Ralph Fiennes'in Yönettiği 'The White Crow'un İlk Fragmanı Yayınlandı

27.01.2019 04:12

Oscar adayı oyuncu Ralph Fiennes, yeni filmi The White Crow'da Dansın Efendisi olarak bilinen Rudolf Nureyev'in hayat hikayesini anlatıyor.

 

StudioCanal UK, Ralph Fiennes'in yönettiği “The White Crow”dan gelen ilk fragmanı yayınladı. Film, 2013 yapımı “The Invisible Woman”dan bu yana, Fiennes'in yönetmen koltuğuna oturduğu ilk yapım. Julie Kavanaugh'un “Rudolf Nureyev: The Life” kitabından uyarlanan film, KGB'nin kendisini durdurmak için çalışmasına rağmen 1961'de Sovyetler Birliği'nden kaçan saygın Rus balet Rudolf Nureyev'in hayat hikayesini konu alıyor. Filmden gelen fragmanda politika ve dansın çarpışması ile yükselen gerilime tanık oluyoruz.

  

22 yaşında dikkat çekici bir genç dansçı olan Rudolf Nureyev, 1961'de Sovyetler Birliği dışındaki ilk gösterileri için Paris'e seyahat eden dünyaca ünlü Kirov Bale Topluluğu'nun bir üyesidir. Ancak KGB görevlileri her hareketini izlemekte, davranışlarından ve genç Parisli Clara Sain ile olan arkadaşlığından giderek daha fazla şüphelenmektedir. Sonunda Nureyev’i şok eden bir taleple gelen görevliler, genç dansçıyı hayatının gidişatını sonsuza dek değiştirebilecek ve ailesi ile arkadaşlarını korkunç bir tehlikeye sokabilecek bir karar vermek zorunda bırakır.

 

Dansın Efendisi olarak bilinen Nureyev’in ünü, neslinin diğer tüm erkek bale dansçılarını aşıyor. Kariyerinin doruk noktası Soğuk Savaş'ın zirvesine denk geldi ve Fiennes de filminde, Nureyev’in performansının politikalarla nasıl birleştiğine odaklanmayı seçti. Oleg Ivanko'nun başrolünde olduğuu yapımın kadrosunda Blue Is The Warmest Color'ın yıldızı Adèle ExarchopoulosChulpan Khamatova ve Ralph Fiennes bulunuyor. Oscar adayı senarist David Hare'in senaryosunu uyarladığı film 22 Mart 2019'da vizyona girecek. Filmin ülkemizdeki vizyon tarihi bilinmiyor.