Cannes Film Festivali Kapanış Filmi: The Specials

10.05.2019 09:43
Cannes Film Festivali Kapanış Filmi: The Specials

Bu sene Mayıs ayında 72.si düzenlenecek olan dünyaca ünlü film festivali Cannes’ın kapanış filmi resmi kaynaklarca duyuruldu. Yönetmenliğini Oliver Nakache ve Eric Toledano’nun beraber üstlendiği komedi filmi "The Specials" (orijinal adı Hors Normes) festival programına göre yayınlacak son film olacak.  

 

14-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirileceği bilinen Cannes Film Festivali’nin son günü olan 25 Mayıs’ta  Vincent Cassel ve Reda Kateb'in başrollerini paylaştığı film, The Grand Theatre Lumiere'de gerçekleştirilecek olan kapanış töreni sırasında izleyicileriyle buluşturulacak. 

 

"The Specials", biri okul öncesi eğitimcisiyken, diğeri özel eğitim alması gereken gençlerin eğitiminden sorumlu olan iki adamın hikayesini konu alıyor.

 

Cannes Film Festivali kurul başkanı Pierre Lescure "The Specials" için "Karakterlerde olduğu gibi izleyiciler de filmde kendilerini o ailelerle, doktorlarla, gönüllülerle, stajyerlerle, ötekileştirilenleri sevmeyi savunan kahramanlarla birlikte işbirliği içerisinde bulacaklar." şeklinde fikrini sunarak, filmin destekçisi olduğunu da belirtmiş oluyor; ayrıca Thierry Fremaux da festival başkanına katılarak "Bu film modernden çok daha ötede bulunuyor ve gelecekle ilgili büyük sözler taşıyor." sözleriyle olumlu düşüncelerinin bir kez daha altını çizmiş oluyor.