72. Cannes Film Festivali ‘Belirli Bir Bakış’ Bölümü Jüri Başkanlığında İddialı İsim!

27.03.2019 12:53
72. Cannes Film Festivali ‘Belirli Bir Bakış’ Bölümü Jüri Başkanlığında İddialı İsim!

Bu yıl 72.si 14-25 Mayıs 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Cannes Film Festivali’nin iddialı bölümlerinden olan "Belirli Bir Bakış"ta jüri başkanı, Lübnanlı oyuncu ve yönetmen Nadine Labaki oldu!

 

72.'si merakla beklenen Cannes Film Festivali hakkında detaylar belli olmaya başlıyor. 14-25 Mayıs 2019 tarihlerinde Fransa’nın güneyindeki Cannes şehrinde gerçekleştirilecek olan festivalin ana jüri başkanı, son olarak Leonardo DiCaprio’ya "En İyi Erkek Oyuncu" Oscar’ı kazandıran Diriliş filminin yönetmeni Alejandro González Iñárritu olarak açıklanmıştı. Festivalin iddialı bölümlerinden bir tanesi olan "Belirli Bir Bakış"ın jüri başkanı ise, son olarak Oscar Ödülleri'nde "En İyi Yabancı Film" adayı olan Kefernahum filmiyle ilgiyi üstüne çeken Nadine Labaki olarak belirlendi. 

 

71. Cannes Film Festivali’nin en beğenilen filmleri arasında yer alan Kefernahum, festivalde "Jüri Özel Ödülü"ne layık görülmüştü. Labaki, yönetmenliğini üstlendiği her filmiyle Cannes’da prömiyer yaparak festivalin sevilen yönetmenlerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor.

 

Kefernahum ile Cannes, Stocholm ve Melbourne Film Festivali gibi dünya çapında iddialı festivallerde yarışıp ödüllendirilen ve ülkemizde de 55. Antalya Film Festivali’nin Uluslararası Yarışması’nda yarışıp ödül alan Nadine Labaki, "Belirli Bir Bakış" bölümünün jüri başkanı olması ile ilgili ufak bir açıklama yayınladı. Labaki jüri başkanlığına getirilmesini, "bazen hayatın hayallerden daha güzel olabileceğini gösterdiğini" söyledi. Seçkideki filmleri görmek için sabırsızlandığından da bahseden Labaki, yarışmacı filmlerin yönetmenlerine şu şekilde seslendi: “Küçüklüğümde, yatak odamdan dışarıyı ve dünyadan geçip gidenleri izlemek için saatlerimi harcardım. Aynı gözler filmlerinizi görmeyi bekliyor."

 

Bölümde yer alan yarışma filmlerinin gösterimi 15 Mayıs 2019’dan itibaren gerçekleşecek. Kazananlar, 24 Mayıs’ta düzenlenecek olan ödül töreninde açıklanacak. Festivalde yer alacak filmlerden oluşan seçki ise, henüz açıklanmış değil…