2. Londra Türk Filmleri Haftası'nın Açılış Filmi “Türk İşi Dondurma”

22.03.2019 08:55
2. Londra Türk Filmleri Haftası'nın Açılış Filmi “Türk İşi Dondurma”

Geçtiğimiz hafta vizyona giren Türk İşi Dondurma filminin Avrupa’daki ilk gösterimi, “2. Londra Türk Filmleri Haftası” kapsamında yapılacak!

 

Londra Yunus Emre Enstitüsü tarafından, ikincisi bu yıl düzenlenecek olan “Londra Türk Filmleri Haftası” nın açılışı Türk İşi Dondurma filmiyle gerçekleşecek! Filmin hafta kapsamında iki farklı günde gösterimi gerçekleştirilecek. İlk gösterim 22 Mart’ta İngiltere’de yaşayan, sinema sektörünün önemli temsilcileri ve basın mensuplarına özel gerçekleştirilecek. İkinci gösterim ise 28 Nisan’da tüm sinemaseverlere açık bir şekilde gerçekleşecek.

 

“Türk İşi Dondurma” ekibi, İngiliz Basınıyla buluşacak!

 

Regent Street Cinema’da düzenlenecek özel gösterime Yönetmen Can Ulkay, filmin İngiliz başrol oyuncusu Will Thorp’la beraber, Marleen Mathews, Tristan AlexanderJames Farley ve Carl Warthon da katılacak. Ardından Türk İşi Dondurma ekibi, FIBRESCI (Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu) üyesi gazeteci Philip Bergson moderatörlüğünde düzenlenecek soru cevap bölümünde, İngiliz gazetecilerle birlikte Türkiye’nin Londra temsilcisi basın mensuplarının sorularını cevaplayacaklar.

 

Avustralya’da yaşayan dondurmacı ve deveci iki Türk’ün hayatından esinlenerek beyaz perdeye uyarlanan Türk İşi Dondurma, tek istedikleri ülkelerine dönmek olan iki yakın arkadaş Mehmet ve Ali’nin yaşadığı çıkmaza odaklanıyor. Ali Atay, Erkan Kolçak Köstendil ve Şebnem Bozoklu’nun başrollerini paylaştıkları filmin yapımcılığını Mustafa Uslu üstlenirken, yönetmen koltuğunda ise Can Ulkay oturuyor. Ayrıca geçtiğimiz günlerde filme, Yeni Zelandalı ödüllü aktör Russell Crowe’dan da sosyal medya desteği gelmişti.