İsmail Necmi’nin Festival Yolculuğu...

23.06.2009 11:33
İsmail Necmi’nin Festival Yolculuğu...

Reykjavik Uluslararasi Film Festivali genç bir Film Festivali olmakla beraber dinamik yapısı ve yenilikçi tavrıyla Kuzey Avrupa'nın en prestijli film festivalleri arasında yer alıyor. Festivalde Uluslarası Yarışmalı bölüm, 'New Visions - Yeni Ufuklar' adı altında, dünyanın genç ve umut vadeden yönetmenlerini, ilk yada ikinci filmleri ile 'Discovery / Keşif' Ödülü için bir araya getiriyor. İsmail Necmi'nin filmi festivalde Uluslararası Yarışma bölümü olan 'New Visions - Yeni Ufuklar' da yer alacak. Bu sene 6.sı gerçekleştirilecek olan festival 17 - 27 Eylül 2009 tarihleri arasında Reykjavik'de düzenlenecek.


İsmail Necmi'nin filmi ayrıca Ekim 2009’da yapılacak olan 38. Montreal Uluslararasi Yeni Sinema Festivali'nin Uluslararası Yarışma Bölumüne girme başarısını göstermiş ve yine Kasım 2009 daki 7. Bangkok Dünya Film Festivali resmi seçkisine alınmıştı.


İsmail Necmi, ‘Bunu Gerçekten Yapmalı mıyım?’ filmi ile 20. Ankara Film Festivali'nde 'Umut Veren Yeni Yönetmen' ve 'Umut Veren Yeni Senaryo Yazarı' ödüllerini de almıştı.