Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta (31 Mayıs 2019)

31.05.2019 11:12

31 Mayıs 2019 haftasında 5’i Türk yapımı toplam 9 film vizyona giriyor. 


Godzilla: King of the Monsters

Hollywood stüdyolarında çekilen 3. Godzilla filmi olan Godzilla: King of the Monsters kıyametin eşiğindeki yeryüzünde Godzilla ile titanlar olarak adlandırılan kadim yaratıklar Mothra, Rodan ve King Ghidorah'ın mücadelesini ele alıyor. Antik çağlara ait  bu süper güçlü türlerin hepsi hayata döner dönmez bir üstünlük savaşına girer ve insanoğlunun hayatını tehlikeye atarlar.

 

Ma

Ohio'nun bir kasabasında yaşayan orta yaşlardaki yalnız bir kadının genç bir arkadaş grubunu evine davet etmesi üzerine yaşananları konu ediniyor. Issız bir kırsaldaki evinde büyük bir parti düzenleyen ve gençlerin de katılmasını isteyen kadının yapacaklarını kimse tahmin edemeyecektir. Gençler çok şanslı olduklarını düşündükleri sırada ev sahiplerinin niyetini sorgulamaya başlayacakları olaylar yaşanacaktır. Sue Ann adındaki ev sahibinin konukseverliği zaman geçtikçe bir takıntı haline dönüşecek ve gençlerin rüya gibi geçen akşamlarını hayatlarında yaşayabilecekleri en korkunç kabusa ve Ma'nın evi de dünya üzerinde gidebilecekleri en kötü mekana dönüştürecektir.

 

Düzenbazlar

1988 yapımı olan, Dirty Rotten Scoundrels filminin yeniden yapımı The Hustle, iki dolancırıcı kadın karakterin, kin duydukları erkeklerin, hayatlarını mahvetmek uğruna birlikte verdikleri mücadeleyi konu alıyor. İki dolandırıcıyı Anne Hathaway ve Rebel Wilson'ın canlandırdığı filmde, kaybeden şehri terkeder konulurenkli bir oyuna ev sahipliği yapıyor.

 

Güvercin Hırsızları

30. Uluslararası Ankara Film Festivali’nde “En İyi Film” ödülüne layık görülen “Güvercin Hırsızları” 16 yaşındaki Mahmut’un hayatına odaklanıyor. Hayatı taklacı güvercin beslemek ve çalmaktan ibaret olan Mahmut’un en büyük hayali ise gelecekte en iyi güvercinlere sahip olmaktır. Bir gün Mahmut’un bir güvercini kaçar ve geri dönmez. Kaçan güvercin, İsmail adında 8 yaşında bir çocuğun yaşadığı evin çatısına yuva yapmıştır. İkilinin tanışması ise, ikisi içinde bir dönüm noktası olacaktır.

 

Enes Batur Gerçek Kahraman

İnternet üzerinden paylaştığı videolarla popülerlik kazanan Enes Batur'un rol aldığı "Enes Batur Hayal mi Gerçek mi?" filminin devamı niteliğinde olarak karşımıza çıkıyor. İlk filmde çevresi tarafından hor görülen Enes Batur'un şöhret basamaklarını tırmanma hikayesi anlatılıyordu. Bu filmde ise Enes Batur, ''Adalet Savaşçıları'' adında bir organizasyona katılarak kahramanlığa giden bir yolculuğa çıkıyor.

 

Yaramazlar Takımı: Zaman Yolcuları

Zamanda yolculuk eden Kikoriki ve arkadaşları, bu yolculukları esnasında hem geçmiş hem de gelecekte çeşitli karışıklıklara neden olurlar. Çünkü kurallara uymamışlardır, bu sebeple de bir kaza meydana gelir. Kaza sonucunda hepsi farklı zamanlarda kaybolurlar. Kahramanımız Krash, arkadaşlarını geri getirebilecek midir?

 

Onun Filmi

Türk sinemasında kadın olmayı detaylarından film, 14 yönetmen kadının gözünden kadın ve çalışan kadın olmak konularına da odaklanıyor. Sinema alanında akademisyen olan iki genç Merve ve Su’yun sette aradıkları cevaplardan yaptıkları film, kendi deneyimlerine dayanıyor.

 

Astral Seyahat

Aslı, Ece ve Çiğdem isimli üç kız arkadaş astral seyahat konusuyla ilgilenmeye başlar. Araştırmaları ve çalışmaları sonucu astral seyahat yapmayı başaran genç kızlar, bedenlerinden ayrılan ruhlarını yeni keşfettikleri, dünyadan farklı boyutlarda dolaşmasından çok hoşlanan kızların başlarına hiç tahmin etmeyecekleri olaylar gelecektir.

 

Kral Midas’ın Hazinesi

Eskişehir’de bir köyde üç kafadarın domuz avına çıkar. Kahveci İbrahim, Yunus ve Rambo Ali, domuzun peşinde iken bir çukura düşerler, bu çukurda bir madalyon bulan üçlü, bu madalyonun hayatlarını değiştireceğinden habersizdir. Madalyonun içinden bir harita çıkar ve bunun bir define haritası olduğunu düşünen üç kafadar, macera dolu bir hikayenin içine düşerler.

 

İyi Seyirler Dileriz…