72. Cannes Film Festivali’nin ‘Yönetmenlerin On Beş Günü’ Bölümüne Özel Poster Belirlendi!

02.04.2019 11:20
72. Cannes Film Festivali’nin ‘Yönetmenlerin On Beş Günü’ Bölümüne Özel Poster Belirlendi!

72.'si 14-25 Mayıs 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Cannes Film Festivali’nin merakla beklenen bölümlerinden bir tanesi olan "Yönetmenlerin On Beş Günü" bölümü için özel bir poster hazırlandı.

 

72. yılı heyecanla beklenen Cannes Film Festivali yaklaştıkça, festival hakkında yeni detaylar da gelmeye devam ediyor. 14-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalde ana jüri başkanı olarak Alejandro González Iñárritu belirlenmişti. Ayrıca son olarak "Belirli Bir Bakış" bölümünün jüri başkanı ise, Nadine Labaki olarak açıklanmıştı.

 

Cannes Film Festivali kapsamında 1968 yılından bu yana düzenlenip; geleceğin yönetmenleriyle tanışmamızı ve sinema tarihindeki bağımsız filmlerle bir araya gelmemizi sağlayan "Yönetmenlerin On Beş Günü" (Director's Fortnight) bölümü ile ilgili merak uyandıran bir detay geldi. Bu yıl 51. kez gerçekleştirilecek olan "Yönetmenlerin On Beş Günü" bölümüne özel hazırlanan poster, festival takipçileriyle paylaşıldı. Posterde uzun bir karayolu ve gökyüzünün ahengini görüyoruz. Belirli bir bölümde ise yol, bulanık ve çizgili bir hale geliyor.

 

"Yönetmenlerin On Beş Günü" bölümünde gösterilen filmleriyle üne kavuşan yönetmenler arasında; Jim Jarmusch, Martin Scorsese, Sofia Coppola ve Spike Lee gibi bugünün ünlü yönetmenleri yer alıyor.  Ayrıca 7 yıldır bölümün direktörülüğünü yapan Edouard Waintrop'un yerini de bu yıl Paolo Moretti almıştı.