses Mulan'ı odak noktasına alarak hazırlanan filmin konusu ise şu şekilde: Kadınların varoluş sebebinin sadece kocalarını mutlu edip çocuklarını yetiştirmek olduğunun düşünüldüğü bir zamanda Mulan, sahip olduğu seçenekler nedeniyle pek mutlu değildir. Çin İmparatoru, her aileden bir erkeğin, ülkeyi Kuzey istilacılarına karşı korumak için İmparatorluk Ordusu'nda görev yapmasına karar verişinden sonra, onurlu bir savaşçının en büyük kızı olan Hua Mulan, hasta olan babasının yerine erkek kılığına girerek savaşa katılır. Mulan, Hua Jun isimli bir erkek olarak orduya katılır ve her adımında içindeki güçten faydalanması, gerçek potansiyelini benimsemesi gereken zorlu bir mücadelenin içine düşer. Savaştaki yetenekleriyle ön plana çıkan genç kadın bir yandan da komutanına karşı hissettiği özel duygular ile yüzleşmek zorunda kalır.

 

Mulan'ın oyuncu kadrosunda, başrolde  Liu Yifei olmak üzere Donnie Yen, Jason Scott Lee, Utkarsh Ambudkar, Ron Yuan, Tzi Ma, Rosalind Chao, Cheng Pei-PeiNelson LeeGong LiJet Li, Yoson An gibi isimler yer alıyor.

 

Film, ülkemizdeki izleyicileriyle 17 Nisan 2020'de sinemalarda buluşacak.