Akira, Leonardo DiCaprio Yapımcılığında Geri Dönüyor

04.04.2019 15:45
Akira, Leonardo DiCaprio Yapımcılığında Geri Dönüyor

Çok sevilen Japon anime filmi Akira, live-action uyarlamasıyla yeniden sinema perdesiyle buluşacak.


1988 yılında izleyiciyle buluşmış olan ünlü Japon manga serisinin beyaz perdeye uyarlanan versiyonundan sonra, yeni bir Akira uygulanması için kollar sıvandı. Yapımcı koltuğunda ünlü aktör Leonardo DiCaprio’nun oturduğu film, Warner Bros iş birliği ile beyaz perdeye taşınacak.

 

Geçtiğimiz günlerde California’da çekimlerine başlanan live-action film Akira, 2060 yılında geçiyor. Yeni uyarlamanın yönetmeni henüz açıklanmamış olsa da, filmin senaryosunu Marco Ramirez’in kaleme aldığı biliniyor.

 

Akira'nın konusu da açıklanmamış olsa da, 1988 çekilen versiyonu 2019 yılında son dünya savaşından 31 yıl sonra yok olan Tokyo’da geçiyordu. Yeniden kurulan Tokyo’nun adı Neo-Tokyo olarak değiştirilmişti. Neo-Tokyo mafya ve terör yüzünden, karanlık ve tehlikeli bir hal almıştı. Bu kötü olaylar maalesef hükümeti de etkilemişti. Ordu ancak kaosu engelleyebiliyordu. Bu koşullarda yaşayan ve çocukluklarından beri arkadaş olan Tetsuo ve Kaneda, motorsikletli çeteleriyle farkında olmadan gizli bir askeri üsse girerler. Tetsuo yakalanır ve üste yapılan deneylere kobay olarak kullanılır. Olağanüstü psişik güçlere kavuşan Tetsuo'nun nefreti de artar ve kenti yoketmeye başlar. Onu durdurabilecek tek kişi ise Akira'dır...

 

Oldukça büyük bütçeli bir film olacağı konuşulan Akira, sinemaseverler tarafından merakla bekleniyor.