Woody Allen'dan Amazon'a 68 Milyon Dolarlık Dava

08.02.2019 17:50
Woody Allen'dan Amazon'a 68 Milyon Dolarlık Dava

Amerikalı oyuncu, senarist ve yönetmen Woody Allen, anlaşmalarını fesheden ve “A Rainy Day in New York” isimli filmini dağıtmayacağını açıklayan e-ticaret sitesi Amazon’a 68 milyon dolarlık bir dava açtı.


Dava dosyasına göre, dev e-ticaret sitesi Amazon ve ünlü yönetmen Allen ilk kez 2016'da, yönetmenin filmlerinin dağıtımının yapılmasını öngören bir anlaşma imzalıyor. Ancak Amazon, Woody Allen’a 25 yıl önce, evlatlık kızı Dylan Farrow'un kendisine yönelttiği taciz suçlamalarını sebep göstererek anlaşması feshediyor ve Allen’ın “"A Rainy Day in New York" (New York'ta Yağmurlu Bir Gün) filmini dağıtmayacağını belirtiyor.

 

Konu hakkında Amazon, "Allen'e karşı yinelenen suçlamalar, tartışmalı açıklamaları ve büyük yeteneklerin artık kendisiyle çalışmak ya da bağlantılı olmak istememesi" nedeniyle anlaşmayı feshettiğini açıklamasını yapıyor.

 

Allen'ın avukatları ise bu konuda dava dosyasında, "Amazon, anlaşmayı feshetmesine gerekçe olarak Allen'e yönelik 25 yıllık, mesnetsiz bir suçlamayı bahane göstermeye çalıştı ancak Amazon, Allen ile 4 ayrı anlaşma imzalamadan önce bu suçlamayı çok iyi biliyordu. Herhalükarda bu, Amazon'un anlaşmayı feshetmesi için bir temel oluşturmuyor. Amazon'un sözünden dönmesi için meşru bir temel yok." ifadeleri ile dile getiriyor.

 

Woody Allen’ın yönetmen koltuğunda oturduğu A Rainy Day in New York, Jude Law, Selena Gomez, Elle Fanning, Rebecca Hall, Suki Waterhouse, Liev Schreiber, Diego Luna, Timothee Chalamet gibi ünlü isimleri buluşturduğu kadrosuyla dikkat çekiyor.