Usta Yönetmen Brian De Palma, İç Savaş'ı Konu Alacak Bir Dizi Hazırlıyor!

10.04.2019 12:16
Usta Yönetmen Brian De Palma, İç Savaş'ı Konu Alacak Bir Dizi Hazırlıyor!

2019'da vizyona girecek olan filmi “Domino”yu kendisi için adeta bir kâbus olarak nitelendiren yönetmen Brian De Palma, yaralarını sarmak için kolları sıvadı ve İç Savaş döneminde geçen bir hikâyeye sahip yeni dizisini hazırlamaya başladı.

 

Yaralı Yüz (Scarface) ve Günah Tohumu (Carrie) gibi filmlerin ünlü yönetmeni Brian De Palma, yakın zamanda yayınlanan "A French Village" dizisinin bir uyarlaması olan “Newton 1861” adlı yeni bir diziye hazırlanıyor.

 

Dizi, Fransa'da II. Dünya Savaşı sırasında küçük bir köyün sakinlerinin yaşadığı olayları anlatıyor. Ancak, diziyi Amerika’ya uyarlarken, De Palma’nın hikaye üzerinde bazı büyük değişiklikler yaptığı varsayılıyor çünkü dizi, II. Dünya Savaşı yerine, İç Savaş sırasında Kentucky’i konu alacak. Bunu yaparken de, örnek alınan Fransız serisinin temalarının çoğu kullanılacak ancak dönemin ırksal ve politik gerilimleri de projeye eklenecek.

 

Umarız ki, bu seri hakkında kısa süre sonra daha fazla bilgi alacağız. Ancak De Palma'nın çalışmaya bağımlı olduğu ve “Newton 1861” dizisiyle ilgili hırsla bir çalışma yürüttüğü de konuşulanlar arasında.