Yeşilçam’ın usta oyuncusu Aytaç Arman hayatını kaybetti

26.02.2019 21:32
 Yeşilçam’ın usta oyuncusu Aytaç Arman hayatını kaybetti

 

Yeşilçam’ın usta oyuncularından Aytaç Arman, bugün(26 Şubat 2019), 2 Şubattan beri tedavi gördüğü İstanbul Onkoloji Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Arman için yarın saat 12:00'de Atlas Sineması'nda tören düzenlenecek.


1949, Adana doğumlu Aytaç Arman,1969 yılında Ankara Devlet Mimarlık Ve Mühendislik Akademisi'nde okurken katıldığı, "Ekstra Ekspres" gazetesinin açtığı artist yarışmasında, erkek adaylar arasında ikinci şeçilmişti.

 

Ardından, 1971 yılında, Ses dergisinin açtığı "kapak yıldızı yarışması"nda, erkeklerde yine ikinci seçilen Aytaç Arman, birinciliği Tarık Akan'a kaptırmıştı. Sinema dünyasında dikkat çekmesi ise, Yılmaz Güney’in “Baba” filminde oymasıyla oldu. Kısa sürede başrol almaya başlayan Aytaç Arman, ilk sinema ödülünü 1981 yılında, senaryosunu Yılmaz Güney'in yazdığı "Düşman" adlı filmle Sinema Yazarları Derneği'nin "En iyi erkek oyuncu" ödülünü aldı.

 

1974 Antalya Altın Portakal Film Yarışması'nda "en iyi ikinci film" ödülüne lâyık görülen Süreyya Duru'nun yönettiği ve Bekir Yıldız'ın öyküsünden sinemaya uyarlanan "Bedrana" filminde de Perihan Savaş'la başrolleri paylaştı.

 

 1977 yılnda başrollerini Semra Özdamar'la paylaştığı; Süreyya Duru'nun yönettiği "Kara çarşaflı gelin" filmi ile 14'üncü Antalya Altın Portakal Film Yarışması'nda "en iyi film" ödülü kazandı.

 

1988 Antalya Altın Portakal Film Yarışması'nda, başrolünü oynadığı, Ömer Kavur'un "Gece yolculuğu" "en iyi film" ödülünü alırken, Aytaç Arman da "en iyi erkek oyuncu" ödülünü hak kazandı.

 

1990'larla birlikte sinema kariyerinin yanında Yılan Hikayesi gibi dönemin popüler dizilerinde de oynamaya başlayan Arman,  2003'te Kadir İnanır ve Türkan Şoray'ı bir araya getiren Gönderilmemiş Mektuplar'daki Ali rolüyle 40. Antalya Film Şenliği ve 25. Siyad Türk Sineması Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü.

 

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Arman, bir süredir savaştığı kansere yenil düşerek, maalesef aramızdan ayrıldı. Usta oyuncu için için 27 Şubat 2019, saat 12:00'de Atlas Sineması'nda tören düzenlenecek.

 

Usta oyuncunun ailesine ve sevenlerine sabır diliyoruz.